un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 16 iunie 2024

16 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Avem traficanți de freon. Unii au fost opriți după urmărire cu mașini și 4 încărcătoare de pistol trase în duba lor. În ambele cazuri, câteva mașini dubioase au încurcat mașina poliției în urmărire.

Un campion la mâncat de hot-dogs nu a fost lăsat în competiție pentru că face reclamă la un hot-dog pe bază de plante. Recordul său era de 76 de hot-dogs în 10 minute. Mă amuză că organizația care face aceste competiții se numește Major League Eating. Dar este ok, Netflix va organiza o competiție specială.

Cât de des ar trebui să speli pijamaua. Pare logic ce zic oamenii ăia pe acolo.

Istoria statuii lui Iisus din Rio de Janeiro și cum a fost construită ea acum 100 de ani. Să faci o statuie de 30 de metri în vârful unui munte abrupt nu este chiar simplu.

Cum s-a desfășurat raidul israelian care a salvat 4 ostatici din mâinile Hamas, după 8 luni de captivitate. Commando-ul israelian probabil s-a infiltrat deghizat în palestinieni vorbind arabă. Alții spun că s-au infiltrat în camioane ce aduceau ajutoare umanitare. Rezultatul este că au salvat 4 ostatici, dar au murit 274 de palestinieni și peste 700 au fost răniți în acest raid.

Supraviețuitorii de la Sandy Hook au absolvit liceul. Acum 12 ani, în clasa întâi, 20 de copii, colegi de-ai lor, au fost omorâți împreună cu 6 educatori. “Emma Ehrens was one of 11 children from Classroom 10 to survive the attack. She and other students managed to flee when the gunman paused to reload and another student, Jesse Lewis, yelled for everyone to run. Jesse didn’t make it. Five kids and both teachers in the room were killed.” Vorbim de copii de 6 ani aici. Citiți ce zic unii supraviețuitori despre plecarea din acea comunitate și cum li s-a schimbat viața.

Hoffman bea un espresso de 335 de dolari:

Despre Hot Rodents. Unii actori sunt considerați rozătoare atrăgătoare pentru că… arată ca niște rozătoare.

Profit de 60 milioane euro pentru ProTV, dar comentează meciurile de la Euro 2024 din București. Tolontan are un articol prea lung despre asta, care ar putea fi rezumat la “ce sunteți, bă, atât de zgârciți?”

O fregată rusească ce a ajuns în Cuba, împreună cu un submarin nuclear, a putut fi vizitată de localnici. Americanii probabil sunt pregătiți să o remorcheze dacă se defectează.

Filme cult din anii 80. Îmi aduc aminte de unele de pe casetele video. Tot pe filme, puteți recunoaște aceste filme celebre din anii 1970 doar pe baza unei imagini?

În altă parte, actori a căror carieră a fost practic distrusă de roluri în filme proaste.

O rețea de hostese și chelneri jefuiau turiștii în Centrul Vechi. Și nu în sensul că mâncarea era scumpă și proastă. Nu, îi îmbătau și le transferau apoi banii din aplicațiile bancare.

Mâncare tradițională din Europa.

Cum se fac sfogliatelle din fistic:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Magrí Alberto (@pastrychef_am)

S-a găsit cea mai mare shaorma, Thor’s Hammer Kebab. De asemenea, aș mânca un burger de aici. Idei de salate pentru vară.

Ce-ar putea face Ricciardo în viitor, acum că Red Bull nu-l vrea la echipa mare:

  8 comentarii

 1. Referitor la articolul cu jefuirea clienților.
  Am citit un articol în presă ceva zile mai devreme că un client a rămas sportiv fără 150.000 de lei din cont.
  Nu știu exact ce cont avea barosanul, dar pot să confirm că pentru orice mișcare din cont eu primesc un mesaj pe telefon pentru aprobarea tranzacției.
  150.000 de lei sunt aproximativ 30.000 de euro. Ceva nu pușcă. Să fie un zero în plus sau ceva cusut cu ață albă?

    (Citează)

 2. 1. Mi se pare normal ca Joey Chestnut sa fie exclus din competitia de mancat hot-dog, in conditiile in care el face reclama unui produs rival.

  2. Articolul cu spalatul pijamalelor este o tampenie. Eu nu folosesc pijamale, dorm in tricou, dar cred ca este cam acelasi lucru. Si in general pot sa dorm maxim doua nopti la rand in acelasi tricou. Sunt convins ca nimeni (sau aproape nimeni) nu isi schimba asternuturile la fiecare doua zile.

  3. Sper ca si statul român va proceda la fel ca cel israelian daca va fi vreodata cazul si va depune toate eforturile necesare pentru a-si salva cetatenii din mainile teroristilor.

  4. Brandon Routh era un actor aproape necunoscut inainte sa joace in Superman Returns. Nu putem sa spunem ca filmul acesta i-a distrus cariera pentru ca oricum nu avea cine stie ce cariera.

  5. Burgerul ala chiar arata bine.

    (Citează)

  • @1 E simplu, trebuia să-l primească în concurs dar să îl oblige să mănânce porcăriile pe care le promovează. Făcea și record mondial, de 4, maxim 5 bucăți.

     (Citează)

 3. „Rezultatul este că au salvat 4 ostatici, dar au murit 274 de palestinieni și peste 700 au fost răniți în acest raid.”

  Cât timp n-au murit soldați IDF sau ostatici, misiunea a fost îndeplinită cu succes, din perspectivă israeliană. Plus, numerele furnizate de ministrul sănătății din Gaza (a se citi Hamas) trebuie împărțite la 10 (uneori chiar și mai mult) pentru a avea o imagine mai apropiată de realitate. Știu că nu s-a menționat aici, dar …

  „The United Nations now claims that “the fog of war” is to blame for a major overstatement of the number of Gazan children who have been killed in the war.”

  „In early April, the Gaza Health Ministry said it had “incomplete data” for 11,371 of the 33,091 Palestinian fatalities it claimed to have documented at the time. The ministry later said it did not have names for more than 10,000 of the Gazans it claimed were killed in the war.”

  Și alte asemenea scăpări. Așadar nu m-ar mira ca raidul să se fi soldat cu vreo 50 de morți palestinieni, din care mai bine de jumătate erau „civili” înarmați membri Hamas.

  Dar, na, unii sunt mai tari de cap. Hamas poate preda armele și ostaticii, că liderii oricum se lăfăie în alte țări, la căldurică și huzur având, cel mult, grija Mossadului. Și se gată distracția. Dar, ca și rușii care nu concep să-și miște cizmele din Ucraina, se încăpățânează să continue un conflict stârnit tot de ei. Să le fie de bine.

    (Citează)

  • Sunt de acord. De multe ori palestinienii au dubla calitate: membru Hamas si reporter Al-Jazeera, sau membru Hamas si lucrator UN. Asa ca cifrele furnizate de Hamas sunt, de multe ori, ceva de domeniul fanteziei. Plus ca ei reusesc sa dea cifre exacte la cateva minute dupa vreun eveniment (raid, bombardament etc), iar oriunde in lume estimarile vin dupa cateva ore

     (Citează)

 4. Câtă lume știe că statuia lui Isus de la Rio a fost sculptată de un român? Bine, doar chipul a fost sculptat de el. Totuși, cred că cea mai importantă piesă. E ceva.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus