un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cea mai renovată clădire din București este în continuare în renovare

29 Mar 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Mă refer la Grand Hotel du Boulevard, care se va deschide sub acest nume ca hotel, poate chiar în acest an! Cred ca sunt vreo 15 ani de când se încearcă deschiderea clădirii și doar trece prin renovări.

În prezent, clădirea aparține firmei Niro (de la Dragonul Roșu?) și va fi un hotel operat de Corinthia, un lanț european. Găsiți informații pe site-ul oficial.

Clădirea în sine are o poveste bună. Acolo a fost construit hotelul Herdan, în 1871, cel mai modern din București, și începând cu 1873 se numește Grand Hotel du Bulevard. Acolo s-a cazat cândva Brâncuși, acolo au încercat niște ofițeri să-l asasineze pe Carol al II-lea, acolo Hoinaru aproape a mâncat o înghețată, din astea.

Iată-o astăzi:

Mie mi s-ar părea un semn al evoluției pozitive a orașului București ca o astfel de clădire să fie redeschisă, în special în centrul orașului. Clădirea, însă, pare a fi în renovare veșnică.

Hotelul trebuia inaugurat în 2022, am scris și eu pe blog asta. În 2018, termenul avansat pentru redeschidere era finalul anului 2019.

În 2011, însă, tot eu scriam pe blog că iată ce surpriză, au dat jos schelele și panourile publicitare de pe acea clădire și aceasta este renovată și pare gata de redeschidere. În 2011! Nu s-a redeschis niciodată.

În 2022, arăta ca mai jos:

În 2023, însă, înapoi la renovare:

Acum poate are norocul și va ieși cu bine în lume.

  7 comentarii

 1. Mijto. Ajuta la imagine si favela aia care se vede in spate.

    (Citează)

  • Mereu m-am intrebat cum de nimeni nu face nimic cu improvizatiile alea de la constructia din spate.

     (Citează)

  • Favela aia se vinde cu 2-3 mii de euro/mp ca e in centru. Bine, nu cumpara nimeni, dar daca intrebi atata cer pe ea.
   Daca as fi Niro m-as duce cu 2 papornite de 1 milion de euro, cash d-ala bun netaxabil, si le-as pune pe masa, cred ca elibereaza aia blocul in 3 zile. Demolezi si faci o piscina pentru hotel, o terasa cu palmieri, ceva frumos
   De-aia suntem in halul in care suntem, ca nici mafiotii nu au pic de stil.

     (Citează)

  • Din articol inteleg ca estimarea initiala a costurilor pentru consolidare este de 60 milioane lei (adica peste 12 milioane de euro), bani care vor veni in proportie de 90% din fonduri publice, proprietarii platind pana in 10%.

   1. De ce sa consolideze Primaria aceasta cladire? Mai ales ca multi dintre proprietari inteleg ca sunt persoane juridice.
   2. De ce sa se investeasca 12 milioane de euro in consolidarea unui bloc urat, cand de banii acestia se poate demola si realiza o constructie moderna?

   Daca ne uitam pe Google Maps, intreaga cladire are in jur de 10.000 mp construiti, deci costurile de consolidare sunt de peste 1000 euro pe mp.
   1000 euro pe mp sunt mai mult decat suficienti sa construiesti o cladire noua.

     (Citează)

  • Plus

   Andrei G:
   Daca ne uitam pe Google Maps, intreaga cladire are in jur de 10.000 mp construiti, deci costurile de consolidare sunt de peste 1000 euro pe mp.
   1000 euro pe mp sunt mai mult decat suficienti sa construiesti o cladire noua.

   Asa e, asta discutam si eu cu niste persoane că nu merită să consolidezi majoritatea clădirilor, la prețul la care le consolidezi mai pui un pic si faci o cladire nou la standarde moderne. Da sunt niste clădiri care merită păstrate dar de blocul favela nu cade in categoria respectivă

     (Citează)

 2. Acum 23 de ani era tot in renovare, ca sa va faceti o idee de cand se baga bani pe acolo. sau bine, se spala…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus