un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Costă 350.000 de euro să deschizi o patiserie Luca mare

19 Jan 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Succes mare pentru centrul comercial Unirea: magazinul Stradivarius a fost înlocuit cu o patiserie Luca! Asta spune multe despre zona respectivă, deși este în centrul Bucureștiului, super-conectată la transportul în comun și pavajul din fața magazinului a fost din nou refăcut recent.

Oricum, în caz că vă întrebați cât costă investiția într-o patiserie, cei de la Luca spun că cea nouă și mare de la parterul magazinului Unirea a costat 350.000 de euro (ZF)

Poate ne lămurește cineva și cum se calculează astfel de investiții în spațiile comerciale. Adică sigur că include renovarea și redesign-ul, plus toate echipamentele din interior. Chiria spațiului, însă, pe ce perioadă se pune la socoteală pentru astfel de sume? La fel și salariile personalului.

Oricum, o să zic pe această cale felicitări cui se ocupă de campaniile publicitare Luca. Bannerele lor de prin oraș sunt printre cele mai amuzante puse vreodată. Mereu zâmbesc când le văd reclamele la patiserie sau cafea. Recent am văzut unul care spunea “ai zice că suntem toți rude între noi la cât de repede se vând ștrudelele” sau ceva așa.

O să scot de la naftalină fotografiile cu un Luca mare de lângă Focșani, unde am oprit toamna trecută. Jos avea două vitrine de vânzare și coadă mare. La etaj făceau pizza și burgeri, cu mese și ospătari. Prețuri foarte bune, gen o pizza mare, 2 cafele, limonadă și apă au fost vreo 60 de lei. Stație de încărcare de 150 kW în parcare.

Pe de altă parte, covrigul Luca este 2,5 lei aici la Șincai, iar un Luca Tradițional 6 lei. Au mai scăzut cozile de când cu prețurile acestea.

    9 comentarii

  1. Cred ca asta spune si mai multe despre magazine cu haine de kkt, gen Stradivarius, Berska, Pulle-n Bear etc.

      (Citează)

  2. Chiria o poți pune fix la valoarea la care a fost plătită (Adică vreo 2 – 3 chirii avans și garantie) sau se poate socoti pana la valoarea în care ai voie sa denunti contractul (3 ani de obicei).

    Dacă semnezi contract pe 5 ani cu posibilitate de retragere în 3, costul o sa fie 3 ani de chirie plus garanția (care se scade apoi)

    Cheltuielile cu personalul pot fi considerate investiție (sa pot fi provizionate) Pana la break-even pe unitate sau pana când profitul generat pe unitate poate acoperi aceste cheltuieli

    Are sens?

      (Citează)

  3. Legat de patiseria Luca de pe soseaua de centura a Focsaniului nu pot sa spun decat ca opresc de fiecare data cand plec de la Braila catre Brasov si merg pe la Lepsa pentru o cafea si un covriluca. Dupa ce se va da in folosinta autostrata moldovei (dupa ani si ani), probabil ca vor mai pierde din vadul comercial.
    Legat de reclamele lor, le prefer celor de la pacanele, pe care le-au inlocuit

      (Citează)

    • Ok daca iti iei cate un covrig ocazional/de pofta. Dar vad oameni facand coada la cate un Luca din asta in fiecare zi la orele de plecare la/intoarcere de la birou. Am si eu colegi care fac treaba asta, si nu putini. Unii isi iau si sa le tina loc de masa de seara, cate cinci sase covrigi, rulouri etc. Acuma ganditi-va la o treaba: cat zahar baga oamenii astia in ei in fiecare zi, si pe banii lor. In caz ca nu stiati, covrigariile astea pun zahar in orice produs, chiar daca e rulou cu cremvursti si cascaval, sau covrig cu seminte. Altfel nu i-ar putea face pe oameni dependenti de produsele lor. Zaharul e un drog. Sa nu ne miram ca suntem pe primele locuri la afectiuni metabolice, gen diabet, si boli cardio-vasculare. Ca ce poate fi mai bun dupa o zi frustranta de stat cu fundul pe scaun, mancand rahat oferit generos de sef sau de colegi, decat o portie gratificanta de “instant satisfaction”, repede crescatoare de trigliceride, oferita de o porcarie de asta de covrig sau de rulou. But to each their own, I guess…

        (Citează)

  4. Mancarea comestibila merge mai bine decat hainele de prost gust.

    Luca digerez destul de bine si planuiesc sa testez restaurantul lor mare de la Unirii.

      (Citează)

    • ”Golătatea înconjură dară foamea dă de-a dreptul”.
      Adică despuiat mai poți merge, dar cu stomacul chiorăind de foame, nu, nici măcar să dormi, că face gălăgie…
      Oricum, li se pune prea mare preț pe cîteva linguri de făină, apă și un bob de drojdie cu arome tip naturale.

        (Citează)

  5. E adevarat ca pizza luca vine acum congelata si o pun direct in cuptor?
    In sensul ca nu se mai prepara aluatul si se pun ingredientele pentru ca totul sa fie proaspat.
    Eu eram fan pizza luca insa in ultima vreme au scazut enorm din calitate.
    Iar preturile s-au dublat.

      (Citează)

  6. ce’i drept sunt si bune produsele, iar LUCA traditional e top.
    Dar ce vremuri, cand il luam la 1,5 lei de la Unirii si acum e 6 lei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus