un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: The Gentlemen / Gangsteri cu stil (Netflix) este amuzant ca orice altă producție Guy Ritchie

24 May 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Din motive necunoscute, WordPress a șters textul acestui articol la publicare. Sau poate am apăsat eu vreun Delete din greșeală cu textul selectat, deși ar fi prima oară când se întâmplă oricare dintre aceste variante. Noroc că-l scrisesem într-un program de notițe, nu direct aici, așa că am avut backup.

Serialul The Gentlemen de pe Netflix, tradus la noi ca “Gangsteri cu stil”, a fost o surpriză plăcută. Este făcut de Guy Ritchie și este o producție în stilul Snatch sau Lock, Stock and Two Smoking Barrels, ambele tot de-ale lui Ritchie — doar că The Gentlemen este un serial, nu un film.

Altfel spus, este o comedie bună despre cum un tânăr lord englez devine un mafiot. La scurt timp după ce moștenește de la tatăl său titlul și moșia, omul nostru află că fratele său datorează o mulțime de bani mafioților, iar pe terenul lor se cultivă în secret marijuana, chiar foarte multă.

În stilul lui Ritchie, apar tot felul de confuzii, morți accidentale sau nu, situații absurde și foarte multe personaje diverse care fac atmosfera de comedie. Accentele britanice și micile tabieturi locale contribuie și ele la situațiile comice.

Se mai mare și că Marea Britanie este plină de mafioți, toți fără nici o remușcare în a încălca legi și omorî alți mafioți, dar na… o fi grea viața acolo după Brexit. Oricum, serialul merită văzut, ne-a plăcut mult, acum caut să-i pun și Snatch Matildei, ca să râdem din nou la acest gen de producție.

  17 comentarii

 1. Serialul Sugar nu mi dau seama daca mi a placut, serialul Dark Matter din 2024 imi place pana acum .

    (Citează)

  • Sunt fan hard SF dar la Dark Matter e insuficient explicat cum de la o injectie se modifica accesul acela in universurile paralele.

     (Citează)

 2. Doar mie mi se incarca doar 2 poze, fara text?

    (Citează)

 3. Geo:
  Doar mie mi se incarca doar 2 poze, fara text?

  Cred ca trebuie sa aplici un restart la router sau sa platesti abonamentul pe patreon.

    (Citează)

 4. Geo:
  Doar mie mi se incarca doar 2 poze, fara text?

  Pare că ăsta e tot articolul :-)
  Următorul articol o să fie doar titlul.

    (Citează)

 5. Ăsta e articol doar cu poze pentru cei mai slabi mobilați la mansardă.

    (Citează)

 6. blogu asta devine din ce in ce mai rau…

    (Citează)

 7. E tease, textul se publica doar dupa ce intra banii de la Netflix

    (Citează)

 8. S-au terminat cuvintele, n-ati vazut ca scrie 3 kilometri pentru o idee in alte articole?

    (Citează)

 9. Well that was awkward.

    (Citează)

  • Asta e raspuns la Giani Mucea care-i raspunde lui GabrielG, nu?

   Noroc cu erorile WordPress ca mai dai si tu pe-aici, pe dupa “granita” facuta din butoanele de share

     (Citează)

 10. Pe vremuri am dat lui Snatch 10/10, si tot aproape asa lui “Lock, Stock”, dar asta si filmul lui mi s-au parut anoste, plictisitoare.

    (Citează)

 11. L-am văzut și eu în vacanță, a fost foarte bun. Recomand, te tine in priza. Și umorul englezesc face toți banii.

    (Citează)

 12. unul dintre cele mai slabe seriale (pentru mine), n-am reusit sa trec de 2-3 episoade
  scenariu groaznic, mai degraba ar castiga ceva la categoria SF la cate fantezii se intampla in el

  glume si dialoguri a la “lock stock” sau snatch dar intinse la nesfarsit, nu stiu cat poate fi muls acest gen

  tipul asta de dialog a avut farmecul lui dar e imposibil de facut o analogie cu lumea reala, zero credibilitate din pacate

    (Citează)

 13. Nu stiu de ce am impresia ca nu ai vazut mai intai filmul The Gentlemen si nici nu stii de existenta sa. Cam asa deduc eu din propozitia asta: “Este făcut de Guy Ritchie și este o producție în stilul Snatch sau Lock, Stock and Two Smoking Barrels, ambele tot de-ale lui Ritchie — doar că The Gentlemen este un serial, nu un film.”

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus