un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 26 martie 2024

26 Mar 2024  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    12 comentarii

  1. Faină oferta Tarom, dar există cam multe limitări. Trebuie să fii foarte sigur că vrei să mergi și nu poți modifica mai nimic după (presupun că poți adăuga bagaj de cală cel mult).

    Nu mă miră trendul de pornificare pe Twitch și cred că nu-i deranjează prea mult nici pe cei de la Twitch pentru că mai mereu îmi recomandă câte o streameriță mai golașă. Twitch e OnlyFans-ul săracului.

    Ieri am citit și eu despre posibilitatea de a avea un Xbox portabil. E un lucru foarte bun, mai ales că și Sony a anunțat că lucrează la un PS5 portabil. O fi piața suprasaturată, dar Microsoft poate să facă lejer ce-a făcut Valve cu SteamDeck – să scoată bani din soft (abonamente și jocuri). Am mai citit că Microsoft ar putea renunța la consolă, dar ar fi un lucru extrem de rău pentru gamerii pe console. PS și Switch nu sunt comparabile și cu siguranță nu adresează aceeași piață, dispariția Xbox ar fi o mare pierdere.

      (Citează)

    • exista PlayStation Portal Remote Player pentru PS5 la PS

        (Citează)

    • @Rober posibil ca Mihai sa se refere la un viitor PSP:

      “According to hardware leaker “Moore’s Law is Dead”, Sony is developing a genuine PlayStation portable that can play games natively and won’t just be a streaming device like the PlayStation Portal.”

      Cat despre Microsoft a ramas un pic in spate la vanzari. Cred ca Sony a monpolizat piata pe foarte multe jocuri attractive si e destul de greu sa mai gasesti loc. Microsoft renunta si la la vreo 1900 de angajati din diviza de gameing(Xbox, ZeniMax și Activision Blizzard). Daca nu vin cu ceva nou pierd complet lupta, sau poate asta si vor…sa se regrupeze pe alte domeni de interes AI, Copilot, ChatGPT, etc…

        (Citează)

  2. La știrea cu parteneriatul Fisker și Nissan mi-am adus adus aminte că am stat minute în șir să admir un Fisker Karma cu numere de Olanda, parcat undeva prin Barcelona.
    Mașina aia era o bijuterie de design. Desigur că sunt subiectiv, dar pentru mine a fost o plăcere să o privesc.

      (Citează)

    • Omul e un geniu absolut când vine vorba de design. Am văzut și eu fisker karma pe net dar în realitate într-adevăr e și mai frumos.

      Dar din păcate în afară de design omul nu știe nimic, nici mecanică, nici management, nici nimic. E un dictator steve jobs wannabe, care uită că de bine de rău Steve Jobs știa să programeze, știa să lipească niște tranzistori, înțelegea dacă ceva nu se putea dpdv tehnic, și accepta soluții.

      Fisker în schimb pare că a auzit doar partea mitologică și toate mașinile au fost problematice din start. Cred că e la a 3-a renaștere acum, a fost prima care a falimentat total, apoi a încercat să pună un V8 în fisker karma, acum a revenit la electrice.

      Păcat că nu stă la locul lui ca șef de design și atât, se încăpățânează să le facă pe toate.

        (Citează)

  3. ha, e smart tare schema pe care o fac Revolut. Pe de o parte iti ofera acces gratuit si seamless la plarforma lor financiara si pe cealalta parte devin reselleri de planuri de date.

    Tehnic nici macar nu cred ca intra pe vreun plan de roaming ci actioneaza ca si proxy pe planuri tarifare locale.

    Genial

      (Citează)

    • tndb:
      ha, e smart tare schema pe care o fac Revolut. Pe de o parte iti ofera acces gratuit si seamless la plarforma lor financiara si pe cealalta parte devin reselleri de planuri de date.

      Tehnic nici macar nu cred ca intra pe vreun plan de roaming ci actioneaza ca si proxy pe planuri tarifare locale.

      Genial

      ah, ok, am intrat si in aplicatie. nu poti instala esim-ul ca si cand ai vrea sa-l ai doar pentru disponibilitate constanta a aplicatiei, e de fapt o interfata pentru a cumpara direct planuri tarifare, operatiune care trebuie facuta inainte de a ajunge in locatie altfel ciuciu net in acel moment, fiind necesar in continuare conectivitate initiala pe un wifi, or something.

      not great, not terrible

        (Citează)

    • Cei cu cont Ultra primesc gratuit 3 gb pe luna ..
      Ceilalti au de la 1Global pentru Romania asa:

      And for Romania, the data plan price would depend on the type of plan you choose, for example:
      For 7 days and 1GB the price is £3.50
      For 30 days and 3GB the price is £7.00
      For 30 days and 5 GB the price is £10.00 etc

        (Citează)

  4. Robert:
    exista PlayStation Portal Remote Player pentru PS5 la PS

    Doar ca ala e exact ce zice numele – remote player – adica ai nevoide de consola PS5 ca sa ruleze jocuri si sa faca streaming pe player.

    Zvonurile legate de Xbox sunt despre un device 100% nativ, care ar rula jocurile local, la fel ca un Steam Deck, de exemplu.

      (Citează)

    • “According to hardware leaker “Moore’s Law is Dead”, Sony is developing a genuine PlayStation portable that can play games natively and won’t just be a streaming device like the PlayStation Portal.”

        (Citează)

  5. Robert:
    exista PlayStation Portal Remote Player pentru PS5 la PS

    Vorbeam de urmașul lui PS Vita, un dispozitiv de sine stătător. Nu prea văd utilitatea lui PlayStation Portal când un telefon/o tabletă face exact același lucru la fel de bine.

      (Citează)

    • Eu am luat PS Portal. Nu face fix același lucru dar nici ceva extraordinar de diferit… Nu sunt foarte entuziasmat, dar mă salvează să nu îi cumpăr încă telefon puștiului. Când plecăm la drum, în loc să îi dau telefonul meu pe post de RemotePlayer îi dau PS Portal. Din experiența mea cu el, e prea greu și devine inconfortabil după un timp. In rest experiența este mai bună decât la un device precum Backbone, dar nu foarte diferită de un iPhone pus pe un support pe un controller Sony.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus