un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 26 mai 2024

26 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Un miliardar american le-a dat studenților care absolveau o școală câte 1.000 de dolari. 500 pentru ei, 500 ca să-i dea și ei mai departe cui doresc. După socoteala mea, iese că a dat 1,5 milioane de dolari când a ținut discursul la ceremonie.

Red Lobster și-a declarat falimentul. Este un lanț de restaurante de la americani. Acum câțiva ani au introdus în meniu creveți nelimitați pentru 20 de dolari și de-a lungul timpului am văzut mai multe articole spunând că asta îi falimentează.

Despre mâncare și viață bună în sudul Spaniei, în Cadiz, Zahara de los Atunes și alte locuri pitorești de pe Costa de la Luz. Mai jos sunt piersici coapte cu miere și levănțică.

Folosirea bicicletei micșorează semnificativ riscul de boli de articulație și întărește genunchii. O idee bună pentru a fi în formă la bătrânețe.

De ce n-ar trebui folosite tocătoare de plastic. M-am prins și eu de problema aceasta anterior acasă. După o vreme, un tocător de plastic devine atât de uzat încât se desprinde plasticul de pe el.

Congresul american vrea să investigheze de ce Formula 1 nu permite accesul echipei Andretti în competiție. La fel și Senatul SUA, care spune că F1 ar putea fi un monopol. Am scris aici despre Andretti.

Fotografii frumoase cu natura. Fotografii superbe cu Calea Lactee pe cer. Cineva a fotografiat HDR eclipsa totală de soare, folosind 6 camere foto diferite.

Cum se propagă violența atunci când lumea are acces la arme. “A durat un moment pentru ca toată lumea să realizeze că focurile au venit de la o a patra armă de peste stradă. Elias Smith, un fost pușcaș marin în vârstă de 24 de ani, pășise în fața ușii sale cu o așa-numită armă fantomă, o pușcă de tip AR pe care Smith o asamblase din piese comandate online. În câteva secunde, a deschis focul, lovindu-l pe Keys de cinci ori. „De ce tragi?” se aude întrebând un membru al familiei lui Keys pe înregistrarea video de supraveghere care a capturat părți ale incidentului. Smith a răspuns: „Nu știu.”

Cercetătorii au găsit o legătură între Alzheimer și vaccinuri. În sensul că vaccinarea te protejează suplimentar de Alzheimer pentru că întărește și stimulează sistemul imunitar. Acum un an, un studiu similar a arătat că și câteva vaccinuri antigripale făcute în timpul vieții reduc cu 40% șansa de Alzheimer.

În alt studiu, uleiul de pește se pare că ar crește riscul de boli de inimă și fibrilații, fiind de fapt recomandat doar celor care suferă de anumite afecțiuni ale inimii.

Chinezii beau cafea ciudată, inclusiv cu somon sau cu ceapă. Tot în China, copiii se pregătesc intens de baschet. Clipul acesta este aproape hipnotizant. Mă întreb cât s-au antrenat pentru a ajunge la acel nivel.

Un sport care crește în popularitate: slap fighting. Concurenții își dau pe rând palme până când unul este înfrânt. În practic, sunt atât de mari și puternici încât un meci se rezolvă din 1-2 palme, care sunt aproape echivalentul unui pumn din box.

După 16 ani de încrucișări, niște crescători din Costa Rica au creat un nou tip de ananas. Se numește Rubyglow, este roșiatic pe exterior și galben în interior. Costă 400 de dolari pentru că se cresc doar câteva mii de bucăți anual.

Cum s-au desfășurat lucrurile în avionul în care un pasager a murit din cauza turbulențelor. Alți câțiva au fost internați la Terapie Intensivă. De asta e bine să-ți ții centura pusă, chiar dacă largă cât să nu te deranjeze, în timpul zborului. Imagini din avion. Alte declarații și mărturii.

Fentanilul a dus la o dublare a deceselor din supradoze de droguri din 2020 încoace. Baltimore are o problemă mare, cu 6.000 de decese în 6 ani din cauza diverselor tipuri de droguri, deși inițial orașul a implementat politici anti-supradoze bune.

Pe de altă parte, cannabisul este consumat mai des decât alcoolul la americani, pentru prima oară.

Domnișoara aceasta are mușchi, nu glumă:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Verena Angermeier (@verena.angermeier)

Vaporul care a doborât podul din Baltimore s-a întors în port. Pentru aproape 2 luni, a fost prins în rămășițele podului. Echipajul original este tot la bord. Nu au vize pentru a debarca pe pământ american, iar autoritățile le-au confiscat și telefoanele.

1 din 9 copii este diagnosticat cu ADHD. Nici nu știu ce să cred despre astfel de lucruri. Adică este clar că unii copii sunt hiperactivi față de alții, dar este o tulburare neurologică sau doar pur și simplu un tip de comportament normal? Bănuiesc că medicii știu mai bine, în special dacă pot trasa clar o legătură cu lipsa de atenție și de concentrare din anii următori.

Papa Francisc a început procedura pentru canonizarea unui tânăr de 15 ani care a murit în 2006.

 

Cum arată o casă de 135 milioane de dolari din Dubai. Cum arată tabăra de la baza muntelui Everest. Este un oraș întreg acolo, dar făcut din corturi.

Câteva trucuri pentru a “sta” mai bine la poze.

Formula 1 în Monaco, astăzi, de la ora 16. Verstappen pleacă de pe locul 6 și sunt șanse mari să nu câștige.

    27 comentarii

  1. Exista intr-adevar cazuri reale de ADHD cauzate de probleme neuronale, dar eu sunt convins ca sunt din ce in ce mai multe situatii de parinti care nu-s in stare sa isi educe esecurile genetice pe care le-au produs.

    Constat tot mai des toleranta excesiva pentru comportamentul nesimtit, egoist al copiilor din partea unor parinti care nu stiu ca au palme si ca ocazional este indicat sa le aplice dupa ceafa bipedului urlator.

    Rabdarea, explicatiile sunt bune, insa stabilitul si impusul unor limite sunt esentiale in educatie si folosite constant duc la rezultate. Discutiile prea multe duc la impresia eronata a copiiilor ca ar fi egali cu adultii si ca pot avea pareri.

    Exemplu practic:
    1. Stai te rog pe scaun ca sa nu cazi.
    2. Stai naibii pe scaun!
    3. Jap!

      (Citează)

    • @Gaelex. Ai uitat sa precizezi câți ai. Copii.

        (Citează)

    • Nu am uitat. Pot fi obiectiv pentru ca n-am.

        (Citează)

    • E ca si cum vorbesc eu de cat de greu e sa intretin un palat, cu curatenia cu plata servitorilor, cu gradina si va sfatuiesc sa nu va luati. Nu am, dar sunt obiectiv!

        (Citează)

    • Suna ca si cand discutiile prea multe au dus la impresia eronata a gaelecsului ca poate avea pareri, ceea ce il indeamna sa isi exprime o parere in favoarea violentei fata de copii.

      Bine, pe Radu-l doare-n pix de blog, cred ca e momentul sa zic si eu pa.

        (Citează)

    • Am venit aici sa spun ca @Gaelex nu bate campii prea tare. Daca iti folosesti capul o sa intelegi ca nu palma grea vrea omul sa spuna.
      Achiesez.

      Sefu, astept berea aia! :)

        (Citează)

    • Putem vedea acesta tolerenta excesiva din partea lui Radu privitor la tine.
      Exemplu practic :

      1. Opreste-te din postari tampite.
      2. Opreste-te naibii din postari tampite.
      3. Ban.

      Si ce e mai trist e ca e vorba de un adult.

        (Citează)

    • Dupa primul paragraf, era sa te felicit, dar mi-a trecut repede dupa urmatoarele citite.

      PS: am copil si se poate educa foarte bine cu vorba buna.

        (Citează)

  2. Sa speram ca nu are, la ce abereaza pe aici. Probabil ca asa a fost “educat” el si urmarile se vad.

    CristiX: @Gaelex. Ai uitat sa precizezi câți ai. Copii.

      (Citează)

  3. CristiX:
    @Gaelex. Ai uitat sa precizezi câți ai. Copii.

    Miliarde duși de apă.

      (Citează)

  4. Cand un copil de 8-10 ani nu e in stare sa stea pe scaun, arunca cu mancare in masa de langa(doar adulti), iar atitudinea parintilor e lasa ca e copil, palma ar trebui sa mearga catre adulti, nu catre copil.

      (Citează)

  5. Povestea cu Red Lobster e de fapt un pic alta.
    SIgur ca oferta aia nu a ajutat la profitabilitare, dar motivul real pt. faliment e ca au fost cumparat de o firma de investitii care a hotarat sa faca banii din demontarea companiei. E o practica relativ comuna in capitalismul obscen American.

    Un pic de explicatie aici:
    https://www.nbcnews.com/business/consumer/private-equity-rolled-red-lobster-rcna153397

      (Citează)

  6. Daca nu esti deja abonat la Morning Brew newsletter… Sunt destul de orientati pe SUA (de ex cu Red Lobster in 21, sau cu ScarJo vs OpenAPI) , dar mentioneaza pe scurt tot ce conteaza si in rest.
    https://www.morningbrew.com/daily/r?kid=6f778c26

      (Citează)

  7. Tocătoarele din lemn sunt interzise în bucătăriile restaurantelor din Spania.
    Un tocător eficient nu e făcut din plastic, ci din polietilenă de înaltă densitate, nu are ce să se desprindă de pe el.( Are și materialul ăsta totuși o durată de viață). Dacă tot mergi acasă pe un tocător de lemn, alege o specie de lemn puțin poros și tratat în prealabil, gen lemn de măslin.

      (Citează)

    • Le e teama de bacterii sau?

        (Citează)

    • Din cate am inteles, tocatoarele endgrain sunt ceva mai bune, in sensul ca micile taieturi care se formeaza pe suprafata se inchid repede, mai ales daca tocatorul e intretinut bine. E mai multa bataie de cap in schimb.

        (Citează)

    • @mac, vs polietilena lemnul zgariat/taiat se imbiba cu prostii. Gen sange. E destul de greu de igienizat la nivel de dsp.

        (Citează)

  8. Cadiz e un oras sarac si defavorizat gen Zimnicea( pastrand proportiile).

      (Citează)

  9. Am vazut multi bodybuilderi si atleti retrasi ca lucreaza la elasticitate si unii se plimba cu bicicletele. O idee buna pe care nu o sa o aplice publicul general.

      (Citează)

  10. In sfarsit un lucru pozitiv referitor la tine: faptul ca n-ai copii. Riscul de a avea niste progenituri care sa iti semene e mult prea mare, asta presupunand ca vreo femeie normala ar vrea sa se cupleze cu un asemenea individ..

    Gaelex: Nu am uitat. Pot fi obiectiv pentru ca n-am.

      (Citează)

  11. Domnișoara cu berile o să regrete ”productivitatea” peste vreo câțiva ani, când coloana o să-i amintească de greșelile tinereții!

      (Citează)

    • Sunt neurochirurgi, caut dacă vrei, care recomanda ridicarea de greutăți, în mod corect. dacă te uiți cu atenție o sa vezi ca sprijină în bazin greutatea.
      hernia discala nu se face de la asta, culmea. Plus că dacă ai centură, care forțează alungirea coloanei, nu ai riscuri

        (Citează)

    • Dane e ok, Denisa e doar invidioasa pe domnisoara cu berile. :D

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus