un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oare cât mai durează șantierul acela de la Magheru cu Batiștei?

26 Mar 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Este un șantier mic pe Magheru cu Batiștei. Este acolo de câteva luni. Încurcă traficul, blocând prima bandă.

N-am văzut niciodată pe cineva lucrând la el. Cum ajung să se întâmple astfel de lucruri? Cum poți bloca o bandă de pe bulevardul principal al orașului pentru câteva luni, în loc să muncești 24/7 pentru a repara ce problemă o fi acolo?

Este un șantier Apa Nova, apropo. Modernizarea rețelei de apă sau ceva așa scrie pe panou.

Un pic mai înainte de șantier, intrarea în parcarea de sub Intercontinental arăta de parcă ar fi lovit-o cineva. Poza este de prin februarie.

Nici intrarea aceea în parcare, construită acum vreo doi ani, nu o înțeleg. A fost îngustată o bandă de circulație atât de mult încât nu mai poate fi utilizată. Totuși, este trasată ca și cum ar fi în continuare o bandă funcțională acolo — dar în realitate nu este!

Cine a aprobat asta? De ce nu este marcată mai bine?

    12 comentarii

  1. Probabil au dat peste ceva neasteptat acolo si au nevoie de niste avize sau trebuie sa intervina cei de la gaze sau electricitate.

      (Citează)

  2. Baga petitii. Am descoperit ca functioneaza. Oamenii raspund si de multe ori chiar rezolva problema (daca este ceva minor evident, gen o groapa pe drum, o banca rupta etc).
    Tot ce e legat de trafic, petitie si la politie in care spui ca respectiva groapa, sau santier sau ce e, reprezinta un pericol ptr trafic.
    Si insista. Nu doar o petitie. Baga la greu.
    Petitie la primaria mare, la aia de sector, la politia aia adevarata, la politia de sector. Peste tot.

      (Citează)

    • Este o gură de acces prin care se schimbă termoficarea pe tot bulevardul. Vezi ca are Nicușor un video chiar recent cu asta.
      In loc sa se spargă tot tronsonul, prin aceasta gaura se scot secțiuni vechi de conductă, apoi se bagă tronsoane noi

        (Citează)

  3. Mie imi place, are un vibe de Manhattan.

      (Citează)

  4. Trec zilnic pe langa santier.
    Dar lasa santierul, tot blvd. Magheru e super mizerabil, il fac la pas in fiecare dimineata de la Universitate la Romana in jur de ora 7 – mizerabil, pavele slinoase cu urme de urina pe la colturile cladirilor, , 2-3 persoane care dorm in scarile imobilelor sau direct pe pavaj, spatii lasate in paragine, o imagine de ansamblu dezolanta.
    Nu stiu cine se ocupa de aceasta zona, parca nu face nimeni curatenie, nu exista politie locala.

      (Citează)

  5. lamentarea pe facebook si aici va ajuta!

    go on!

      (Citează)

  6. Nimeni nu se grăbește să închidă șantiere în țara asta. Anul trecut prin vară-toamnă cineva a băgat o țeavă (sau un cablu, nu aveau nici un semn) printr-un trotuar: au tăiat pe mijlocul trotuarului un șanț de vreo 50-70 de cm, atât cât să încurce bine circulația pietonilor pe o secțiune destul de lunga, câteva sute de metri între două străzi. Problema e că trotuarului nu era suficient de lat peste tot că să poți ocoli cum trebuie. Căruțuri si persoane cu dispozitive de mobilitate sigur nu aveau loc să treacă.

    Au lucrat vreo 2 săptămâni, o lună, au aruncat pământul la loc cum le-a fost mai ușor. La fiecare ploaie era un noroi de nedescris. După vreo lună după ce nu am mai văzut nici o mișcare am făcut sesizare la primărie. Răspunsul a venit (după încă vreo lună): autorizația lor de construcție scrie 6 luni, deci nu le vor face nimic.

    A venit între timp primăria și a reparat tot trotuarul și ăia au scăpat de cheltuiala cu asfaltul.

      (Citează)

  7. Sau santierul din Piata Victoriei, in fata la COR. Cred ca a batut deja anul.

      (Citează)

    • Am aflat explicatia pentru santierul de la Piata Victoriei.

      Aparent, ca sa schimbe toate tevile cu probleme, ar fi trebuit sa sape o portiune mult mai mare din zona Pietei Victoriei, ceea ce ar fi inseamnat un blocaj mult mai mare. Pentru a nu da traficul cu totul peste cap, au ales sa bage o portiune mai mica in santier pe unde baga tevile noi pe bucati si le resudeaza in subteran. Eu asta am inteles.

        (Citează)

  8. Toate intrebarile pot primi raspuns folosind cu incredere https://www.pmb.ro/interes-public/informatii/formuleaza-petitie
    (Nu cred ca sta cineva de la primarie sa scaneze zilnic internetul ca sa afle ca unii cetateni sunt deranjati de o situatie particulara)

      (Citează)

  9. Azi acea împrejmuire de șantier nu mai era.
    Bravo pentru semnalare, poate a ajuns la cine trebuie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus