un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Am văzut noile OnePlus 12 și OnePlus 12R la lansarea oficială

2 Feb 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Am văzut ieri noul OnePlus 12. Telefonul arată foarte bine în varianta verde smarald, pe când cea neagră este… gri închis, cam ca orice alt telefon “negru” din piață. Varianta argintie nu va fi vândută la noi.

Aspectul zonei camerelor foto a fost un pic modificat și acum pare mai curat. OnePlus, însă, tot nu s-a putut abține de la a scrie diverse mesaje pe acolo. Acum lângă fiecare cameră este scrisă distanța ei focală și diafragma, de parcă i-ar păsa cuiva de asta. Cred că 80% habar n-au ce reprezintă F2.6 70mm, de exemplu. Din fericire, textul este discret, aproape în aceeași culoare cu carcasa.

Nu mi-a plăcut însă acea plăcuță metalică sau cu aspect metalic care duce de la camera bump spre laterala telefonului. Părea un pic improvizată sau nefinisată cum trebuie. Poate o fi fost faptul că era lucioasă și nu mi s-a părut că se potrivește cu restul carcasei.

Oricum, per total OnePlus 12 se prezintă ca un telefon cu aspect plăcut, genul pe care îți va părea rău să pui o husă pentru că ți-ar plăcea să-l vezi mai mult în starea sa natur.

Este foarte performant:

  • Snapdragon 8 Gen 3 cu 256GB+12GB RAM, 512GB+16GB RAM, 1TB+16GB RAM, 1TB+24GB RAM. Nu știu ce versiuni de stocare vor fi aduse însă la noi.
  • ecranul de 6,82″ urcă la 4.500 nits în peak brightness. Cifra aceasta este un pic înșelătoare însă, cred că se referă la bucăți mici din ecran în timp ce rulezi conținut HDR. În High Brightness Mode (gen, soare puternic) urcă la 1.600 nits oficial pe întreg ecranul. Oricum, este un ecran luminos și este acoperit cu Gorilla Glass Victus 2.
  • baterie de 5.400 mAh cu încărcare pe fir la 100W și încărcător inclus în cutie, plus 50W wireless dacă iei încărcătorul oficial Oppo/OnePlus.

Cele trei camere sunt o combinație interesantă. Principala este un Sony Lytra de 50 megapixeli, cea de zoom optic 3x are un senzor Omnivision de 64 megapixeli care poate face și zoom 6x prin crop pe senzor, fără upscaling, și mai este una ultrawide de 48 megapixeli. Colaborarea cu Hasselblad continuă și în acest an, iar din ce review-uri am citit, soluția foto-video este performantă.

Interfața este de asemenea plăcută. Pentru mine, cea de pe OnePlus a fost mereu una dintre cele bune.

Eu văd telefonul ca un concurent pentru Samsung S24+, nu pentru Ultra. Față de Ultra sunt pur și simplu prea multe diferențe la aproape orice capitol al specificațiilor.

Față de S24+, OnePlus 12 are baterie mai mare și cu încărcare mai rapidă, mai mult RAM, un chipset mai performant. Ecranul să zicem că-i similar, iar la performanța foto-video este discutabil, depinde de situație. Samsung câștigă în schimb la suportul software (7 ani de Android și securitate vs 4 ani), service rapid, accesorii mai multe și mai variate și altele.

Chiar dacă stă bine, OnePlus 12 tot mi s-a părut scump. La lansare costă 5.699 lei și vei primi gratuit căștile OnePlus Buds Pro 2 și un voucher de 500 de lei la eMAG/Altex. Vor fi lansate pe 5 februarie și se vor găsi și la Digi.

Personal aș fi vrut să văd telefonul lansat direct cu 500 de lei mai ieftin și fără nici un voucher inclus. Prin comparație, Samsung S24+ este mai ieftin acum la lansare în varianta de 256 GB și costă cam la fel ca OnePlus 12 în varianta de 512 GB.

M-am uitat un pic și la OnePlus 12R, care poate fi o afacere mai bună. 12R este practic un OnePlus 11 cu unele îmbunătățiri, dar o singură cameră foto bună.

OnePlus 12R are ecranul luminos de pe OnePlus 12. Chipsetul este Snapdragon 8 Gen 2 de pe generația anterioară, iar bateria are 5.500 mAh cu încărcare doar pe fir la 100W. Sunt și mici upgrade-uri față de flagship-ul anului trecut, de exemplu trecerea la Gorilla Glass Victus 2.

Ai doar 2 camere. Cea principală este cea de anul trecut, 50 megapixeli f/1,8 OIS, și în plus o cameră de 8 megapixeli ultrawide.

Prețul de lansare, însă, este de 3.699 lei și în perioada aceasta primești și earbuds OnePlus Buds Pro 2, care sunt foarte bune. Este cam același preț ca OnePlus 11, dar cu căști incluse.

asus s5507

    16 comentarii

  1. cea neagră este… gri închis, cam ca orice alt telefon “negru” din piață.

    Well, Motorola are negru certificat Pantone, ma indoiesc ca e gri inchis.
    Spatele ala arata complet oribil, verdele ala marmorat plus inox imi aduc aminte de faianta dintr-o baie de mall.
    Pe mine nu ma mai prinde OnePlus din cauza suportului software (cum sa faci upgrade la o versiune majora de sistem de operare si apoi sa intrerupi orice update, cand toata lumea iti zice ca e plina de buguri?) si service-ului execrabil de care m-am lovit cand au trebuit sa imi inlocuiasca niste casti defecte.

      (Citează)

  2. Mult mai frumos la aspect decât S24 Ultra.

      (Citează)

  3. Am avut 5 telefoane de la Oneplus, nu m-am lovit de ce zici tu aici (asta nu înseamnă că nu exista, evident). Personal am migrat de câțiva ani la Pixel doar pentru că vreau versiunea de Android de la Google. Pe la începuturi varianta de OS de la Oneplus era un fel Android curat cu relativ puține modificări.

    Ulterior și făcut framework-ul sub numele de OxygenOS și arată ca un Samsung, prea departe de Android nativ de la Google pe gustul meu.

    Altfel, hardware-ul e foarte bun, zero probleme vreodată pe acest aspect.

    alunelu: Well, Motorola are negru certificat Pantone, ma indoiesc ca e gri inchis.
    Spatele ala arata complet oribil, verdele ala marmorat plus inox imi aduc aminte de faianta dintr-o baie de mall.
    Pe mine nu ma mai prinde OnePlus din cauza suportului software (cum sa faci upgrade la o versiune majora de sistem de operare si apoi sa intrerupi orice update, cand toata lumea iti zice ca e plina de buguri?) si service-ului execrabil de care m-am lovit cand au trebuit sa imi inlocuiasca niste casti defecte.

      (Citează)

    • A doua zi dupa upgrade la Android 12 pe Oneplus 7T a scazut autonomia bateriei la jumatate , de atunci incarc de doua ori pe zi.
      Orice (hai, 90%) deblocare sau autentificare cu amprenta duce la maximizarea luminozitatii, cu sliderul in pozitia unde era inainte. Nu conteaza ca e setata luminozitate automata sau manuala.

        (Citează)

  4. “Nu știu ce versiuni de stocare vor fi aduse însă la noi.”

    De ce te-ai mai dus la prezentare? Asta era prima informatie pe care trebuia sa o stii/spui…

      (Citează)

    • De ce? Erai fiert să precomanzi unul și acum că nu știi stocarea ce va fi pe piață ți-au dat lumea peste cap? Aflăm pe 5 februarie când va fi listat în magazine câte dintre ele apar și la noi.

        (Citează)

  5. Radu:
    “Nu știu ce versiuni de stocare vor fi aduse însă la noi.”

    De ce te-ai mai dus la prezentare? Asta era prima informatie pe care trebuia sa o stii/spui…

    Părea că se plictisește acasă, io cre’că d’aia s-a dus la prezentare 🤣🤣 Jesus 🤘

      (Citează)

  6. Nu înțeleg ce profil de consumator țintește această chinezărie, în condițiile in care la pret apropiat ai S24, telefon adevarat, nu încropeli dubioase.

      (Citează)

  7. S24, telefon adevarat, nu încropeli dubioase.

    presupun ca faci plecaciuni in fiecare seara, inramat ca o icoana, cu el in priza!

    asta e telefon d-ala care nu tine o zi fara priza? mai stiu niste produse de la mar-muscat, tot asa, nu ai cum sa le tii departe de priza.

      (Citează)

    • VR: mai stiu niste produse de la mar-muscat, tot asa, nu ai cum sa le tii departe de priza

      Hmm, care sunt alea totuși? Că din câte știu eu iPhone Plus face record la baterie, Pro Max stă de asemenea foarte bine.

        (Citează)

  8. Asta arată de fapt cât de puține știi despre telefoane.

    Ovidiu:
    Nu înțeleg ce profil de consumator țintește această chinezărie, în condițiile in care la pret apropiat ai S24, telefon adevarat, nu încropeli dubioase.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus