un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poșta Română aruncă pachetele de parcă ar fi saci cu cartofi

27 Jan 2015  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Un clip video de pe Facebook, filmat de un binevoitor probabil la Oficiul Poștal 51. Nu trimiteți nimic fragil prin Poșta Română!

Nici firmele de curierat nu sunt sfinte, dar măcar marfa se descarcă pe niște benzi sau bancuri de lucru aflate la înălțimea mașinii, nu aruncate în stradă, iar la livrare curierii sunt ceva mai atenți.

Acum întrebați-vă cum sunt duse acele colete din stradă în interiorul oficiului poștal. Sper că nu le dă câte un șut, ca la minge.

    34 comentarii

  1. Am fost odata la Posta sa ridic un colet. Venise avizarea in ziua respectiva, greseala mea… S-a uitat urat la mine tanti de la ghiseu, ca de ce nu stiam ca sa nu vin chiar in ziua avizarii (pe foaie nu scria nimia de asta) dar, omenoasa, m-a trimis in spate la alte tanti, unde erau pregatite coletele (vorba vine, o frecau alea pe acolo). Mama, ce injuraturi am auzit atunci in directia lu tanti din fata care m-a trimis. Dar, cu bodoganeli, a tras una un sac cu colete de pe un dulap, sac care a picat cu bufnitura pe jos, dupa care, cu alte bodoganeli, l-a tras afara pe trepte -zdrang-zdrang, ca in desenele animate-, am ocolit blocul cu el taras ca Cioaca cu Elodia de par si am ajuns la ghiseul din fata. Iar zdrang-zdrang pe scari.

    Ah, si sacul avea doar vreo 2-3 kile.

    Bineinteles pe toate coletele/plicurile erau lipite autocolante cu “destinatar lipsa la adresa”.

      (Citează)

  2. greu la deal cu boii mici.

      (Citează)

  3. Posta Roamana incearca sa tina pasul cu ceilalti curioeri, insa a fost atat de mult indoctrinata de comunisti incat, se pare, nici astazi nu poate oferi servicii de calitate. Pana la urma urmei, pentru a trimite un colet se plateste, nu este un serviciu gratuit.

      (Citează)

  4. Chiar ieri am vazut un angajat al Postei Romane care târâia un sac de colete prin zapada de ziceai ca duce porcul la taiat

      (Citează)

  5. Intr-un fel inteleg ca probabil sunt platiti prost, postasii nu au masini sa faca livrari la usa, merg pe jos mult cu tolbele alea grele si tot. E nasol, sunt conditii proaste de munca.

    Totusi oamenii aia din imagine au toate conditiile, in schimb le lipseste complet respectul muncii lor. Inteleg cum poti ajunge asa delasatori. Pe de alta parte, cred ca daca iti faci treaba bine – orice job ai avea – te simti mai bine cu tine. Ai o multumire ca fac asta si faca asta bine de tot. Unii pur si simplu nu vor. Vor sa faca o treaba mizerabila si sa-si bata joc de munca lor si de a altora.

      (Citează)

  6. Nu stiu ce va face sa credeti ca doar Posta Romana face asta :)

      (Citează)

  7. Si , pentru o imagine mai larga, avem si o mica poveste, spusa de R.M., despre angatii de la sediul Postei Române din Amzei in numarul 570 al Dilemei Vechi:

    “Plicul trimis la Craiova cu confirmare de primire a venit retur, fără confirmare. Motivul: N-aţi completat plicul cf. normei europene. „Care anume?“ „Locul 1 expeditor, locul 2 destinatar, de la stînga la dreapta.“ „De ce nu mi-aţi spus că nu e bine, cînd aţi preluat plicul, l-aţi ştampilat, i-aţi pus cod de bare, aţi emis chitanţa, mi-aţi luat banii?“ „N-am ştiut că nu ştiţi.“ Am recidivat. La fel au decurs lucrurile. La emiterea chitanţei, am zis evident „stop!“ „E corect completat plicul?“ „Nu.“ „Şi de ce nu mi-aţi spus?“ „Păi ce, m-aţi întrebat?“ Deci norma europeană impune, balcanismul neaoş dispune. Peşin!”

      (Citează)

  8. Matilda:
    Intr-un fel inteleg ca probabil sunt platiti prost, postasii nu au masini sa faca livrari la usa, merg pe jos mult cu tolbele alea grele si tot. E nasol, sunt conditii proaste de munca.

    Totusi oamenii aia din imagine au toate conditiile, in schimb le lipseste complet respectul muncii lor. Inteleg cum poti ajunge asa delasatori. Pe de alta parte, cred ca daca iti faci treaba bine – orice job ai avea – te simti mai bine cu tine. Ai o multumire ca fac asta si faca asta bine de tot. Unii pur si simplu nu vor. Vor sa faca o treaba mizerabila si sa-si bata joc de munca lor si de a altora.

    Pentru ce le trebuie masini postasilor? Stii care este “masina” oficiala a postasilor din UK ? CĂRUȚUL. Exact, ai inteles bine. Fiecare postas are un carut pe 2 roti pe care-l tracteaza dupa el in tot sectorul lui, livrand plicuri, scrisori, pachete…etc. Ei nu se mai plang si totusi, in UK 70% din timp ploua, deci oamenii aia merg prin ploaie cu pelerine si culmea, scrisorile nu ajung acasa ude ;)

    Problema e la mentalitate, nu la conditii. Daca vrei sa-ti faci treaba bine, o faci si in picioarele goale.

      (Citează)

  9. la noi postasii depun juramant ca aia din America? nu cred.
    ei, aici e problema.

      (Citează)

  10. Sa ii trimit la specializare: “2.000 de euro, salariu de poştaş. În Germania, unde sunt oferite 15 locuri pentru români”
    http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/2+000+de+euro+salariu+de+postas+In+Germania+unde+sunt+oferite+15

      (Citează)

  11. Allex: Pentru ce le trebuie masini postasilor? Stii care este “masina” oficiala a postasilor din UK ? CĂRUȚUL. Exact, ai inteles bine. Fiecare postas are un carut pe 2 roti pe care-l tracteaza dupa el in tot sectorul lui, livrand plicuri, scrisori, pachete…etc. Ei nu se mai plang si totusi, in UK 70% din timp ploua, deci oamenii aia merg prin ploaie cu pelerine si culmea, scrisorile nu ajung acasa ude ;)

    Problema e la mentalitate, nu la conditii. Daca vrei sa-ti faci treaba bine, o faci si in picioarele goale.

    Sa nu exageram, caruciorul respectiv este doar pentru scrisori si pachete foarte mici. Coletele mari se livreaza cu masini. Daca as fi postas, cred ca as prefera sa duc scrisorile intr-un carucior si nu intr-o geanta atarnata de umar.

    Cat despre ploaie, majoritatea timpului (70% e exagerat, doar daca esti in nord ploua mai mult de 50% din zile) e o burnita care nu se compara cu ploile din Romania.

      (Citează)

  12. Cum era aia cu privatizarea Poștei Române?

      (Citează)

  13. Anne-Marie:
    Cum era aia cu privatizarea Poștei Române?

    Cine ar vrea-o?

      (Citează)

  14. Pai cine sa o vrea? Cei care stiu cate sedii are Posta Romana si ce vad bun au unele dintre ele, nu?

    Lasand gluma la o parte, si-ar putea extinde veniturile destul de bine la cata acoperire teritoriala au. Ganditi-va numai la serviciile financiare pe care le presteaza.

    Cum altfel pot ajunge banii din Spania in orice comuna din Romania :)

    Deci potential are, management pe masura ii dorim.

      (Citează)

  15. Probabil ca n-ati aflat ca la sate s-au cam desfiintat oficiile postale… Sunt la 2-3 comune un oficiu.

      (Citează)

  16. Posta Romana e pana la urma tot o institutie a statului. Un postas cu vechime de 30 de ani, abia daca are 1000 RON salar. In schimb sefii au salarii de mii de euro. Sefii sunt desemnati politic (neveste, fini, nepoti…). Cum sa functioneze un sistem care isi bate joc de proprii angajati. Acei angajati isi varsa la randul lor furia pe clienti.

      (Citează)

  17. Allex: Pentru ce le trebuie masini postasilor? Stii care este “masina” oficiala a postasilor din UK ? CĂRUȚUL. Exact, ai inteles bine. Fiecare postas are un carut pe 2 roti pe care-l tracteaza dupa el in tot sectorul lui, livrand plicuri, scrisori, pachete…etc. Ei nu se mai plang si totusi, in UK 70% din timp ploua, deci oamenii aia merg prin ploaie cu pelerine si culmea, scrisorile nu ajung acasa ude ;)

    Problema e la mentalitate, nu la conditii. Daca vrei sa-ti faci treaba bine, o faci si in picioarele goale.

    Nu toti au acel carucior, multi merg chiar si pe bicicleta. Teoretic ar trebui sa compari si salariile de la Royal Mail, desi asa cum spui si tu, orice salariu cat de mic o fi el nu iti rezerva dreptul de a nu-ti face treaba bine. Hai sa fim seriosi, treaba asta cu facutul lucului bine la munca e un vis in Romania din urmatoarele motive:

    1. Angajatul nu realizeaza ca la urma urmei tot el va fi afectat daca serviciile prestate de compania la care lucreaza sunt de cacat
    2. Majoritatea chiar nu au nici o satisfactie daca fac lucrul prost sau bine, atata timp cat la sfasitul lunii intra salariul
    3. De foarte multe oi este si vina managerilor care nu stiu sa isi motiveze angajatii

      (Citează)

  18. Nu esti la curent cu noutatile, i-am filmat aruncand sacii din masina acum vreo 2 ani cred.

      (Citează)

  19. Ce a filmat Vlad nu e nimic, am vazut chestii si mai tari asteptand in cateva randuri dimineata autobuzul, langa un sediu de posta, si am prins descarcarea sacilor cu colete. Inchipuieste-ti un camion mare MAN, si in el un om stand in picioare. Estimez inaltimea ansamblului la circa 2 metri. Omul din camion astepta pana vin angajatii din psota, dupa care incepea sa arunce direct pe asfalt, vara sau iarna, ploaie sau zloata mizerabila din topirea zapezii, sacii unul dupa altul, mai precis unul peste altul. Evident, astia ajungand unul peste altul scoteau tot soiul de sunete, unul mai dubios ca altul. Angajatii asteptau pana ce toti sacii se descarcau (va inchipuiti glumele de autobaza care se emit intre timp cu voce foarte tare) dupa care incepeau sa ii tarasca prin praf sau zloata, balti sau cum fusese prognoza meteo in ziua precedenta.
    Vazand barbarul tratament, mi-am promis sa nu mai folosesc niciodata serviciile pline de respect pentru utilizatori ale postei. Si pana acum am reusit.

      (Citează)

  20. Gabriel Bianu:
    Pana la urma urmei, pentru a trimite un colet se plateste, nu este un serviciu gratuit.

    bah, esti prost? ai impresia ca posta romana ofera acest serviciu gratis?

      (Citează)

  21. Niste oameni lipsiti total de respect…si se pare ca la toate oficiile e asa. Eu, de exemplu, am primit la un moment dat un pachet ros de sobolani (se vedeau urmele de dinti si a distrus si parte din continut). I l-am aratat tipei de la ghiseu, s- tipat la mine ca ce e treaba ei, e de la depozit. Am facut poze si am facut reclamatie. Mi s-a raspuns ca nu tine de ei cum ajung coletele la mine. Dar de cine, de D-zeu?!

    Ca sa nu mai spus ca la oficiul de langa mine, 61, nu mi se da niciodata chitanta, desi am cerut in repetate randuri, si tipa de la ghiseu cere ce pret vrea ea la exact alesi fel de trimiteri. Fara chitanta, poate sa opreasca ea diferenta, sau chiar toti banii.

    Se zice ca au salariile mici si ca ii da afara. Nu am pic de simpatie pentru ei, nici nu merita altceva dupa cum se comporta.

      (Citează)

  22. cristi7: bah, esti prost? ai impresia ca posta romana ofera acest serviciu gratis?

    Mai citeste odata, si vezi cine e ala prost.

      (Citează)

  23. Nu va inchipuiti ca la celelate servicii de curierat se umbla cu manusi. Am trimis cateva sute de colete cu chestii fragile in ultimul an prin Posta Romana si au ajuns toate fara probleme.
    Secretul este ambalarea corecta, folie cu bule, umplutura moale si te doare in cot de ce se intampla pe parcurs. Mai deranjant la Posta Romana ar fi procedura greoaie de expediere si cozile la care esti supus ca urmare a ei.

      (Citează)

  24. max: Pai cine sa o vrea? Cei care stiu cate sedii are Posta Romana si ce vad bun au unele dintre ele, nu?

    depinde si ce datorii are. ca asa a vrut sa ia si domnul Dan Oltchimul.

      (Citează)

  25. Chiar nu este o noutate acest aspect! Nu putine au fost datile cand mi-am gasit coletul rupt sau pe jumatate desfacut. Posta Romana nu reprezinte deloc un serviciu sigur.

      (Citează)

  26. Si crezi ca daca o privatizeaza o sa fie mai bine, o sa umble aia cu coletele cu manusi? Aiurea…Ca sa nu mai spun ca daca se privatizeaza, automat vor creste preturile, se vor “alinia” la cele ale UPS, ca nimeni nu vine sa faca munca voluntara, sa lucreze in pierdere…deci nu va bucurati de privatizare.
    Cine o s-o cumpere (oricum statul ramane cu 49%), va avea de investit ff. mult in schimbarea echipamentelor (imprimate de-alea matriceale), va da oameni afara, va impune program strict pt. cresterea productivitatii, preturi mari pt. obtinerea de profit samd.

      (Citează)

  27. Mai , voi sunteti oameni normali la cap? Voi nu vedeti ca toate cutiile sunt ambalate la fel? Ati fost vreodata intr-un oficiu postal sa vedeti cum arata coletele prezentate? Jumatate albe, jumatate maro, unele in pungi, altele pline de scoci, inele in tuburi lungi, altele in plicuri. Toate formele si culorile din lume. Ceea ce arunca aia din masina nu sunt colete trimise de oameni ci probabil cutii in care se afla produse cu care a fost aprovizionat oficiul postal (sapun lichid, habar n-am). Nu vi se pare dubios ca prea perfect sunt ambalate toate? Credeti voi ca toti romanii sunt ambalatori de meserie? E tare asta cu “nu trimiteti colete prin Posta Romana”. Poate ti-or cere niste despagubiri in instanta, sa vezi pe urma cum gandesti de 2 ori inainte sa zici o prostie.

      (Citează)

  28. Colet:
    Mai , voi sunteti oameni normali la cap? Voi nu vedeti ca toate cutiile sunt ambalate la fel? Ati fost vreodata intr-un oficiu postal sa vedeti cum arata coletele prezentate? Jumatate albe, jumatate maro, unele in pungi, altele pline de scoci, inele in tuburi lungi, altele in plicuri. Toate formele si culorile din lume. Ceea ce arunca aia din masina nu sunt colete trimise de oameni ci probabil cutii in care se afla produse cu care a fost aprovizionat oficiul postal (sapun lichid, habar n-am). Nu vi se pare dubios ca prea perfect sunt ambalate toate? Credeti voi ca toti romanii sunt ambalatori de meserie? E tare asta cu “nu trimiteti colete prin Posta Romana”. Poate ti-or cere niste despagubiri in instanta, sa vezi pe urma cum gandesti de 2 ori inainte sa zici o prostie.

      (Citează)

  29. Colet, ia zi la ce ghiseu lucrezi, sa venim mai multi sa iti facem o vizita.

    Colet:
    Mai , voi sunteti oameni normali la cap? Voi nu vedeti ca toate cutiile sunt ambalate la fel? Ati fost vreodata intr-un oficiu postal sa vedeti cum arata coletele prezentate? Jumatate albe, jumatate maro, unele in pungi, altele pline de scoci, inele in tuburi lungi, altele in plicuri. Toate formele si culorile din lume. Ceea ce arunca aia din masina nu sunt colete trimise de oameni ci probabil cutii in care se afla produse cu care a fost aprovizionat oficiul postal (sapun lichid, habar n-am). Nu vi se pare dubios ca prea perfect sunt ambalate toate? Credeti voi ca toti romanii sunt ambalatori de meserie? E tare asta cu “nu trimiteti colete prin Posta Romana”. Poate ti-or cere niste despagubiri in instanta, sa vezi pe urma cum gandesti de 2 ori inainte sa zici o prostie.

      (Citează)

  30. @Raphael tata, n-ai tu bani de vizite in tara in care lucrez eu. Atata doar ca ma enerveaza setea asta de articol cu orice pret. Bine, inteleg, te vrei jurnalist, nu te angajeaza nimeni, te faci independent si nasti un blog . Foarte bine, dar asta nu inseamna neaparat ca ai libertatea de a fi prost in public. Adica, scrii un articol, dar macar documenteaza-te sau gandeste inainte de a-l bashi. Si cand mai dai si de o blonda (pe dinauntru) ca cea de pe site-ul adevarul care preia articolul (demonstrand astfel inca odata ca nu e cea mai stralucitoare stea de pe bolta cereasca) ajungi in final chiar si involuntar sa atragi 2-3 bolovani care chiar cred ce scrii tu acolo (cum esti tu Raphaelo de exemplu). E intr-adevar mai usor sa faci un lucru si sa vezi p’orma daca ai nimerit-o, decat sa il gandesti in prealabil.

      (Citează)

  31. Rares:Daca as fi postas, cred ca as prefera sa duc scrisorile intr-un carucior si nu intr-o geanta atarnata de umar.

    Aia in UK au si trotuare! Pe unde ai putea merge cu caruciorul in Romania? Ar trebui sa faci un zig-zag intre trotuar si strada ca sa eviti gropile si masinile de pe trotuare…

      (Citează)

  32. Colet:
    @Raphael tata, n-ai tu bani de vizite in tara in care lucrez eu. Atata doar ca ma enerveaza setea asta de articol cu orice pret. Bine, inteleg, te vrei jurnalist, nu te angajeaza nimeni, te faci independent si nasti un blog . Foarte bine, dar asta nu inseamna neaparat ca ai libertatea de a fi prost in public. Adica, scrii un articol, dar macar documenteaza-te sau gandeste inainte de a-l bashi. Si cand mai dai si de o blonda (pe dinauntru) ca cea de pe site-ul adevarul care preia articolul (demonstrand astfel inca odata ca nu e cea mai stralucitoare stea de pe bolta cereasca) ajungi in final chiar si involuntar sa atragi 2-3 bolovani care chiar cred ce scrii tu acolo (cum esti tu Raphaelo de exemplu). E intr-adevar mai usor sa faci un lucru si sa vezi p’orma daca ai nimerit-o, decat sa il gandesti in prealabil.

    Bun, pana in momentul cand Posta Romana nu va veni cu un raspuns sunt 2 variante: alea sunt coletele oamenilor sau sunt simple produse. Referitor la articol, eu citesc multe bloguri romanesti (Zoso,Arhi,Cabral,Nwradu,Criserb,Visurat,Tvdece, etc…). Multi dintre ei isi dau cu parerea, de multe ori au dreptate, cateodata dau rateuri…asta e. Oricine are dreptul la o opinie iar asta nu poate decat sa te faca pe tine sa: 1. ii arati ca nu are dreptate cu adevarat si sa vii cu argumente solide 2. sa inchizi si sa treci mai departe. Nu inteleg ce treaba ai tu cu mine, avand in vedere ca nu ma cunosti, nu stii nimic despre mine. Dealtfel apreciez cu adevarat sintagma “n-ai tu bani de vizite in tara in care lucrez eu”, chiar iti pune in valoare comentariul, nici nu stiu de ce te-ai mai obosit sa continui. Imi cer scuze ca ti-am rapit 3 minute din timpul tau pretios, continua te rog sa bei din cocktail.

      (Citează)

  33. Unul din cei mulți.

    29/01/2015 la 11:59 AM

    Lucrez de 18 ani în cadrul CNPR, Poșta Română cum o denumesc mulți… și nu pe o funcție de conducere ci exact acolo unde se duce “lupta”, adică la un ghișeu al unui oficiu poștal. Ca să nu existe dubii… acest comentariu nu se vrea unul pro sau contra serviciilor postale sau a modului cum se execută acestea… acest comentariu se adresează celor care pot citi și înțelege că nu se poate ca aceste servicii să fie prestate la standardele pe care ni le dorim cu toții fără a avea cu ce și mai ales cu cine. Puteți spune orice, este dreptul fiecăruia să-și exprime o opinie dar acolo unde nu există respect puține se pot realiza. Așa cum în timpul serviciului sunt în spatele ghișeului și prestez serviciile aferente acestuia, în timpul liber sunt clientul altor prestatori de servicii și doresc a beneficia de servicii de calitate… este normal să fie așa, este normal să gândesc așa. Dar din păcate realitatea care mă înconjoară este cea pe care o vedem cu toții… este rezultatul educației primite, este modul în care fiecare om reacționează la unele aspecte care țin de acești factori… ceea ce am văzut la Știrile PROTV, comentariul respectivei televiziuni m-a convins încă o dată de “profesionalismul” celor implicați în realizarea știrii în sine. Nu contest cele treizecișicevademii de reclamații la nivel național dar era bine de știut ce procent reprezintă acel număr din totalul prestațiilor executate de CNPR… pot adăuga că acel număr de reclamații este doar ceva scriptic, realitatea fiind alta, sunt mult mai mulți clienți nemulțumiți de serviciile angajatorului meu care nu fac reclamație deși ar avea tot dreptul să o facă… una peste alta un lucru este clar: serviciile CNPR nu sunt la nivelul la care ni le dorim cu toții. Argumentele noastre, ale salariaților, sau a celor din partea cealaltă a unui ghișeu nu fac altceva decât să inflameze spiritele. În momentul în care eu, salariat, îi cer unui client actul de identitate deja mă lovesc în 20% din cazuri de o postură ingrată… aceea de a-i explica clientului că trebuie să prezinte actul de identitate pentru că așa îmi cer normele mele de executare a prestației, nu pentru că vreau eu să-i accesez frustrările acumulate în timp… cu alte cuvinte eu fac ceea ce îmi cere angajatorul, cel care mă plătește să fac asta. În cele aproximativ 20% din cazuri încep cometariile care duc acolo unde nu vrem cu toții… lungirea timpului pe care clientul îl va petrece la ghișeu, a celui din spatele său, a clientului următor și tot așa. Este doar un exemplu… nu este mai simplu ca toți să ne conformăm normelor și atunci dacă apar cazuri, cum ar fi cel al scrisorii retur pentru că nu se respectau condițiile de admitere la prezentare, respectiv de poziționare a adreselor pe anvelopa plicului, să vedem unde este greșeala? În toate oficiile poștale sunt afișe, broșuri tipărite, extrase din norme, modele, etc care indică cam ceea ce cere CNPR… le citește cineva înainte de a se prezenta la un ghișeu cu trimiterea sa? Nu. Și pot afirma că 90% din acele discuții ulterioare nu vor mai exista…
    Revenind la descărcatul coletelor, de unde a pornit totul… nu pot scuza sub nici o formă colegii care fac asta. Dar nici nu sunt de acord cu condițiile în care sunt nevoiți să descarce coletele. Aceste probleme nu țin de noi, angajații, iar acele imagini ale camerei reflectă întocmai realitatea în care trăim: CNPR nu are sedii construite strict pentru activitățile pe care de desfășoară, CNPR nu are infrastructura necesară, CNPR nu oferă angajaților săi condiții de muncă conforme cu cerințele sale, CNPR are salariați școliți la locul de muncă, în 90% din cazuri învață ceea ce au de făcut direct în relația cu clientul pentru că nu îi oferă nimeni timp de pregătire în momentul în care devine salariatul instituției… din punctul meu de vedere, la cum merg lucrurile de ceva ani… nu vom mai fi pe piață dar nu pentru că nu am putea fi competitivi ci tocmai pentru că aceste aspecte, care trebuiesc îmbunătățite și pe care numai un management defectuos le-a adus în acest stadiu, nu vor găsi rezolvare fără implicarea acționarului principal… în momentul în care cei care decid soarta CNPR vor face ceea ce este de făcut și vor înțelege că nu vor mai exista pe piață dacă nu vor schimba Poșta din temelii, abia atunci putem discuta de ce există astfel de cazuri… ne trebuie un moment Zero, un moment în care să punem lucrurile cap la cap și să vedem ce este de făcut pentru a oferi o imagine asemeni poștasului britanic…

      (Citează)

  34. Sper ca acum intelegeti de ce tara asta va fi tot asa si in anul 3000…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus