un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 14 aprilie 2024

14 Apr 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Asiguratorii de locuințe americani își spionează clienții din aer. Drone, fotografie aeriană, chiar și sateliți. Acoperișuri neîntreținute sau crengi de copaci sau piscine nedeclarate sunt motive pentru a nu acorda despăgubiri în caz de probleme.

De ce atât de mulți oameni tineri fac cancer. Incidența unor cancere a crescut mult în rândul adulților sub 50 de ani și ar putea fi considerată chiar o criză de sănătate.

Un angajat al muzeului de artă din Munchen și-a agățat propria pictură pe perete. A stat o zi alături de tablouri celebre din lume, dar nu s-a terminat prea bine pentru respectivul om.

Părinții unui mass shooter de 15 ani au fost și ei condamnați la 10 ani de închisoare. Erau acuzați că au ignorat semne clare de probleme mintale al fiului lor și că i-au cumpărat și nu au securizat o armă de foc.

Statul cecen interzice muzica ce are un BPM mai mic de 80 sau mai mare de 116. Prea lentă? Interzisă! Prea rapidă? Interzisă! Și ar fi bine să nu fie muzică străină, apropo, că poți fi ușor arestat acolo.

80% din emisiile de dioxid de carbon din lume sunt produse de doar 57 de companii.

Peter Higgs a murit recent la 94 de ani. A teoretizat existența unei particule subatomice, numită acum bozonul Higgs, în 1964. Abia după 48 de ani existența ei a fost dovedită experimental.

Identitatea șefului unei unități de informații israeliene a fost aflată după ce o carte scrisă de acesta sub alt nume era legată de contul său de Gmail.

Arizona interzice avortul, motivând că o lege în acest scop din 1864 trebuie respectată. Mă mir că nu retrag și dreptul de vot al femeilor și nu readuc sclavia înapoi, dacă tot pun atâta bază pe legi vechi.

Fotografii bune de la eclipsa totală de soare din SUA.

Controversă după decizia de a premia cu bani atleții medaliați la Olimpiada de la Paris. Mi se pare o decizie bună. Toată lumea face bani, în afară de atleți, care în general sunt prost plătiți deși oferă entertainment pentru milioane de oameni.

O miliardară vietnameză a fost condamnată la moarte pentru fraudă. She started as a market stall vendor, selling cosmetics with her mother, but began buying land and property after the Communist Party ushered in a period of economic reform, known as Doi Moi, in 1986. By the 1990s, she owned a large portfolio of hotels and restaurants. Apoi a scos pe sub mână banii dintr-o bancă, avea inclusiv în subsolul casei 4 miliarde de dolari cash, cântărind 2 tone.

Toți miliardarii de sub 30 de ani și-au moștenit averea. A început transferul către o generatie tânără. Orașele cu cele mai multe stele Michelin. Japonezilor le place mâncarea bună. Croissante plate și glazurate sunt la modă în Dubai.

În San Francisco există companii ilegale de ridicat mașini. La propriu îți fură mașina și cer bani ca să ți-o dea înapoi, sub pretextul că sunt autorizați să facă asta.

    13 comentarii

  1. Așa ar trebui să fie și la noi, eșecul lor genetic terorizează copiii la școală, nici o înțelegere, nici o integrare, doar bătaie soră cu moartea pentru jegul mic și pușcărie pentru părinți.

      (Citează)

  2. La știrea cu vietnameza, avea contravaloarea a 4 miliarde de dolari, dar în dongi moneda oficială în Vietnam.
    Mi-a sărit în ochi pentru că văzusem la un moment dat ceva emisiune despre un traficant de droguri spaniol din Miami. Iar acasă la fratele lui au găsit în subsol 24 de milioane de euro.
    În Miami au dolari, în Spania euro.
    Nu am reușit să mă prind cum transformi asemenea sume.

      (Citează)

    • Probabil in functie de site-ul de unde au furat stirea. Daca este un site european, transforma toate sumele in euro, iar daca este vorba de un site din SUA transforma toate sumele in dolari.

        (Citează)

    • Nu avea cum sa ii aiba in dongi, de fapt nici in dolari nu prea avea cum cu valorile alea. 1 million de dolari in bancnote de 100 e vreo 7-8 kg, cred ca stim cu totii care am zburat cu ryanair/wizzair stresul ca depaseste greautatea la bagajul mic de mana. Ori 4 miliarde ar fi vreo 28 de tone. In dongi nici nu mai vorbim.

        (Citează)

  3. De ce atât de mulți oameni tineri fac cancer…

    hmm..”e un adevarat mister…nu are nicio leg cu “vaccinul” care l ati facut de bunavoie acum 2 ani si inca nu acceptati ca ati fost luati de prosti..

      (Citează)

    • Tu ești Alis? Mare putere de nărod ai!

        (Citează)

    • Un om cade de pe schelă și își rupe gâtul. DC? E de la vaccin, îi dă stări de amețeală.

        (Citează)

    • @Dc Toate cercetările privind creșterea numărului de cancer au început de aproape 15 ani.
      Înțeleg ca nu ai fost de acord cu vaccinarea covid dar acum nu poți sa dai vina pe vaccinare pentru toate decesele de cancer din ultima vreme.

        (Citează)

    • Doamne, suntem în anul 2024. Au trecut 3 ani de la vaccin. Trebuia să fiu mort de vreo 5 ori deja.

      Atâta controversă pe un rahat de vaccin care mai mult a fost apă chioară (pfizer de exemplu a tot diluat concentrația de frica efectelor secundare).

      De unde tot răsăriți nu vă-nțeleg.

        (Citează)

    • Taică-meu încă îl face odată pe an. Nu mai rețin câte doze are, cred ca nici el nu mai știe. Îl face pt ca nu a facut covid inca desi a stat in casa cu maicamea infectata și pt ca are foarte multe probleme pulmonare. Face și toate vaccinurile antigripale.

        (Citează)

  4. Masa si tatsu lu vlad pascu ar trebui sa stea alaturi de el in parnaie. Asa cum si gino ar trebui sa fie la mititica alaturi de mario. Ptr ca stiau ce poame au acasa si totusi n-au facut nimic, ba chiar au incurajat comportamentul micilor dementi. Bani de cheltuiala, masini de sute de cai pe mana unor drogati. Era cam evident rezultatu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus