un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 21 ianuarie 2024

21 Jan 2024  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Rezumatul conflictelor din Orientul Mijlociu. 10 conflicte mai mici s-ar putea transforma într-un război în regiune. Între timp, în Yemen 21 de milioane de oameni depind de ajutoare umanitare pentru a supraviețui, după conflictul din ultimul deceniu.

Cum este repartizată bogăția în lume. Cei mai bogați 5 oameni de pe planetă și-au dublat averea din 2020 încoace, în timp ce 5 miliarde de oameni au sărăcit. 1% cei mai bogați oameni din lume dețin 43% din acțiunile listate la burse. Money breeds money, inechitatea asta probabil se va adânci.

Cum s-au îmbrăcat vedetele la premiile Emmy. Jeremy Allen White n-a venit doar în chiloți Calvin Klein.

Kanye West zice că și-a pus dinți falși din titan, probabil inspirat de lansarea S24 Ultra. 850.000 de dolari. “Ye was a pleasure to work with every step of the process. His vision for designing unique art transcends the dental progression. The marriage of his vision with dental science has created a new look that is epic!” Dr. Connelly told Daily Mail.”

Papa Francisc spune că plăcerea sexuală este un dar de la Dumnezeu, dar pornografia îl strică. Plăcerea trebuie obținută într-o relație.

Medicamentul Singulair poate avea efecte secundare semnificative. Includ halucinații, insomnie, gânduri de suicid, în special în rândul copiilor. Este un medicament prescris de medici în caz de astm sau alergii. inclusiv în România.

Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină în Europa în 2023, întrecând Dacia Sandero.

Un bărbat de 93 de ani are corpul ca la 40 de ani. Poate are noroc și totul funcționează ca la 40 de ani.

Un nou ceas Omega la aniversarea Apollo 8. Îmi place cum au integrat Luna în cadran.

Cele mai bune insulte din filme.

Best fried pizza. Deserturi bune în Londra.

Un german a băut o cană de cafea în 3,12 secunde, un nou record mondial. Păi… să mă cronometreze și pe mine dimineață, că poate le fac o surpriză.

Sonda lunară japoneză SLIM a aselenizat cu succes, dar are probleme de funcționare pentru că nu a extins panourile fotovoltaice și nu are electricitate.

Fotografii cu gerul din SUA și Canada. Tăiței înghețați în aer și alte asemenea.

    24 comentarii

  1. “Kanye West zice că și-a pus dinți falși din titan, probabil inspirat de lansarea S24 Ultra. 850.000 de dolari.”

    Hahaha. Așa este, S24 Ultra nu are titan complet, doar iPhone-ul. Nu au putut copia tot procesul. 😂

      (Citează)

    • Cum titan coplet? iPhone are un strat de 1 mm de titan aplicat peste aluminiu. S24 Ultra probabil la fel, dar așteptăm să-l taie cineva și pe ăla.

        (Citează)

    • La ochelari e de multă vreme asta cu titan, nu e un trend nici Apple și nici Samsung. Și Huawei avea pe ceasuri.

        (Citează)

    • Si garmin pe ceasuri…

        (Citează)

    • Garmin are titan dar pe saracie, doar un inel deasupra, restul e plasic. Merita aproape o mie de euro…

        (Citează)

    • @Radu: “Titanium is only applied on the device frame. Frame does not include volume and side keys.”

        (Citează)

    • Da si tu un link claudiu, ca din ce citezi acolo pare doar ca nu stii engleza…

        (Citează)

    • Claudiu:
      @Radu: “Titanium is only applied on the device frame. Frame does not include volume and side keys.”

      Ne dai si un link in care scrie ca butoanele de pe Iphone 15 Pro si Pro Max sunt din titan?

      PS: ai idee de ce Apple nu a putut copia procesul si pe Iphone 15 si 15 Plus?

        (Citează)

  2. Legat de gerul din Canada:
    “25. It’s so cold in Canada, electric vehicle chargers have stopped working.”
    Interesant.

      (Citează)

  3. Intreaba un popa de la noi care-i treaba cu placerea sexuala si daca iti spune doar ” piei satana” inseamna ca ai scapat usor.

      (Citează)

    • Da, mai credibil e un preot catolic vorbind despre plăcerile carnale despre care, teoretic, vorbește doar din cărți

        (Citează)

  4. pt cine nu da click pe articolul cu singulair in ro e mai degraba cunscut ca montelukast si din experienta mea cu pneumologi/alergologi e prescris de mai mult de juma din ei

      (Citează)

  5. Medicamentul Singulair poate avea efecte secundare semnificative.

    Trecut printr-o faza din asta cu kiddo (5-6 ani atunci). Primit medicamentul ca o ultima incercare de tinut sub control niste alergii alimentare ce ii scadeau sistemul imunitar. Dupa vreo luna de la administrare au inceput cosmaruri, somn foarte aiurea noaptea, si o stare de iritabilitate excesiva – indiferent de ce se intampla peste zi. Dupa vreo 3 luni de tratament, cu schimbat modul de administrare l-am oprit. Medicii n-au fost prea fericiti, medicamentul si-a aratat eficacitatea in oprirea alegergiilor si permis sistemului imunitar sa-si revina; Insa damage-ul creat il simtim inca si acum (mult redus) – frica de intuneric si de rams singura in incapere (chestii pe care inainte de tratament nu au fost vreo problema). #NeverAgain
    PS: stiam de posibilele efecte adverse, de pe prospect si din cercetari personale anterioare cu alti copii. Era ultima solutie disponibila pe care am ales-o.

      (Citează)

  6. Ok, prima oară a fost mind-blowing că au filmat lansarea cu telefonul, acum aflăm că e din titan 101%…
    @Claudiu, sper să crească acțiunile Apple mult, că văd că ai investit puternic în brand.

      (Citează)

  7. După articolul “Fotografii cu gerul din SUA și Canada. Tăiței înghețați în aer și alte asemenea.” mergea la fix unul despre încălzirea globală, așa, pentru pasionați.

      (Citează)

  8. Marius:
    După articolul “Fotografii cu gerul din SUA și Canada. Tăiței înghețați în aer și alte asemenea.” mergea la fix unul despre încălzirea globală, așa, pentru pasionați.

    O să mă prefac că nu știu la ce bati apropo cu acest comentariu. Încălzirea globală presupune intensificarea fenomenelor meteo extreme. Temperaturi mai ridicate acolo unde erau deja mari cât și temperaturi mai scăzute acolo unde e deja frig. Asta pe langa secete, furtuni violente, etc.

    Retorica asta cu “unde sunt cei cu încălzirea globala, uite ce temperaturi (scăzute) sunt” o tot aud de peste 10 ani.

      (Citează)

    • Atâta-i duce pe băieți capul. Ca și pe cei care miorlăiau cu doi ani în urmă că Rusia nu va ataca în veci Ucraina, că-s doar manevre, din astea. Să te opui unor imbecilități heirupiste în privința politicilor climatice, e una. Să negi faptul că schimbările meteo se petrec cu o viteză ce nu are cum să fie neinfluențată de om, denotă cultură prășită de pe Facebook. Sau crângănisme ieftine.

        (Citează)

    • “Încălzirea globală presupune … temperaturi mai scăzute acolo unde e deja frig”.
      Da-mi voie sa rad. Nu neaga nimeni schimbarile climatice, e evident ca este o permanenta schimbare, dar sa tot trambitam ca ba vine glaciatiunea si murim, ba e incalzire globala si de aceea e mai frig si murim, e hai maxim amuzant..dar e mai mult trist, pentru faptul ca oameni inteligenti se aliniaza la toate curentele astea cu exprimari care sfideaza logica si bunul simt.

        (Citează)

    • Marius: oameni inteligenti se aliniaza la toate curentele astea cu exprimari care sfideaza logica si bunul simt.

      Nu sunt exprimări. Fenomenele astea sunt deja clar vizibile în atâtea sisteme naturale, în agricultură, în temperaturi etc. Sunt date clare și statistici, nu închipuiri și estimări. Trebuie doar să le citești și să le înțelegi.

        (Citează)

  9. Marius:
    “Încălzirea globală presupune … temperaturi mai scăzute acolo unde e deja frig”.
    Da-mi voie sa rad. Nu neaga nimeni schimbarile climatice, e evident ca este o permanenta schimbare, dar sa tot trambitam ca ba vine glaciatiunea si murim, ba e incalzire globala si de aceea e mai frig si murim, e hai maxim amuzant..dar e mai mult trist, pentru faptul ca oameni inteligenti se aliniaza la toate curenteleastea cu exprimari care sfideaza logica si bunul simt.

    De acord, termenul de încălzire globală e greșit folosit.de unde a pornit folosirea acestei sintagme ,nu stiu. Poate la început s-au observat doar creșterile de temperatura și de aia a rămas ‘incalzire’.
    De acum înainte, când vezi ‘incalzire globala’ gândește-te la ‘schimbare gobala’ (a vremii).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus