un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu-mi plac oamenii care merg in papuci

14 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

IMAG0499Dacă e ceva vara care trage în jos plăcerea de a vedea fuste scurte şi decoltee adânci, atunci e vorba de oamenii care merg încălţaţi în şlapi. Papucii ăştia sunt buni într-un singur caz: când mergi la plajă. Pentru asta au fost inventaţi, ca să intri şi să ieşi cu ei de pe nisip şi, eventual, să nu fie o mare tragedie dacă te uzi la picioare.

Vara românul merge în papuci oriunde: până la colţul blocului să-şi ia o bere; la cinematograf; în mall să caute o poşetă nouă; la drum, conducând 300 km încălţat cu nişte plastice care îi alunecă din picioare şi de pe pedale; precum în imagine, la Vodafone să plătească o factură. La alte naţii n-am văzut obiceiul acesta al mersului clamp-clamp, în lehamite aşa, pentru că nimeni încălţat cu papuci nu mai poate ridica frumos piciorul atunci când păşeşte, ci trebuie să-l târşească pe pământ de parcă ar fi la el sau ea în baie, nu în mijlocul oraşului.

Sunt nişte reguli simple: când ieşi în public, te îmbraci cât de cât decent şi asta înseamnă că te şi încalţi pe măsură. Îţi pui pantaloni, iei un tricou sau o cămaşă, iar în picioare porţi pantofi sau adidaşi, nu papuci de baie. E simplu de gândit: “o să mă vadă şi alţi oameni?”. Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că nu mergi în baia ta, deci nu porţi astfel de papuci. În acelaşi raţionament, nu ieşi îmbrăcat cu maieu (sau mai rău, la bustul gol) decât dacă te duci în spatele blocului să demontezi roata la Dacie pentru că s-a gripat etrierul, caz în care poţi merge oricum, în sula goală sau la frac şi papion, că tot nu mai contează.

Ah, e cald afară? Îţi transpiră piciorul? Ai vrea ceva mai comod decât pantofi sau adidaşi? Foarte bine! Pentru asta s-au inventat sandalele. Sunt acum de toate formele şi felurile şi modelele, mai ceva ca la femei. Mie mi se pare cam nebărbătesc să porţi sandale, dar între a părea ţăran cu papuci sau fătălău cu sandale e mai sănătoasă a doua variantă. Aia cu “e cald, iar cu papucii mă încalț imediat” nu mai ține. Dacă unii oameni pot fără papuci, poți și tu. Ești gras cât o balenă și transpiri într-una? Cu atât mai mult nu vreau să-ți vâd picioarele păroase prin niște papuci de 20 de lei perechea, ba chiar aș prefera confortul de a ști că sunt acoperite de câteva straturi de material.

Cuplul perfect pentru a-mi da coşmaruri: ea în balerini, el în slapi.

    12 comentarii

  1. eu port toata vara sandale, mi-e greu sa ma mai incalt cu altceva.

    nu suport nici eu slapii, mai ales aia cu rahat de ala intre degete.

      (Citează)

  2. Inseamna ca nu poti sa suferi cehii, ca ei de cum da prima raza de soare si pana toamna tarziu sunt in slapi. Chiar si la munca. Mai amuzant e cand vezi barbati cu papuci/sandale in picioare si ciorapi, in general albi. Am vazut asta si prin Germania, dar pe aici e raspandita bine de tot moda.

    Unde lucrez eu, lumea care are treaba prin fabrica poarta halate albe. Cum vine caldurica, toti barbatii sunt in sort, la birou, si cu sandale. Astfel incat, de sub halat vezi doar picioarele goale, paroase, cu sandale sau slapi, de te intrebi daca are ceva pe dedesubt.

    Alta manie ceheasca: papucii de casa la birou. Tot timpul, vara, iarna, au o pereche de papuci de casa (am vazut chiar imblaniti) pe care ii poarta la munca. Vin cu pantofii lor si la munca se schimba in papuci :|

      (Citează)

  3. orice turist american respectabil ajuns in europa poarta slapi. ar fi trebuit sa ii vezi pana acum. sunt cu mult mai multi decat “slaparii” din romania :)

      (Citează)

  4. Eu am o problema cu crocs. Alta obsesie de-a cehilor, de altfel (krok inseamna pas), toti sunt echipati cu cel putin cate un model si-i poarta peste tot

      (Citează)

  5. si crocs sunt peste tot, mai ales vara trecuta era plin. acum s-au mai linistit, vedem la vara :)

      (Citează)

  6. Nici eu nu suport chestia asta. Picioarele transpira mai tare in contact cu porcaria aia de material decat in sosete. Intra o groaza de praf printre degete, pe sub unghii. Se intareste pielea, se intaresc unghiile.

      (Citează)

  7. Ei na… e bine sa te simti bine – pe principiul asta am si eu la servici o pereche de adidasi foarte comozi si un trening la fel de comod. Ma duc la servici sa ma simt bine muncind si sa imi faca placere sa stau pe acolo nu sa ma chinui in cine stie ce pantofi eleganti sau camasa cu cravata. Nu lucrez la ghiseu sau intr-un loc in care tre sa reprezint compania, stau fain frumos intre computere cu surubelnita in mana deci nu e important sa fiu elegant doar curat si comod in primul rand, apoi intervin chestiile astea – decent, elegant etc.

      (Citează)

  8. ar trebui sa stai mai mult prin anglia, unde “flip-flop”-sii sint fuarte indragiti de englezoaice. vara of course.

      (Citează)

  9. Iar englezoaicele sunt un exemplu de stil si senzualitate.

      (Citează)

    • Haha, bine zis.

      @fish: te asigur ca alea dupa care intoarce lumea capul pe strada si se gandeste “mama ce bunaciune” nu sunt cu flip-flop in picioare.

        (Citează)

  10. A trebuit sa dau serci pe google dupa “crocs”. Gumari? Moama, credeam ca am fost invadat brusc de tarani intorsi de la sapa, dar se pare ca e o moda. Astia se asorteaza cel mai bine cu o geanta de rafie.

      (Citează)

  11. Domne’… mie nu-mi place să port nici un fel de încălţăminte. Indiferent dacă sunt de vară sau iarnă, dacă sunt de firmă sau de tarabă, de piele, pânză sau plastic. Sunt alergic la astfel de instrumente de tortură. Pantofi comozi ? Un nonsens !
    Am “boala” asta încă de la 3 ani (1962), când am copilărit la ţară. Aşa era moda pe atunci, purtarea picioarelor goale. Iar ce m-a învăţat satul în 5 ani, n-a reuşit să mă dezveţe oraşul în 50.
    Acuma sigur, la serviciu nu mă pot duce desculţ, cum ar fi normal, ci în şlapi. Sau saboţi de cauciuc dacă-i iarnă. Dar altfel… lipa lipa. În pantofii lui Adam !
    N-am bani de aruncat pe lucruri inutile. Or fi pantofii buni pentru modă, dar nu şi pentru sănătate. Iar pentru mine, e la modă să fiu sănătos. Deci fericit.
    P.S. Nu sunt singurul desculţ de pe lume. Sau, mai nou, “barefooter” !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus