un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-au furat banii de la nunta

14 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Cutia în care se strângeau banii la o nuntă din Murfatlar a fost furată. Nu se ştie cine a fost, dar mirii au rămas cu buza umflată şi cu restaurantul de plătit. via Realitatea.

Ce nu surprinde ştirea este dificultatea în rezolvarea acestui caz. O grămadă de probleme apar din faptul că nu se ştie exact câţi bani dăduseră mesenii şi că acest obicei este “la negru”.

De exemplu, în momentul în care mirii au depus la Poliţie o reclamaţie privind furtul cutiei, ar fi trebuit şi ei anchetaţi pentru nedeclararea unor venituri suplimentare. Strângi 300 de milioane în dar, e normal să plăteşti impozit pe ei, nu? (Boc, ai reţinut ideea?).

Apoi, nu se ştie exact câţi bani erau de fapt înăuntru. Se face o estimare gen “numărul de invitaţi x costul unui tacâm”, dar nu e precisă. Dacă mâine găsesc acea cutie în mijlocul câmpului, cu doar 500 de lei în ea, vor putea şti că nu cumva atâţia bani erau de fapt în ea, că mesenii au fost foarte zgârciţi şi n-au dat nimic? Pentru că am sentimentul că Poliţia va considera cazul închis în acel moment, în lipsa unei sume clar dovedită pe care să o declari furată.

Similar, poate îl prind pe făptaş (mult noroc cu asta! din moment ce nu l-a văzut nimeni e clar că a luat banii şi nu mai poate fi găsit) şi acesta spune “da dom’le, eu am fost hoţul, m-aţi prins, în cutie erau doar 100 de lei şi îi restitui mirilor, ca să fie o pedeapsă mai uşoară”. Din nou, în lipsa unei sume concrete de bani, ce se poate face? Băgaţi-l la bulău pentru 100 de lei furaţi.

    5 comentarii

  1. Nu se poate dovedi ca au fost ceva bani in cutia aia, deci treaba cu nedeclararea de venituri suplimentare pica din start. Sa demonstreze ei ca au fost bani.

      (Citează)

  2. ce tare e faza….

    Parca vad ca se inmultesc in ultima vreme astfel de obiceiuri, si uite asa o sa apara asigurarea cutiei.

      (Citează)

    • Pai multi au paznic langa ea. Mie mi s-a parut mereu tras de par asta, ca e ca si cum le-ai zice invitatilor ca n-ai incredere in ei, dar uite ca e bun.

        (Citează)

  3. Eu am avut mereu probleme cu banii de nunta. Nu am niciodata atatia bani cash, asa ca darul implica efort logistic suplimentar de care uit mereu si trebuie sa fac rost in ultima clipa: mersul la bancomat. De plic nici nu mai vorbesc, cine dracu’ mai trimite scrisori in ziua de azi, bine ca majoritatea organizatorilor de nunti stiu asta si pun un top pe masa.

    Altfel, daca mireasa ar avea POS, mi s-ar parea toata chestia mai simpla, nu ar fi pericolul de furt si, beat fiind, nici nu mi s-ar parea ca decartez un teanc de bani, doar niste cifre acolo…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus