un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O scenă ciudată mi-a ieșit în cale în București

2 Nov 2023  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Am văzut o scenă neobișnuită. Intram cu mașina în parcarea din față de la Marriott, pentru Webstock. Nu știu dacă știați asta, dar parcarea aceea este a primăriei, se plătesc 5 lei/oră pentru ea, cu excepția a câtorva locuri rezervate hotelului.

Nu asta este ciudat. În fața intrării era o familie care înghesuia pungi Louis Vuitton mărișoare în spatele unui SUV. Cred că Mercedes. Erau pungi medii și mari, minim 10 la număr, și la propriu le înghesuiau în portbagaj pentru că erau atât de multe și voluminoase încât nu se închidea haionul mașinii. Era teancul de la podeaua portbagajului până la plafon și probabil încă un rând în spate, de nu se putea închide.

Nu vreau să mă gândesc la valoarea lor totală.

Nu părea nici vreo achiziție business de cadouri LV. Era o familie, aveau și un copil acolo, toți plus un angajat al hotelului împingând pungi ca în scenele acelea cu oameni pe care îi presează unii în metroul japonez, ca să încapă toți.

Mi-a părut rău după aceea că, în uimirea acestei scene apărute pe neașteptate în fața mea, nu am făcut o fotografie ilustrativă pentru acest articol și nici n-am salvat înregistrarea automată pe care o face mașina.

Am întrebat apoi în jur. Se pare că este un client fidel care vine des și cumpără în acest mod, umplând portbagajul. Frumos, foarte bine, tot înainte!

Poate cumpăraseră o masă din aceasta Louis Vuitton, cine știe.

    21 comentarii

  1. Trebuie si banii spalati cumva. Ceasurile si bijuteriile se cam declara.

      (Citează)

  2. Am crezut pana la sfarsit ca urmeaza sa ne spui ca parcasera pe locurile cu plata si au luat amenda ca n-au dat aia 5 lei.

      (Citează)

  3. Sa vina cineva sa zica ca nu ai marcat publicitatea :) :) :)

      (Citează)

  4. Deci sa ne asteptam si de la astia sa ne ceara donatii peste 20 ani, ca nu au bani de azil?

      (Citează)

  5. Poate cineva de la ASF?
    Că la 16 salarii pe an, pe ce să strice și ei banii?

      (Citează)

  6. Nimic ciudat, doar un alt blecfraidei la vuitton.

      (Citează)

  7. Au profitat de ultimile reduceri inainte de intrarea in vigoare a noilor taxe si impozite.

      (Citează)

  8. Sau poate LV e incadrat la cash&carry, si din noiembrie au limita la cash de 1000 de lei pe zi. Cu 1000 de lei nu iei nici o punga goala.

      (Citează)

  9. Au cumparat de tot cash-ul ce-l aveau prin casa, obtinut evident la negru.
    Peste cateva zile nu o sa mai poata cumpara cu cash, dar probabil o sa vanda produsele legal si o sa aibe cash curat. Se mai cheama si spalare de bani, apropo ;)

      (Citează)

  10. Sa inteleg ca ai ceva cu bogatii?Sau ai senzatia ca toti au furat sau ceva?Miroase a socialism.

      (Citează)

  11. Ți se pare ȚIE ciudat.
    Unii joaca în altă ligă.
    Atât.

      (Citează)

    • Mda, liga hotilor din bani publici. In romania nu exista nici macar un bogat care sa nu fie abonat intr-un fel sau altul la “afaceri” cu statul. Ca terenuri, ca tva, ca baieti destepti, ca pensii ori contracte de achizitii. Au avut tovarasii grija in ultimii 30 de ani sa gaureasca bugetul si sa isi infiga zeci de mii de lingai acolo

        (Citează)

  12. se grabea sa faca cumparaturile alea mari cu cash, inainte sa vina plafonul de 1000 lei

      (Citează)

  13. Sa nu te mai superi cand iti critica unii cititori obiceiurile de consum, ca si tu faci fix ca ei…

      (Citează)

  14. Plafonul de 1.000 Lei este doar pentru persoane juridice. Persoanele fizice pot face plati catre persoane juridice in limita a 5.000 lei pe zi (inainte era 10.000).

    Bine… asta daca sunt produse LV mai ieftine de 5.000 lei, n-am idee :)

      (Citează)

  15. zise Radu din tesla model y, verificandu-si notificarile pe s23 ultra si scriind articolul de pe macbook pro

      (Citează)

    • Tesla Y e pentru…saraci, sincer. Am cunostinta care tocmai si-a luat Maybach nou, 300 de mii, ca nu ii mai placeau S Klasse si GLS(2 buc).

        (Citează)

    • Prea mulți bani de spălat, dividende care se fac pierdute înainte de alegeri.

        (Citează)

  16. @diverși: bla bla LIMITĂ CASH bla bla 1000 LEI bla bla bla PLAFON.

    Treaba asta s-a întâmplat în 13 octombrie (hint: Webstock), când nu vuia presa și Facebook-ul de știri despre limitarea plăților cu cash. Nu are rost să comentați aiurea pe tema asta.

      (Citează)

  17. Mamaaaaa ce comentarii…. români adevărați! Nu mai zic de articol….

      (Citează)

  18. Boris:
    Trebuie si banii spalati cumva. Ceasurile si bijuteriile se cam declara.

    Fascinanta obsesia saracilor cu “spalarea de bani”. Oriunde vad pe cineva cu bani, ii spala :)) Stai linistit, sunt oameni care cheltuiesc $50k/luna pe luxury stuff si au venituri 100% legale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus