un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Postere pro și contra Israel au apărut prin București

2 Nov 2023  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Am dat astăzi o tură prin centrul orașului și am văzut postere precum cele de mai jos lipite din loc în loc. Nu știu cine a organizat asta.

Pro-Israel:

Mă rog, pro-Israel este mult spus, dar până la urmă acesta este scopul posterului respectiv, că nu cred că un poster în București va influența soarta ostatecilor ținuți de Hamas în Gaza.

Anti-Israel:

Posterul acesta anunță un marș de solidaritate pentru 4 noiembrie, ora 13, la Universitate. Nici unul dintre postere nu zice cine le-a pus în practică, cine a dat banii pe ele, dar asta este țara nimănui, poți lipi orice vrei tu prin oraș fără vreo consecință.

Dacă vă uitați cu atenție, acest ultim poster este lipit peste altele pro-Israel, dar cu alți ostatici. Cineva a stat să le și rupă pe acelea, pe cât posibil.

Și tot ca să arate în ce criză socială este România, peste chipul ostaticului din stânga cineva a lipit un sticker cu eroii nu mor niciodată și secera și ciocanul sovietic distrugând nazismul. Propaganda pro-rusă bagă tare și la noi, iar în curând un partid pro-rus probabil va ajunge la putere.

Din ce văd însă la știri, nu doar România este cuprinsă de astfel de frământări, de fragmentare socială puternică, ci toate țările din regiune, în special din influența fostei URSS. Vesticii, poate cu excepția SUA, sunt mult mai bine aliniați social la ce vor și ce cred despre luema largă.

    19 comentarii

  1. “Nici unul dintre postere nu zice cine le-a pus în practică, cine a dat banii pe ele”

    My 2 cents: Nu exista 2 tabere, ci una singura care le lipeste pe amandoua

      (Citează)

  2. Andrei Serbanescu

    02/11/2023 la 5:33 PM

    Vesticii aliniați au avut cancelari pe payroll-ul Gazprom.. Despre ce vorbim?
    Realitatea e că nu (mai) există vestul ăla mișto, din multe puncte de vedere. UK a fost plin de oameni gata să creadă propaganda anti-UE, Germania și Austria sunt pline de pro-rusi la nivel de cancelari, în Țările de Jos, Belgia etc e plin de oameni gata să creadă că Israel e ăla rău, de data asta. Nu mai zic de US, unde universitățile, mai ales alea din Ivy League, sunt pline de stângisti care protestează pro-Palestina, fără să realizeze că sunt de partea ălora care au făcut atentate gen 9.11.

      (Citează)

  3. PartidulSpecialiiRomânia

    02/11/2023 la 8:05 PM

    Faptul că aici pe blog poate posta oricine, înseamnă că asta este țara nimănui?

      (Citează)

    • Tu faci distincție între postare și comentariu?

        (Citează)

    • PartidulSpecialiiRomânia

      03/11/2023 la 1:18 PM

      Mea culpa, am vrut să scriu comentariu. Radu are un ton în articol care sugerează că faptul că poate exista o singură poziție acceptabilă față de acest conflict; un singur tip de postere care este acceptabil de afișat in București. Poate gândește și că doar comentariile într-o anumită direcție sunt acceptabile aici.

      Dar face asta fără să își asume clar poziția. Poate gândește că asta ar putea afecta marketabilitatea blogului, nu știu…dar eu cred că era mai bine să își asume poziționarea (decât să o ardă pasiv-agresiv)

        (Citează)

  4. Uite, in alte tari civilizate posterele sunt rupte de catre politie ca sa nu ii raneasca la sentiment pe cei care le vor conduce.. pardon le conduc tara – ‘Fury as Met Police officers pull down posters of kidnapped Israeli children in London ‘to avoid inflaming tensions” – https://twitter.com/kwilliam111/status/1719109298603594178?t=uI5vyKxCQSTlW8iwBgR47A&s=08

      (Citează)

    • Sau din Germania – similar (raportat de un frantuj) – ‘Allemagne : Après la Grande Bretagne, le gouvernement Allemand ordonne a la police de retirer les affiches représentant des civils israéliens kid nappés par le Hamas pour ne pas attiser la haine de la communauté musulmane Soumission totale des gouvernements dans toute l’Europe’ – > https://twitter.com/ReaActuelle/status/1719332544221442391?t=Zcb-Fq4AyfuZCoEhm_EcBg&s=08

        (Citează)

    • Marks & Spencer has apologised after an outtake from its newly released Christmas advert was criticised for showing burning paper hats resembling the Palestinian flag. – culorile Craciunului – verde, alb, rosu. Sa vezi cand arde careva restul de culori, la un loc, poate in firma de curcubeu :)))

        (Citează)

  5. Propaganda este firească, este peste tot. Vezi incalzirea globala, masini electrice etc.
    M-am saturat de articole propagandistice cu ofensiva ucrainiana, arma game changer care o sa faca.. Sau ce o să plătească Rusia…
    Cea din articol este mai aproape de firul ierbii și nu are pretenția ca ar fi informare.

      (Citează)

    • valentinul: M-am saturat de articole propagandistice cu ofensiva ucrainiana, arma game changer care o sa faca.. Sau ce o să plătească Rusia…

      Știi că poți să găsești articole mai pe sufletul tău direct de la sursă, nu? Sputnik, Pravda, multiple canale Telegram orientate către combaterea propagandei nazisto-capitaliste și sublinierea măreției maicii Rusia. N-are sens să pierzi timpul prin mocirla online a Occidentului.

        (Citează)

    • Este vina mea că observ diferența dintre previziuni si realitate. Am să mă forțez să cred ce spune presa, să o iau ca pe religie.

        (Citează)

  6. Sunt in Berlin și primul poster e și aici in germana. Și aici e un marș de solidaritate (sau nu știu sigur dacă e marș) pentru Palestina mâine.

      (Citează)

  7. Somnul ratiunii naste monstrii…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus