►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Iată o situație care ni s-ar fi putut întâmpla tuturor.
Să zicem că ești Arnold Schwarzenegger și te duci în Germania pentru a participa la un eveniment de caritate. La intrarea în țară, pe aeroport, vameșii îți găsesc în bagaje și un ceas de lux. Un Audemars Piguet de 21.000 de dolari.
Vameșii zic: “- ce faci boss cu ceasul ăsta?”
Arnold zice: “- merg în Austria la un eveniment caritabil. Este ceasul meu și acolo o să-l dăm la licitație și donăm banii pentru o cauză!”
Vameșii zic: “- asta sună a import de ceas, ne datorezi taxe vamale și TVA (probabil) și o amendă consistentă pentru că nu aveai de gând să-l declari din proprie inițiativă!”
Arnold zice: “- pff, și câți bani înseamnă asta?”
Vameșii fac clomp-clomp pe un calculator de buzunar și zic: “-4.300 de dolari taxe și încă 5.400 de dolari amendă pentru că nu l-ai declarat, desigur!”
Arnold zice: “- noroc că sunt milionar, dă-mi POS-ul ca să dau cu cardul bancar pe el!”
La care vameșii zic: “- o să râzi, Arnolde, dar nu se poate. O lege din Germania zice că 50% din această sumă trebuie plătită cash! Uite acolo ghișeu și casierie și tot ce trebuie.”
Și Arnold a spus “I’ll be back!” și apoi poliția de frontieră l-a escortat la o bancă pentru a scoate cash, ca să poată plăti amenda. Și apoi i-au făcut și dosar penal sau ceva așa, înainte să-l lase în pace.
Deci da, cash is king. Să aveți mereu câteva mii de dolari la voi în cash pentru astfel de situații. Ni s-ar fi putut întâmpla tuturor cele de mai sus.
Apoi Arnold a ajuns în Austria. Ceasul a fost vândut la licitație cu 270.000 de euro, iar Arnold a plecat înapoi în SUA, probabil spunând printre dinți “I’m definitely not going to be back!”. Reprezentanții Audemars Piguet, citind știrile, probabil și-au spus “best reclamă ever, smm!”
surse: Jalopnik, Hotnews. De asemenea, ceasul era acest Audemars Piguet de 60.000 de euro, dar poate Arnold a dat 20.000 pe el când l-o fi cumpărat.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
19 comentarii
22/01/2024 la 6:37 AM
Îți dai seama cum măsoară ăsta pașii?
nashu_mare(Citează)
22/01/2024 la 6:42 AM
Următoarea aventură cu vameși ar putea fi cu un rotopercutor Parkside
Vali(Citează)
22/01/2024 la 7:34 AM
Asa si? Despre ce era articolul asta?
Sherban(Citează)
22/01/2024 la 8:19 AM
Despre rigurozitatea germana.
Octav(Citează)
22/01/2024 la 8:22 AM
Despre cat de imbacsiti birocratic si procedural sunt rigurosii germani.
Andrei(Citează)
22/01/2024 la 9:16 AM
Well, nu chiar. Legea este lege, oamenii au aplicat-o. De aia toți admiră Germania și faptul că acolo majoritatea sistemelor funcționează: oamenii își fac treaba, indiferent care este ea.
nwradu(Citează)
22/01/2024 la 9:38 AM
Pai eu nu zic ca nu aplica legea, foarte bine. Dar e stupid sa nu poti plati o suma catre stat, doar cu cardul. Hai ca la noi mai intelegi, dar ei se preting fruncea Europei totusi. Cel putin economic. Sa vezi ce injurau nemtii pe net la ultimul recensamant parca, ca trebuia sa trimiti prin posta totul, nu mergea online.
Andrei(Citează)
22/01/2024 la 2:40 PM
despre cum sa cresti valoarea unui ceas pe care urmeaza sa il vinzi la licitatie: ii adaugi note de faima (a aparut in stiri inclusiv in romania), de “fapt divers” (arnold a fost arestat pt el) si de exclusivitate (nu e oricare ceas al lui arnold, e acela pentru care a fost arestat si chiar daca o sa mai vanda altul candva.. n-o sa aiba povestea asta)
john2381(Citează)
22/01/2024 la 9:16 AM
daca asta e incercarea ta de a scrie umor, nu-ti iese.
dar noh, ai scris deja in 3 articole consecutive despre tesla>sandero, cat sa mai si scrii alte gunoaie?
matthers(Citează)
22/01/2024 la 11:05 AM
matthers, știi că ai dreptul să-ți ceri banii înapoi dacă ești nemulțumit de un serviciu.
Stai așa…
motanes(Citează)
22/01/2024 la 9:45 AM
Mâna pe stilou și pe un carnețel și să încercăm să scriem ideile principale . Timp alocat: 3 ore
Clarks(Citează)
22/01/2024 la 10:13 AM
Sigur ceasul nu era o editie speciala 1 of 1 ? A nu se confunda cu editia limitata de 500 de bucati.
Fuzz(Citează)
22/01/2024 la 11:47 AM
Pare un pic absurdă asta cu cash dar cred că m-am prins de ce se face așa. Dacă plătești cu cardul sau cec, la unele bănci se poate anula tranzacția retroactiv sau suma nu e acoperită și după ce pleacă turistul poliția rămâne cu nimic. Așa cu cash e garantat că rămân cu jumătate din bani.
nea_caisă(Citează)
22/01/2024 la 11:48 AM
Articolul asta arata din nou ca legea se bazeaza pe inocenta poporului, ca sa spun asa. Pe de alta parte nemtii considera ca$ul ca fiind cam ca aerul. Nu poti fara el. Acum 10 ani de zile in magarinele mari de ratail nu puteam plati cu cardul (doar cu un card special pe care il incarcai cu cash – EC Karte). Efectiv aveu o repulsie fata de metodele electronice de plata. chiar si acum, in anumite localitati de marimea unor comune, saptamanal vine o autoutilitara care este un birou bancar pe roti, are un mic birou unde poti face diverse formalitati si un ATM de unde sa iti iei cash. iar daca nu ai cash, mai poti cere ajutor de la birtash daca esti din sat, tu ii transferi lui in cont sa spunem 50 de euro, el iti da 50 de euro cash.
Poate suna conspirationist, dar odata cashul luat din miinile noastre, vom putea fi controlati mai usor (colegii din China mi-au confirmat mai asa, pe sub masa, ca sunt dificultati cu banii, cu banca, daca nu aplauxi cand vezi steagul fluturand si pe Xi trecand).
Cata Lin(Citează)
22/01/2024 la 1:17 PM
EC Karte e un sistem intern de plată cu cardul ca să nu plătească comisioane la Visa și restul. Nu e repulsie, e economie. Comisioanele sunt cam de 5 ori mai mici față de sistemele americane și banii rămân în țară. Și când ești așa econom nici comisioanele alea la EC Karte nu prea vrei să le plătești dar încet încet s-au mai obișnuit cu cardurile.
nea_caisă(Citează)
22/01/2024 la 6:13 PM
Poate nu inteleg eu cum functioneaza asta cu banii fizici si banii scripturali intr-un sistem democratic, insa cum anume “ne controleaza” mai bine daca ne lasa doar cu banii din banca si ne “ia cash-ul din maini”? Spre deosebire de Xi Jinping, Iohannis nu poate sa zica gata ma, nu-i mai lasa pe fraieri sa cheltuiasca de pe card! N-are absolut nicio putere aici. E foarte diferit de China. Acolo si cu cash, la o adica ti-l poate lua politia pe strada, just like that.
vladutz(Citează)
22/01/2024 la 4:16 PM
de cand ai guest post-uri pe blog? refuz sa cred ca articolul e scris de tine
GabrielG(Citează)
22/01/2024 la 4:56 PM
deci nu vrem feedback? nu vrem comunicare in ambele directii? e direct “mars mah de aici” ?
a recunoscut si el ca-l doare in rect de comentarii. si nu-s singurul care spune ca multe articole sunt gunoaie de dragul de a spune “postez zilnic 3 articole” .
poate n-ar strica sa dam feedback mai des, ca e foarte util.
matthers(Citează)
23/01/2024 la 6:24 AM
Si cand te gandesti ca daca il purta la mana nu aveau nimic de comentat…
Gaelex(Citează)