un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calea Victoriei a redevenit pietonală în weekend

13 Apr 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

A reînceput programul Străzi Deschise al Primăriei Generale. Înțeleg chiar că este al doilea weekend. Pe primul l-am ratat, fiind plecați cu toții la Sibiu.

Calea Victoriei este pietonală în perioada 13-14 aprilie (știrea), între Bd Dacia și Splaiul Independenței, în intervalul 10-24. Câteva străzi din sectorul 1 vor fi și ele închise suplimentar în acest weekend.

Oricum, Străzi Deschise a început, asta contează, și va ține, sper eu, până pe final de septembrie sau început de octombrie. Chiar și cu traficul rutier deschis, pe Calea Victoriei era foarte aglomerat de pietoni în weekend, iar trotuarele erau arhipline. Prin multe locuri era chiar dificil să mă strecor cu căruciorul de copii, iar cozile la înghețată erau de nivel “new game plus”.

Prin închiderea traficului rutier, întreaga zonă devine o oază de liniște, lumea se relaxează mai bine și parcă te bucuri mai mult de o zonă frumoasă a Bucureștiului. GG primărie!

Probabil că vom fi pe Calea Victoriei în multe weekenduri în această vară, de obicei cu o înghețată sau cu cafea în mână. Say hi dacă ne vedeți!

    17 comentarii

  1. Orice, dar absolut orice, ca sa nu faca piste de biciclete si sa nu repare problemele serioase ale Bucurestiului.

      (Citează)

    • Sper ca ultima data cand te-ai plimbat pe Calea Victoriei ai observat pistele de biciclete de acolo. Au cel putin 7 ani

        (Citează)

  2. Daca stiai ca e aglomerat si complicat sa te strecori cu caruciorul de ce mai mergeai?

      (Citează)

  3. Sper sa închidă și pista pentru biciclete. E deja periculos cu atâția oameni pe acolo. Am văzut niște accidente urâte in haosul ala, in anii trecuți.

      (Citează)

    • Păi sunt închise oficial, asta înseamnă zonă pietonală.

        (Citează)

    • exact, oficial sunti inchise pe perioada cat e pietonala. Poti merge linistit pe banda aia si e datoria bicicletelor sau trotinetelor sa te ocoleasca sau sa se opreasca.

        (Citează)

  4. Acest minunat loc unde te calci in picioare cu alti bipezi, de unde poti cumpara chestii la suprapret, unde ai onoarea de-a sta la coada ca sa te pozezi cu casa lu mitza ciclista, in timp ce admiri….nimic. Ma rog, asfalt, betoane si santiere in lucru.
    Fain n-am ce zice.
    Si cand te gandesti ca asta e cam cel mai bun lucru pa care-l poate oferi minunata capitala, te cam ia tristetea.

      (Citează)

    • Daca e trafic , de ce e trafic.
      Daca o parte din oras e redata pietonilor , de ce e imbulzeala.
      Daca nu e ca in vest, de ce nu e ca in vest.
      Cand e ca in vest, e naspa.

        (Citează)

    • blackskull e genu care se duce in italia in city break sa vada cladirile si sa dea 10 euro pe o inghetata si cand se intoarce injura bucurestiul (sau catunul din care provine) cand vede ca o inghetata e 5 euro

        (Citează)

    • Eu zic sa mai iesiti din bucuresti, eventual chiar din tara, ca se pare ca n-ati mai fost demult dincolo de soseaua de centura.

        (Citează)

  5. Am trecut azi (sâmbăta, 13 aprilie, in jur de ora 13) pe acolo și se putea intra din Piața Victoriei pe Calea Victoriei.

    Au scurtat suprafața pietonala?

      (Citează)

  6. GabrielG:
    blackskull e genu care se duce in italia in city break sa vada cladirile si sa dea 10 euro pe o inghetata si cand se intoarce injura bucurestiul (sau catunul din care provine) cand vede ca o inghetata e 5 euro

    Lol, pare ca nu ai fost in Italia. Tocmai ce m-am intors din Roma & Florenta, iar street food-ul este la 60-70% din pretul din Bucuresti. Nu pot pricepe cum Roma si Florenta sunt mai ieftine decat capitala noastra. Dar deloc.

      (Citează)

    • Dar nu e de mirare. In cam toata Europa, cu cateva exceptii, preturile sunt mai mici, cel mult egale cu cele din Bucuresti la majoritatea chestiilor de baza, obisnuite. Calitatea in schimb e incomparabil mai buna.

        (Citează)

    • Florenta inceput de martie. Un espreso si-un capucino fix langa catedrala santa maria del fiore = 6 euro. La cescuta, la masuta. Super bune si dincolo de asta, privelistea, zona etc.
      Inceput de aprilie, amazoniq Ia tineretului. 32 lei – 2 capucino. La paharel de cîrtie, baute in picioare si p-o banca jegoasa p-acolo ferindu-ma de gainati de porumbei care stau pa toate firele alea din intersectie. Cu priveliste la crematoriu.
      E mijto la noi aici.
      Victoriei mi se pare exemplu perfect de tourist trap.

        (Citează)

  7. Am fost azi. Frumos, 12 euro două pahare de bere Bucur, bicicliști și trotinete electrice, muzică la maxim de la terase ca la mamaia. Mai vin la anul. Și la mulți ani.

      (Citează)

  8. @Blackskull

    De ce compari Bucurestiul cu Florenta ? Si de ce centrul Florentei cu un cartier al Bucurestiului mai ales cand discutia era despe Calea Victoriei.

    De ce nu ai comparat Florenta cu Sibiu ?

    De ce nu ai comparat Bucurestiul sau mai bine zis cartierul tineretului cu un cartie din Roma unde sunt si acolo, citez “asfalt, betoane si loc unde te calci in picioare cu alti bipezi” ?

      (Citează)

    • Comparatia era legata de preturi ca sa priceapa lumea ca scorurile la o terasa, sint mai mari intr-un cartier din buc (zdai seama cat e pe victoriei la terăsică) decat in centrul florentei care e totusi….florenta. Cel putin la chestii banale gen o cafea. Altfel evident ca n-avem ce compara intre florenta si bucuresti.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus