un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce jocuri mi-au plăcut de la recentul Xbox Showcase, începând cu Perfect Dark și un nou Doom

15 Jun 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

A avut loc Xbox Games Showcase. Este o prezentare periodică de noi jocuri pentru Xbox, dar o mulțime dintre ele vor fi disponibile de fapt și pe PC și probabil și pe PlayStation cândva.

Vedeta acestei prezentări a fost noul Call of Duty Black Ops 6, care va fi lansat pe 25 octombrie. Microsoft face mare buzz pe acest joc pentru că este, dacă nu mă înșel, primul lansat după finalizarea achiziției Activision Blizzard și, după cum am mai spus anterior, seria Call of Duty vine cu o miză foarte mare: câteva miliarde de dolari anual!

De exemplu, doar Sony estima venituri de 15,9 miliarde de dolari datorită acestui joc în perioada 2019-2022. Și nici măcar nu fac ei jocul, ci doar îl distribuie pentru PlayStation.

Și totuși, permiteți-mi să fiu reticent legat de noul Black Ops 6 din mai multe motive. Microsoft a arătat un trailer al jocului și apoi o prezentare detaliată a dezvoltării acestuia, iar din clipuri totul pare perfect. Și totuși, ultimul Call of Duty părea la fel de bun din trailere, dar apoi s-a lansat cu review-uri proaste pentru o campanie scurtă și neinspirată, așa că încrederea în serie s-a erodat puternic.

În plus, prezentarea a fost plină de stereotipuri și clasica laudă pentru aspecte care nu contează. Unul dintre personaje a fost descris ca fiind capabil să ia deciziile grele necesare în misiuni, altul este “a born leader, fearless and brilliant”. Bro, este un joc first person shooter în care trebuie să tragi bine cu arma, nu caracterizare, nu târg de joburi.

Și se mai insista și pe alte aspecte neimportante. Zice cineva din echipa de dezvoltare despre safe house-ul de unde iei misiuni “we wanted a more naturalistic setting”, așa că este un conac abandonat, construit pe o stâncă pe malul oceanului. Un loc clasic pentru misiuni black ops, nu?

Nu zic, prezintă acolo și motion capture bun, scenarii interesante pentru misiuni, noi mișcări pentru personaje (alunecări, întoarceri rapide șamd). În cele din urmă, însă, jocul va fi bun câtă vreme misiunile sunt antrenante și engine-ul de mișcare și împușcare este bine reglat, nu dacă personajul care ține arma în mână este sau nu un “natural born leader”.

Așa că, în concluzie, m-a lăsat rece tot ce am văzut despre Black Ops 6. Să vedem ce zic review-urile la lansare. Puteți vedea prezentarea lor amplă în clipul de mai jos, începe la 1:19:00.

Au fost însă prezentate multe alte jocuri care mi-au stârnit interesul și cred că la toate scria că vor fi disponibile prin Game Pass încă din prima zi. Dacă vor fi lansat și pe Windows, nu doar pe consola Xbox, probabil că vor fi disponibile încă din prima zi și pe PC Game Pass, iar eu sunt abonat încă din 2020 la acest serviciu.

 

Primul joc ar fi Perfect Dark, care este un joc first-person de acțiune, dar cu elemente de parkour și cu un sistem care mi-a adus aminte de Dishonored sau Beyond Good & Evil în anumite aspecte:

Se face un nou Doom, numit The Dark Ages, un fel de prequel pentru jocurile anterioare, iar gameplay-ul arată număr mare de monștri și arme pe măsură:

Microsoft Flight Simulator 2024. Chiar zilele trecute m-a salutat un cititor prin oraș și mi-a spus că joacă Flight Simulator după ce a văzut la mine. Sper să am timp de 2024.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater pare un remake al unu joc mai vechi din seria MGS și asta mă bucură. Nu am jucat niciunul dintre ele, dar am auzit foarte de bine despre ele.

Dragon Age: The Veilguard a avut un trailer vesel și mi-a plăcut asta. Jocul anterior din serie a fost prea dark și parcă îți tăia cheful de a-i descoperi lumea.

Clair Obscur: Expedition 33 pare… diferit. Acum să vedem ce va fi în realitate, pentru că și Forspoken părea bun din trailere.

Mixtape are muzică excelentă:

Mecha Break pare un fel de joc multiplayer cu battlemechs, dar nu-i nici o garanție că va ieși bine.

Gameplay din Assassin’s Creed Shadows, care apropo va fi lansat și pentru MacOS în noiembrie:

Stalker 2, de multe ori amânat, măcar arată bine:

Un joc care nu m-a convins este Indiana Jones and the Great Circle. Jocul pare plin de faze scriptate și seamănă cu unul dintre filmele moderne pline de glume, dar fără substanță. Sper să mă înșel, dar este un alt titlu pentru care voi aștepta review-urile.

Mai sunt și alte jocuri soulslike sau de acțiune/RPG precum Wuchang Fallen Feathers, Avowed, Fable, un expansion pentru Diablo 4, dar… poate cu altă ocazie.

  2 comentarii

 1. Eu am mai adaugat pe wishlist si Space Marine 2, sper sa fie bun, promite multe.

  Broken Arrow – un wargame rts simulator cu unitati reale.

  Lorn Vale dar se lanseaza abia anul viitor – o sa vedem.

  Tactical Breach Wizards – pare amuzant, apare in August.

  In alta ordine de idei Steam Summer Sale incepe pe 27 Iunie si abia astept Shadow of the Erdtree saptamana urmatoare.

    (Citează)

 2. Eu vreau să văd următorul Delta Force. Poate reușesc să facă un joc bun și lumea nu mai cumpără Call of Duty pe bandă.

  Perfect Dark m-a cucerit de la pistruii personajului principal. Nu sunt fan Deus Ex, dar am jucat altele care seamănă și mi-ar place să joc Perfect Dark.
  Mixtape e interesant, dar eu nu am jucat nici măcar vreunul dintre celelalte jocuri relativ similar și am multe pe Steam.
  Doom arată foarte bine, deja scutul din Doom The Dark Ages a ajuns în originalul Doom https://www.pcgamer.com/games/fps/a-modder-has-already-brought-doom-the-dark-ages-new-shield-saw-to-the-1993-original-and-its-pretty-close-to-perfect/.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus