un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 decembrie 2023

17 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Poate vă mai amintiți articolul meu recent despre vânzătorul de otravă, un canadian care a început să vândă otravă prin poștă, targetând tineri pe forumuri unde se discuta despre sinucidere și alte probleme. Omul a fost oficial acuzat de 14 crime de gradul 2, pe lângă acuzațiile de care vorbeam în acel articol. Poliția a precizat și că respectivul a vândut peste 1200 de pachete de otravă, că a identificat 272 de cumpărători și că 89 de ei au decedat.

În SUA, doar 28 de cărți au vândut mai mult de 500.000 de exemplare. 8 dintre ele erau de Colleen Hoover, povești romantice.

Andre Braugher, căpitanul de poliție din Brooklyn Nine-Nine și multe alte filme, a murit recent. 61 de ani. Cancer la plămâni.

Renovarea Palatului Cantacuzino a eșuat. Statul caută alte firme care să reia restaurarea, după 2 ani în care nu s-a întâmplat mare lucru.

Cum se fabrică miliarde de Oreo în fiecare an:

Nu-i covid sau gripă, dar o răceală ce circulă acum lasă oamenii cu o tuse de durată. Sunt de acord cu asta, tușesc cred că de pe 15 noiembrie. Bine, nu zic că am același lucru, ci doar că mă simt rău.

Matthew Perry a murit de la intoxicație cu ketamină. Aș zice că a murit înecat, dacă l-au găsit în piscină, dar cauza a fost legată de abuzul de medicamente.

Ar putea exista o genă care te ferește de Alzheimer.

Diverse ceasuri ediții speciale pentru Formula 1 de la sponsorii diverselor echipe din F1.

În Turcia, un arbitru a fost atacat pe teren de președintele unui club.

Cercetătorii au descoperit de ce albește părul. Pe scurt, anumite celule rămân blocate într-o zonă a rădăcinii firului de păr și nu mai pot transmite semnalele legate de pigment.

NASA încă nu a reușit să deschidă capsula cu pietriș adusă de OSIRIS-REx. 2 din cele 35 de închizători nu se dau deschise.

Ce-au căutat pe net americanii în acest an. Cele mai populare rețete publicate de New York Times în 2023, dacă vreți ceva inspirație culinară. Cele mai populare cocktailuri pe Google. Le-as bea pe toate.

Eșecurile anului la box-office. Se pare că lumea s-a săturat de filme cu super-eroi, chiar dacă nu sunt rău făcute.

Un admin de rețea de la o bancă a primit 2 ani de închisoare. După ce a fost concediat, omul și-a folosit parola de acces pentru a șterge baze de date, pentru a introduce malware și altele.

La Rockefeller Center din NY poți fi ridicat pe o grindă la înălțime, exact ca în celebra fotografie de pe vremuri.

Pernod Ricard lansează The Chuan, primul lor whisky premium produs în China.

Review-urile la Rebel Moon sunt proaste. Nici o surpriză, că nu părea vreo capodoperă din trailer, ci doar spectaculos pentru o seară la Netflix.

Ar trebui să aruncați și un ghemotoc de folie de aluminiu în mașina de spălat vase. Face furculițele shiny.

Oferte: PC Garage a lansat campania de Crăciun.

    21 comentarii

  1. Bagă un Tussin forte și scapi de tuse.

      (Citează)

  2. La Matthew Perry, depinde dacă a murit înainte să intre cu fața în apă sau după. Probabil că după.

    Discuția asta morbidă îmi aduce aminte de ceva.
    Acum doi ani discutam cu oameni care ziceau: „N-a murit de COVID, avea diabet/hipertensiune/etc.”
    Îi întrebam: „Dacă un om are diabet și i se face rău pe stradă, cade, dă cu capul de bordură și moare, de ce a murit de diabet sau de lovitură la cap? ”

      (Citează)

    • În exemplul tău decesul se produce ca urmare a loviturii la cap. Diabetul reprezinta o afecțiune preexistenta, cu un anume rol în declanșarea stării de ameteala, care a dus la pierderea echilibrului , care a dus la cadere si lovirea la cap care apoi a dus la deces- dar între diabet și deces nu exista o legătură directa – doar între lovitura la cap.si deces este legătură directa.
      Ca sa poți spune ca a murit de diabet trebuie ca între diabet și deces sa fie o legătură directă.

        (Citează)

    • Dupa, inec scrie si in raportul medicul legist, dar cauzand de o cantitate “ca pentru anestezie” de ketamina.

        (Citează)

  3. Si cei de la Aomei au adunat crema de utilitare (unele chiar) idispensabile si le ofera gratuit de Crăciun..

    — The Biggest Christmas Carnival Giveaway-
    https://www.aomeitech.com/partners/biggest-christmas-carnival-giveaway-2358.html

      (Citează)

  4. Doamneajuta să moară trendul cu filme cu supereroi! Deși… mi-e ca va fi urmat de unul la fel de tembel.

      (Citează)

  5. Lumea nu s-a saturat neaparat de supereroi, s-a saturat de wokeness, de whitewashing si rescris istoria, cartile etc.

      (Citează)

    • A aparut pe youtube o categorie dedicată subiectului filme woke. Problema este persistentă si ține în spate o mică industrie.

        (Citează)

    • Păi și cum ar putea arăta un film cu supereroi clasic? Doar personaje albe, când piața filmelor este una diversă? Doar bărbați, iar femeile stau la cratiță ca în anii 1950, deși piața filmelor include și femei care cumpără bilete?

      Este normal ca entertainmentul să fie pe măsura varietății și obiceiurilor actuale din societate, nu a ce era acum 50 de ani.

        (Citează)

    • Nici nu o sa iti rasp la intrebare… Martorii lu ben shapiro n’au primit raspunsul de la zeul lor

      PS: @radu stau in mom asta de pe edge de pe android, si guess what: la scoll se activeaza raspunde… Poate iti aduce mosu sub brad un fix…

        (Citează)

    • Remington Steele

      17/12/2023 la 5:49 PM

      Un film cu supereroi ar arăta bine dacă Thor nu ar fi transformat dintr-un zeu care are puterea să facă și să desfacă, într-o bucătăreasă îmbrăcată în roz, doar ca Jane să arate bine că nou venită în lumea supereroilor

        (Citează)

    • @Radu, si in trecut au existat filme cu supereroi cu actori diversi si au avut succes destul de mult succes. Cateva exemple:
      – Xena
      – Buffy, Spaima Vampirilor
      – Ingerii lui Charlie (cel din 2006)
      – Blade
      – Hancock
      – Spawn

      Diferenta este ca actorii respectivi se potriveau pe acele roluri, criteriul de selectie nu a fost culoarea pielii sau genul.

      PS: din pacate s-a demonstrat ca piata filmelor cu supereroi nu prea include femei care cumpara bilete. Majoritatea merg la astfel de filme impreuna cu prietenii/iubitii/sotii.
      Femeile, cand aleg ele filmul sau se duc singure (fara barbati), selecteaza alte categorii de productii.

        (Citează)

    • Uite mie imi plac filmele cu super eroi. Nu conteaza unde sunt femeile, la cratita sau cu costume pe ele, cu sulite in mana etc.

      Dar cand – de exemplu – isi bat **** de Thor si il imbraca in roz, il dezbraca in pielea goala la un semn al lui Zeus beat doar asa, de amuzament, cand trebuie adusi actori diversi care au 0 acting skills si cand bagam filme pe banda rulanta doar ca numele seamana cu alte filme cu succes, cand bagi eroine peste eroine doar asa, ca nu mai sunt la moda barbatii, nu te mira ca nu mai faci bani.

      Cred ca cel mai jos punct in care poate ajunge o productie de-asta e sa nu te deranjezi sa o scoti de pe filelist, nicidecum sa mergi la cinema.

        (Citează)

    • Oamenii in general n-au nici o problema cu diversitatea, atata timp cat nu e unul din subiectele filmului. Daca te concentrezi pe poveste si ai skill-ul necesar sa introduci diversitatea sau ideea pe care vrei sa o transmiti intr-un mod insesizabil, super. Daca esti suficient de incompetent incat publicul sa isi dea seama de faptul ca ai vrut sa le dai o lectie, nu mai e super.

      Sigur, mai exista si un grup de oameni care vad “wokeness” in orice. Pe aia poti sa ii ignori.

        (Citează)

  6. Topul de cărți e din 2022, suntem in 2023. Si aia arata ca o pachiderma care ar trebui sa scrie despre subiecte romantice cum ar trebui sa scriu eu despre religie, pocainta, smerenie si umilinta.

      (Citează)

  7. nwradu:
    Păi și cum ar putea arăta un film cu supereroi clasic? Doar personaje albe, când piața filmelor este una diversă? Doar bărbați, iar femeile stau la cratiță ca în anii 1950, deși piața filmelor include și femei care cumpără bilete?

    Realitatea arată ca femeile cumpara putine bilete la filmele de actiune, altfel nu ar mai fi pb despre care vb.
    Cine vrea să vadă filme în cate se transmite propagandă demontă de atatea ori. Repetă obsesiv aceleași mesaje, oricine observă asta.

      (Citează)

    • Radu, un film cu supereroi bun a fost Watchmen. Astea de azi de la Marvel sunt gunoaie pe banda rulanta. E o realitate. The Marvels cu buget de aproape 300 de milioane a dat un chix monumental, iar Godzila – 1, cu buget de 15 milioane este considerat cel mai bun film al anului.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus