un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Rebel Moon (Netflix) este hiper-prost

5 Jan 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

48 comentarii

Așa a zis Matilda în timp ce ne uitam la Rebel Moon, “filmul este hiper-prost”. Se potrivește termenul.

Vreau să zic că nu i-am dat play cu așteptări că ar fi bun. Nu, am citit dinainte review-urile străinilor care spuneau că Rebel Moon este prost pe toate planurile, că împrumută idei din Star Wars, Lord of The Rings, Guardians of the Galaxy, Dune, Chronicles of Riddick și altele. Mă așteptam să fie prost, dar nu hiper-prost.

I-am dat Play cu gândul că măcar efectele speciale vor fi bune, că voi vedea imagini spectaculoase și poate o poveste interesantă, chiar dacă prost transpusă în film. Nici măcar pe acestea nu le are.

Știți care este culmea? Că filmul oricum este popular, este hitul Netflix pe acest an deși s-a lansat pe 22 decembrie. Are deja zeci de milioane de views, este pe locul 1 și în România și, dacă aveți abonament Netflix, probabil că l-ați văzut deja sau îl veți vedea, că este inclus și măcar vă puteți convinge dacă am sau nu dreptate în ceea ce zic mai prost.

Pentru Netflix, însă, probabil că filmul este un fail. Dacă toată oferta de programe Netflix nu vă convingea să vă abonați la serviciu, prezența acestui film nu este un motiv în plus ca să dați banii.

Istorie scurtă: Rebel Moon este făcut de Zack Snyder, care întâi le-a propus celor de la Lucasfilm scenariul pentru un film Star Wars, dar nu l-au făcut. Așa că Snyder, care în trecut a mai realizat și 300, Man of Steel, Justice League și Army of the Dead… și-a făcut propriul Star Wars. Voiam să zic că a transformat scenariul într-un film numit Rebel Moon: A Child of Fire, dar este un soi de Star Wars episodul 4.

Spoilers în continuare.

Intriga este destul de simplă: imperiul rău conducea cu mână de fier sute de planete, iar multe dintre ele se mai revoltau. Undeva la marginea imperiului, într-un sat mic unde oamenii cultivau grâu și beau bere, vine o mare navă de război care le cere mâncare (aveau hiperspațiu, dar nu știau să pună la congelator). O femeie din sat, care era mare luptătoare, pleacă la drum ca să găsească aliați împotriva imperiului, ca să-i bată pe ei și pe amiralul rău când aceștia urmau să se întoarcă să le fure sacii cu grâne.

 

Acum de ce filmul este prost:

➡️ Nu are o poveste închegată. Cele de mai sus se întâmplă în primele 30 de minute (începe foarte lent și cu multă vorbărie inutilă înainte de clișeul clasic cu generalul asupritor care omoară săteni nevinovați), iar apoi urmează o înșiruire de momente de recrutare a unei echipe de revoluționari.

Te simți ca într-un joc RPG când îți aduni echipa la început. Pilotul navei îi aude vorbind într-un bar și zice “vin cu voi, am și navă!” Apoi îi duce pe la vreo trei alte personaje și fiecare are un moment de acțiune în care este introdus, ca să vedem ce badass este. Când intră și ultimul în echipă, apare întâmplător și personajul negativ, se bat cu toții și gata filmul.

În plus, este plin de stupizenie și plot holes de la cap la coadă. La propriu, fermierul din sat știa că șefii revoluției căutați de multă vreme de către imperiu se ascund pe planeta Sharaan condusă de regele Leviticus (sau ceva așa). Din motive care rămân neexplicate, mai recrutează pe drumul către acea planetă încă trei luptători, de parcă ar fi putut oricum face față unei nave de război de pe orbită.

➡️ Slow motion prea mult care omoară ritmul. M-am plâns de asta și la Snyder’s Cut din Justice League. Rebel Moon este plin de slow motion care distruge momentele de acțiune pentru că le încetinește și alungă dinamismul situației.

Prima oară când vezi un soldat dezarmat și apoi aruncat peste cap în slow motion este cool. Când se întâmplă la fiecare scenă, însă, devine foarte plictisitor.

➡️ Copiază Star Wars și multe alte filme. Da, este episodul 4 refăcut. Începe la o fermă. Pleacă la orașul mai mare, unde are loc o scenă similară cu cea a cantinei din Star Wars, un bar cu mulți extratereștri cu forme ciudate. Acolo recrutează pilotul unei nave și pleacă mai departe pentru ca la final să se bată cu generalul rău și să-i înfrângă nava.

O femeie are chiar și săbii laser. Nu laser-frate laser, dar sunt incadescente și taie orice. Am fost uimit că nava lor nu se numește Century Hawk sau ceva la fel de “original”.

➡️ Personajele sunt clișee fără pic de adâncime. Excepție face personajul principal, care are chiar o poveste interesantă de abuz, prizonier care devine soldatul celor care au abuzat-o și face ea abuzuri în numele lor înainte de a dezerta. Nu original (este practic perechea Thanos și Gamora), dar măcar este un personaj dezvoltat.

În rest, nimic. Pilotul navei știa pe o planetă de un tip la bustul gol care urăște imperiul, așa că se duc să-l recruteze. Pe altă planetă, toată lumea știa unde zăcea leșinat de alcool un fost general al armatei. Pe altă planetă, este o femeie cu săbii aproape-laser și îmbrăcăminte de ninja. Pe alta, revoluționari machiați ca urșii panda.

Vreau să repet că niciunul dintre aceste personaje nu are un rol efectiv în film. Sunt recrutați și atât. Odată recrutați toți, are loc scena finală de luptă, că apare ăla rău cu niște soldați, și trag cu toții cu arma pe acolo, dar nu vă închipuiți vreun soi de Avengers sau Guardians of the Galaxy unde fiecare personaj are skill-urile sale și există o sinergie între eroi. Nu, doar trag cu armele și atât. Generalul ăla beat cred că apare cu totul vreo 10 secunde pe ecran după scena recrutării sale.

Pe la începutul filmului apare și un robot și ți se dă de înțeles că ar putea fi ceva mai mult pe acolo pentru intrigă, ceva ascuns legat de tagma roboților, dar apoi nu mai este dezvoltat subiectul.

Sunt niște flashback-uri legate de imperiu (sau regat, sunt folosiți ambii termeni) și nu te prinzi dacă fostul rege și fosta regină sunt de bine sau de rău. Adică sunt înfățișați ca niște oameni solemni cu fețe înțelepte, dar în același timp orice alt subaltern de-al lor pare gata să violeze și să omoare civili nevinovați de câte ori apare ocazia.

Ah, iar când personajele rele apar pentru prima oară pe ecran, când se deschide ușa navetei și ies din ea, puteam să pun pariu că au îmbrăcăminte care amintește de cea a naziștilor și ghici ce: arată ca niște naziști. Pe marea navă spațială se purta pardesiu lung și șapcă exact ca în SS.

Tot la “fără caracter” intră și faptul că filmul dă de multe ori impresia că are multe lore în spate, că s-a dorit a fi un space opera de amploare, cu nume și exprimări de high fantasy. Uneori pare că este bazat pe cine știe câte cărți care prezintă mai în detaliu situația, dar nu e cazul. Snyder a făcut scenariul și i-a dat astfel de elemente de parcă ar fi încercat un fake it until you make it.

➡️ Imaginile spectaculoase lipsesc. La fel ca în Star Wars, ești dus pe vreo 6 planete și toate sunt diferite, dar diferite de parcă și le-ar fi imaginat un copil sau scenaristul n-ar fi făcut vreun mare efort. Una are grâne și munți. Pe alte plutesc obeliscuri în aer. Pe alta sunt platforme care plutesc printre nori, ca-n Cloud City din Star Wars (și la fel ca acolo, trădare!).

Nu sunt însă spectaculoase. Grafica nu pare muncită. Cadrele sunt înguste, iar filmul nu este genul de producție cu buget mare. În plus, imaginile sunt mereu prost focalizate pe la colțuri, dar nu este un bokeh plăcut, ci mai degrabă pare că au fost randate la rezoluție mică sau cu blur artificial introdus tocmai pentru a micșora puterea de calcul necesară efectelor speciale și deci costurile.

Uitați-vă mai jos cât de blurat este omul care stă de pază deasupra intrării în Mos Eisley Providence, deși n-ar avea de ce să fie astfel, planul său fiind în focus:

Rebel Moon are imagini și cinematografie peste nivelul uzual al producțiilor Netflix, dar sub al unui film SF de cinematograf.

➡️ Ritm lent, dialoguri slabe, clișee și acțiune previzibilă. Cringe maxim la dialoguri, de fapt, vezi blonda vs robotul de pe la început.

Știți de ce a rămas Darth Vader ca personaj foarte bun în istoria filmelor? Pentru că era, în esență, simplu. Era un soldat dedicat Împăratului și misiunii primite, chiar dacă și foarte nemilos în îndeplinirea ei.

Rebel Moon cade în capcana aceea în care personajul negativ nu poate fi negativ doar prin faptul că este un soldat al părții inamice, ci trebuie să-ți arate că este și crud de dragul cruzimii, dar și decadent în plăceri. Face crime inutile, nu-și respectă promisiunile, are tot felul de cabluri ciudate prin corp și se sugerează chiar și niște scene erotice cu tentacule sau ceva de genul acesta într-o înșiruire de clișee uzuale din astfel de filme.

Bine, acțiunea nu este chiar previzibilă pentru că practic lipsește un fir epic, fiind o înșiruire de scenete care puteau avea loc cam în orice ordine. Nimic din ce se întâmplă în ele, însă, nu este neașteptat. Și când mai adaugi și un ritm lent și dialoguri cringy, te întrebi chiar des cum de au început să filmeze totuși cu un astfel de scenariu, în loc să-l mai lucreze și rescrie.

Ah, iar robotul de la început apare și la final. Descoperim că trăia și el în continuare pe acolo prin pustiu. La final îl vedem purtând pe cap coarnele unui cerb, dar nu știu de ce ar face asta. Poate avea și o minge de volei pe care o botezase Wilson, cine știe.

Știți cum pare Rebel Moon? De parcă un copil ar fi văzut alte filme mai bune, precum Star Wars sau Guardians of the Galaxy, și și-ar fi imaginat și el un scenariu. Cu mintea de copil, însă, îl face de fapt foarte similar și cu dialoguri simple și fără nici o adâncime reală a vreunui element. Și a ieșit Rebel Moon.

 

Pe 19 aprilie 2024 apare partea a doua (și ultima, cred). Din trailer, pare că s-au inspirat din Avatar, cu sătenii care se luptă împotriva navelor spațiale, și din Seven Samurai/Magnificent Seven, cu gașca de eroi care apără sătenii nevinovați. Poate aflăm și de ce robotul se credea cerb.

    48 comentarii

  1. uhm, mie mi-a plăcut

      (Citează)

    • Nu-i bai, e un domeniu foarte subiectiv. Sau tu zici de varianta XX?

        (Citează)

    • totusi, zic sa asteptam si partea a doua, poate va fi si mai buna

        (Citează)

    • Și mie mi-a plăcut.

        (Citează)

    • Și mie mi-a plăcut și aștept cu nerăbdare partea a doua. În ultima perioadă am văzit filme mult mai proaste decăt rebel moon.
      Dar mandalorianul m-a plictist dupa 2 sezoane, la Andor n-am rezistat mai mult de 3 episoade, la Lord of the rings prima parte am adormit pe la jumătate. Gusturile sunt împărțite așa că nu dați cu parul.

        (Citează)

  2. Din ce stiu eu scenariul a fost gandit ca un nou film Star Wars dar a fost respins. E normal sa fie prost, ca orice film SW de altfel.

    Cred ca ar fi fost mult mai ok sub forma de mini-serie, in care sa aiba timp sa exploreze toate personajele. E clar ca formatul de film nu a fost ideal si nu stiu de ce a fost lansat asa. Probabil cineva de la Netflix trebuia sa bifeze ceva.

      (Citează)

    • “E normal sa fie prost, ca orice film SW de altfel.”
      Star Wars 1,2,3 , adica cele despre cum a aparut Darth Vader, au fost top.

      Si modul in care au reusit sa imbine cu cele vechi. Mi se pare ca a fost primul film care a avut un prequel, ceea ce e genial. (Star Wars prequel trilogy)

      Pentru restul am fost fie prea tanar fie prea batran.

        (Citează)

  3. Seven Samurais in space

      (Citează)

  4. MIe mi-a placut filmul. AM vazut ca in aprilie apare si capitolul 2.

      (Citează)

  5. Am vazut filmul ieri. Am plecat de la premiza ca e prost insa mi-a placut mult. O surpriza placuta.
    Eu cred ca trebuie luat ca atare si nu vazut prin prisma Star Wars.

      (Citează)

    • Am vrut să-l văd cu cele mai bune intenții, dar pur si simplu este inexplicabil de ce n-au mai lucrat la scenariu pentru a-l face mai deștept.

        (Citează)

    • E greu sa nu-l compari cand se vede din avion sursa de inspiratie.

      Nu e FOARTE rau dar e cam shaorma cu de toate, au luat la gramada ce le-a placut prin alte filme si le-au pus acolo. Personajele pur si simplu nu au substanta iar story ul e cel mai bine descris ca “subtirel”

        (Citează)

  6. O prostie de film.
    N-am priceput rolul accentului irlandez al pilotului tradator. Mi se intorcea stomacul de fiecare data cand deschidea gura.
    Personajul clona de nativ american era prizonier pe o planeta care, absolul intamplator, era clona de Vestul Salbatic si i se da un challenge tipic western – imblanzirea unui “mustang”. El il “face” din vorbe si apoi abuzeaza de legatura creata.
    Femeia paianjen care rapea copii seamana perfect cu regina borg din Star Trek. Nimeni nu o ajuta pe spadasina sa o invinga, e unul care ia copilul de acolo, dar doamne fereste sa scoata cineva o pusca si sa traga in monstru, vorba aia, avem nevoie de ea sa ne ajute, dar daca moare sub ochii nostri in timp ce stam cu mainile in san, aia e, n-au decat sa se descurce satenii si fara ea.
    Robotul ala probabil isi cheama semenii care refuzau pana acum sa lupte si va salva situatia in partea a doua.

      (Citează)

    • alunelu: N-am priceput rolul accentului irlandez al pilotului tradator. Mi se intorcea stomacul de fiecare data cand deschidea gura.

      O fi o modă, și aia în Andor păreau scoțieni.

      alunelu: El il “face” din vorbe si apoi abuzeaza de legatura creata.

      Mie nu mi s-a părut că a abuzat. Și-a făcut treaba, a îmblânzit animalul, l-a predat șefului. Nu înseamnă că animalul erau musai subordonat șefului acum.

      alunelu: dar daca moare sub ochii nostri in timp ce stam cu mainile in san, aia e, n-au decat sa se descurce satenii si fara ea.

      Păi dacă era regina borg câștigătoare, bănuiesc că-i dădeau și copilul înapoi să-l mănânce, că l-a câștigat în luptă dreaptă.

        (Citează)

    • nwradu
      Mie nu mi s-a părut că a abuzat. Și-a făcut treaba, a îmblânzit animalul, l-a predat șefului. Nu înseamnă că animalul erau musai subordonat șefului acum.

      Mă refer că animalul s-a apucat să încerce să-l omoare după ce l-a încălecat, s-a izbit de toți pereții numai ca să scape. Nu mai părea la fel de convins ca atunci când asculta discursuri moralizatoare.

      Păi dacă era regina borg câștigătoare, bănuiesc că-i dădeau și copilul înapoi să-l mănânce, că l-a câștigat în luptă dreaptă.

      Excelentă asta, nu m-am gândit 🤣
      Îmi place umorul tău de mor.

        (Citează)

  7. Eu n-am rezistat pana la final, cum probabil nu au rezistat multi.

      (Citează)

    • Pff, n-ai văzut robotul cu coarne de cerb… Nu știi ce-ai pierdut.
      Well, ai pierdut robotul cu coarne, e și pe bannere și postere deși apare doar o secundă astfel.

        (Citează)

  8. Snyder e genul ala de regizor obsedat sa-si cultive un stil propriu si sa te omoare cu el film dupa film, fara sa aduca de fapt nimic nou sau util. Ar fi capabil sa faca o reclama la detergent de 10 minute din care sa nu retii numele detergentului.

      (Citează)

  9. “Rebel Moon” e copiat dupa “Seven samurai”, si e copiat mai prost decat “Cei 7 magnifici” care a fost o capodopera de copie dupa filmul original.

      (Citează)

  10. Filmul este o copie dupa The Magnificent Seven (2016) dar cu nave si extraterestri gen Star Wars. Nu pricep unde au vazut aia LoTR sau alte avioane.
    In partea a doua o sa vedem cum ii antreneaza ei pe țărăniștii aia sa lupte (sper ca nu vom vedea iar semne facute cu var ca sa-si regleze tirul) si cum mor o parte dintre ei in confruntarea finala. Eu pun banii pe fata cu sabii, pe baiatul cu patrațele si pe general ca astia par cei mai in plus si potriviti sa fie carne de tun. Generalul ala dupa numele roman si colosseumul din care a fost scos trimite cumva la Gladiator dar nu pricep rostul.
    Daca nu aveti rabdare pana in aprilie va invit sa vedeti Cei 7 magnifici cu Denzel si aflati repede cum se termina Rebel Moon. Daca va place mai e un film facut prin 1960 cu super distributie sau originalul lui Kurosawa din 1954 (cei 7 samurai).

      (Citează)

    • Cred că pot sa moară toți și nu i-ar păsa nimănui pentru că nu s-a creat nici o conexiune cu personajele. Ce, ți-a părut rău când a murit revoluționarul?

      Problema este că nu vor să se oprească la 2 filme. Adică din trailerul de la filmul 2 se vede că este același personaj negativ și acțiunea are loc pe câmpul lor de grâu. Teoretic, s-au creat premizele personajului negativ din capitală, dar probabil lasă asta pentru alte filme.

        (Citează)

  11. Interesant ca ai avut rabdarea sa te uiti pana la final :)
    Eu dupa primul episod am zis ca filmul acesta ma jigneste la intelect si am dat skip.

      (Citează)

    • fix asa am zis si eu de star wars

        (Citează)

    • GabrielG:
      fix asa am zis si eu de star wars

      Exact așa simt si eu pt SW. Ca și cum cineva ar pune-o pe Gioconda in mijloc și ar picta de jur împrejur o completare. Alt autor, altă viziune. Ma lasă rece încercarea de a mulge ceva.

        (Citează)

  12. puteam să pun pariu că au îmbrăcăminte care amintește de cea a naziștilor și ghici ce: arată ca niște naziști. Pe marea navă spațială se purta pardesiu lung și șapcă exact ca în SS.

    fun fact: generalul rau e si in all the light we cannot see (tot pe netflix) si joaca rolul unui nazist care, ai ghicit, e imbracat la fel. zici ca a terminat cu WW2 pe pamant dupa care a luat nava spatiala sa mai omoare niste sateni prin univers. wait! dar daca a fost asa si in realitate?

      (Citează)

  13. Mi-am facut o regula sa nu ma mai uit la Star Wars ca sa nu se distruga impresia originala chiar de tot.

    Ca niste copii care se joaca cu papusi star wars ciocnindu-le intre ele, nu sunt in stare sa produca nimic original.

      (Citează)

    • Eh, mie mi-a placut aproape tot, cu exceptia lui Boba Fett si Solo. In rest au fost de la decente in sus. Da, cateva chestii stupide mai ales cand vine vorba de Rey, dar pot trece peste.

        (Citează)

    • Sunt doar filme, nu au ce să distrugă cu adevărat că ai trecut de vârsta la care era asta un risc.

        (Citează)

    • Partea interesanta e ca am aceeasi senzatie si despre Star Trek. Mi-a placut tot ce a aparut recent, inclusiv Discovery si Lower Decks. Da, trebuie sa treci peste Michael care plange la fiecare 3 minute dar asta e, nu strica niciodata o pauza sa iei o bere din frigider. Adica cu exceptia episodului muzical din SNW, totul e cel putin decent sau amuzant.

        (Citează)

    • Eu am râs o grămadă și la episodul muzical.
      Acum mă uit prima dată la The Orville, e decent spre bun.
      Discovery a fost cringe.

        (Citează)

    • Discovery a fost cringe că o apuca bâzâitul pe Michael cum intra într-o cameră sau dacă era prea liniște în jur. În rest a fost foarte mișto, în primele sezoane a avut și actori super iar apoi povestea a devenit diferită de restul ST.

      Episoadele muzicale nu îmi plac în general, singurul ok e al lui Joss Whedon, restul mi se par jenante.

      Orville e un serial de Seth MacFarlane care din sezonul 2 a uitat că e un serial de Seth MacFarlane și a încercat să fie mai serios. Problema lui e că era tot un serial de Seth MacFarlane. Adică amuzant, entertaining, dar nu Star Trek.

        (Citează)

  14. Eu sper ca varianta director’s cut ce va fi lansata curand si care va avea rating R va repara multe din problemele pe care le-ai semnalat.
    Cel putin scenele de lupta ar trebui sa arate mai bine.

    In rest, am vazut si eu filmul cu 0 asteptari, dar mi s-a parut ok.

      (Citează)

  15. Mda, scenariul si povestea varza, imaginea si cum arata in schimb nu e rau.

    Probabil ca a prins bine pentru ca pur si simplu nu se mai fac filme SI-FI si era ceva apetit.
    Vizualizarile netflix nu spun nimic, evident ca ii dai play la ceva nou care arata decent din trailer si are un regizor cat de cat decent.
    As fi zis ca ar fi avut success si in cinema, nu stiu de ce, probabil pentru ca efectele sunt bune.

      (Citează)

    • N-a mers The Marvels, care este o capodoperă pe lângă acesta. Nu s-ar fi dus nimeni după review-urile pe care le-a avut Rebel Moon la vizionările de presă.

        (Citează)

  16. Confirm. Nu am rezistat decât 20 de minute, apoi am dat pass…

      (Citează)

    • Fix la fel, hai poate 30 minute … n-ai cum sa ai dialoguri ATAT de proaste pentru o productie care se vrea “flagship” in Netflix

        (Citează)

  17. Credeam ca sunt singurul care n-a inteles ce era cu coarnele alea.

      (Citează)

  18. Am intrat doar sa spun ca sunt 100% cu articolul. De mult nu am mai vazut un terci mai indigest.

    E ca si cum cineva ia resturile de pe platourile unui restaurant de lux, le asambleza impreuna intr-o mare farfurie si le serveste mai departe, sperand ca va avea acelasi succes. Dar iese o porcarie. Desi chestiile erau initial de calitate, acum toate sunt reci, cu muscaturi vizibile, amestecate gresit

    Exact asta face si acest film: asambleza aiurea si superficial idei si imagini din multe alte filme, care chiar au avut ceva de spus. Pare un scenariu facut de un copil de 12 ani. Sau de un AI retardat. Bani cheltuiti degeaba, timp cheltuit degeaba de catre cei care se uita.

      (Citează)

  19. De acord, filmul e o risipa de bani si timp. Snyder ar trebui sa se limiteze la ce stie sa faca.

      (Citează)

  20. Un film tutti-frutti in zig-zag, prost si plictisitor, in care Anthony Hopkins “joaca” magistral. De asta am dat play, cand am vazut ca apare pe generic. Teapa! Mare teapa!
    Incearca sa-l omagieze pe Kurosawa, dar a iesit un amalgam de alte filme.

      (Citează)

  21. Zack Snyder, acest Cristi Puiu al genului SF. 🤣

      (Citează)

  22. Din celalalt colt al universului cinematografic, îți recomand Past Lives. E o capodopera.

      (Citează)

  23. Mie mi-a plăcut. O porcărioară ușoară SF, la care să nu fie nevoie să-ți bați capul în timp ce digeri ce ai mâncat de sărbători, relaxare totală. :)
    Pe mine astfel de “telenovele” mă relaxează când sunt obosit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus