un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată cum am decorat casa pentru Crăciun

16 Dec 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Bradul l-am luat din Leroy Merlin, că-i aproape. 130 de lei, dar are 2 metri și 20 cm și este stufos cum vrea Matilda. L-am montat într-un suport solid din acesta și ne-am pus pe treabă.

Are în el două instalații Lumineo din acestea. O alternativă ar fi acestea cluster, au densitate mare de LED-uri.

Noi decorăm întreaga casă, nu doar bradul de Crăciun. Avem multe decorațiuni și punem pe unde putem, fără vreo mare strategie, cât să încânte ochiul în această perioadă de sărbători.

Anul acesta am fost ajutați și de un micuț ren. Acesta va fi de fapt primul Crăciun al lui Alice, acum înțelege ce facem, cum decorăm, că Moș Crăciun aduce cadouri șamd.

A fost foarte plăcut să o vedem punând globuri în brad. Pe vreo 2 le-a ales chiar ea din magazin. Am fost acum vreo lună cu ea la Primark și a trebuit să iau 2 globuri de acolo, că se lipise de ele. I le-am dat acum din nou și le-a pus mândră în pom.

Cizma aceasta cu sclipici ne-a făcut-o ea la grădiniță. Am atârnat-o de ușa de intrare, ca să o vedem cât mai des ziua, de câte ori trecem prin fața ei. Stă prinsă de renul magnetic luat de mine din Laponia din satul lui Moș Crăciun, unde am fost acum mai mulți ani.

Avem decorațiuni luminoase și în fereastră:

 

Anul acesta, pentru prima oară, am pus beteală contur pe ușa de la intrare, pe exterior. Nu-mi place prea mult cum a ieșit. Poate voi cumpăra cândva una verde cu roșu, s-ar potrivi mai bine, dar acum ne-am descurcat cu ce avem.

Pe ușa lui Alice am pus o șosetă mai mică:

Renul acesta, luat din Lidl ca și multe alte decorațiuni din imagini, are niște cifre în burtă și poți număra câte zile mai sunt până la Crăciun.

Alice a văzut decorațiunile de mai jos și a spus direct “pisica Dobby și pisica Cookie”. Mi-a plăcut că a fost politicoasă, le-a spus “pisica” așa cum noi am spune “domnul”.

Am agățat mici reni pe unde s-a putut.

Întrerupătorul a înflorit și el:

 

Camera care uneori o supraveghează noaptea pe Alice a primit și ea un Moș Crăciun.

A fost o zi foarte plăcută. Acum câțiva ani nu eram fan al decorațiunilor și al “spiritului de Crăciun”, dar Matilda m-a învățat că o astfel de zi este pe cât de distractivă și plăcută ți-o faci tu.

Dacă te apuci de treabă cu mentalitatea “cui îi pasă și de astea?”, doar le faci fără chef sau nu le faci deloc. Dacă însă pleci cu ideea “voi înfrumuseța casa pentru a intrat în perioada aceasta plăcută de sărbători în familie, relaxare și zile diferite față de tot restul anului”, atunci te distrezi.

La capitolul lumini ambientale, în acest an am montat și un soi de Ambilight pe spatele televizorului. Nu se adaptează cu imaginea, dar face un joc de lumini plăcut și reglabil în atâtea aspecte încât nu-mi pasă că nu este corelat cu imaginea de pe ecran. Despre toate acestea, însă, în episodul următor.

    18 comentarii

  1. Nice.

      (Citează)

  2. daca mai apare si o avarie la cet, decorul e complet!

      (Citează)

  3. Daca pui si pret sub fiecare decoratiune poti sa zici ca esti in jumbo.

      (Citează)

  4. Foarte frumos! Bravo

      (Citează)

  5. RIP landfield

      (Citează)

  6. Eu nu am spatiu de atatea decoratiuni… De depozitat intre sarbatori, nu spatiu unde sa le pun :( La noi 2 brazi decorati, usa de la intrare cu coronita si instalatie pe balcon :D

      (Citează)

  7. Peretele āla verde e moartea pasiunii, uciderea libidoului. Vopsește-l, fă ceva!
    Am vazut cā are și Petcu unul albastru, cred ca e ceva boala la blogeri.

      (Citează)

    • Mariciu a trebuit să-și ia Tesla roșie tocmai ca să nu-și mai vopsească și el peretele rosu…

        (Citează)

    • Noroc ca nu te invita Radu la el acasa sa faci sex, ca altfel trebuia sa-si vopseasca peretele ca sa-i placa lui pvladc, nu cum le place lui Radu si Matildei.

        (Citează)

    • la peretele ala a mai asortat un brad verde impodobit cu zorzoane verzi.
      despre sexul verde nu ma pronunt, am vazut ca are cine.

        (Citează)

    • adica si-a permis sa vopseasca un perete, din propria-i casa, dupa bunul plac… fara sa te intrebe pe tine?!?

      RUSINE, RADU!! :))

        (Citează)

  8. “Noroc ca nu te invita Radu la el acasa sa faci sex”
    N-aș putea să fac sex cu Radu nici la mine acasă. Răul a fost deja făcut. :))))

      (Citează)

  9. Florin:
    Kitsch impanat cu linkuri afiliate …

    Ești în același timp penibil și prost crescut.

      (Citează)

  10. Pentru ca ne știm, pentru 500 de lei manopera (opțional dau și factură) îți ascund eu cablul de la camera prin perete, să nu se mai vadă canalul de cabluri.

      (Citează)

    • E vreo 300 si ceva maruntis una cu baterii. am 4 xiaomi + hubul lor la casa la supraveghere, le incarc o data pe an. Banui ca exista asa ceva si pentru astia mici.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus