un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 5 ianuarie 2023

5 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: China a plătit peste 5,5 milioane de euro pentru a închiria proprietăți ale lui Donald Trump când acesta era președinte.

    12 comentarii

  1. “Dacia va suporta în Germania subvenția de electrice eliminată de stat pentru cei ce comandaseră deja Spring.”

    Va dati seama de adaosul comercial la aceasta “masina” (chinezeasca) daca dacia fac asta si inca le vand pe profit. La fel si in Romania.

      (Citează)

    • Spring are pret de max 5000 eur, atat plateste Renault chinezilor care o fabrica. La noi ajunge si de 4 ori mai scumpa..si se cumpara. Deci nu e scumpa, mai e loc de crestere.

        (Citează)

    • Suporta numai pentru unele comenzi facute numai pana la un anumit termen, facute de unii care credeau ca vor primi subventia. Nu vesnic. La fel face si VW.

        (Citează)

    • Dacia Spring este 90% Dongfeng EX1 care costa cam $8000 in China. Aceeasi caroserie, motor, baterie. Pentru ca in Europa cerintele de securitate sunt altele, intervin mai multe modificari: o ranforsare a caroseriei, discuri pe fata, airbaguri laterale, esp, sistemul de franare de urgenta si alte cateva modificari estetice si de confort. Singura legatura cu Dacia este sigla.
      Nu este o masina proasta dar este enorm de scumpa.

        (Citează)

    • Niles: Va dati seama de adaosul comercial la aceasta “masina” (chinezeasca) daca dacia fac asta si inca le vand pe profit. La fel si in Romania.

      Sunt puține comenzi pentru care fac asta, se referă la cele lansate în anumite zile când germania a eliminat subvenția și unii încă nu aveau dosarul aprobat sau ceva așa.

      Mi se pare decizia corectă. Pierzi 3000 de euro, dar ai un client în plus căruia să-i faci service și mașini în minus care să stea degeaba în showroom-urile din Germania, dacă se renunță la comandă. Nu e ca și cum le poți duce ușor ca să le vinzi în altă țară.

        (Citează)

  2. De fapt modelele Kia/Hyundai care au ajuns si pe youtube la cat sunt de “usor” de furat NU AU imobilizator.

      (Citează)

  3. Nu stiu ce se comercializeaza in alte tari dar am avut 2 modele KIA Ceed, 2008 si 2016 si pot sa confirm ca la ambele versiuni exista chip la cheie. Mi s-a intamplat sa nu recunoasca cheia si sa nu pot porni masina.
    Probabil ca in alte tari anumite tari anumite functii nu se pun pe masina.

      (Citează)

    • Modelele lower end din 2015-2020 sunt cele fara imobilizator. Dar si acolo era o loterie, o parte mica din ele având .

        (Citează)

    • NU in Europa. In Europa e OBLIGATORIU imobilizatorul si aceasta problema e doar la unele modele din US, America de Sud sau alte zone ale lumii, zone unde nu e impusa existenta imobilizatorului.

        (Citează)

  4. rdb:
    De fapt modelele Kia/Hyundai care au ajuns si pe youtube la cat sunt de “usor” de furat NU AU imobilizator.

    Exact. Si e vorba doar de SUA, unde au ales sa faca cost cutting unde nu trebuia.

    In Europa imobilizatorul e obligatoriu prin legislatie si problema asta nu exista.

      (Citează)

  5. Prăjitor de pâine Xbox, asta contează.

    Cum era în bancul acela? “Bani de mașină ca aia n-am, dar o ușă tot îmi cumpăr!” Am zis bine?

      (Citează)

  6. Ce tranzitie frumoasa, doar ce citeam ca Hyundai e in top 10 masini inmatriculare in 2023, iar acum citesc ca e si printre cele mai sparte.
    What a time to own a Hyundai.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus