un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A început Black Friday la Finestore, iată ce am comandat eu

1 Nov 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

30 comentarii

Momentan cei de la Finestore au pus 2.362 de produse cu preț redus special de Black Friday și le puteți vedea pe toate în această pagină.

Prețurile sunt direct reduse și nu există momentan nici un cod suplimentar de reducere. Finestore probabil va da unele periodic prin email abonaților de la newsletter, cel puțin așa înțeleg eu din această pagină unde vă puteți și înregistra emailul. Mă aștept să vină periodic unele, probabil cu un vârf de reducere spre 10 noiembrie sau poate după aceea.

Există și un concurs. Dacă veți comanda un produs cu eticheta “verde la Black Friday” (aproape toate din ofertă au această etichetă), sunteți automat înscriși la tragerea la sorți pentru 100 de premii. Fiecare premiu este un pachet de 5 băuturi, cele de mai jos:

Este bun pachetul. Eu dau bani ca să cumpăr acel prosecco Foss Marai Strada di Guia 109, de exemplu, pentru că este foarte bun și decent la preț. Mai este acolo un rom de 15 ani, Matusalem, fondat în Cuba și produs acum în Republica Dominicană, iar vinurile italiene Ronco di Sassi par bune, un Primitivo di Manduria intenționez și eu să cumpăr.

M-am uitat prin ofertele din site. Uitați câteva produse recomandate de experiența mea:

  • vin Grand Alberone alb: am băut varianta rose și mi s-a părut bună, așa că pentru 29 de lei o să cumpăr și o sticlă de alb.
  • tequila Clase Azul Plata: este la cel mai mic preț pe care l-am văzut până acum. Tot scumpă, dar cel mai mic preț.
  • șampanie Gosset Gran Riserva: 178 de lei acum, dar un preț foarte bun. Am băut anterior, este excelentă, finuță, gustoasă. Are și tradiție, este cea mai veche casă de șampanie din Franța. Este de băut la ocazii speciale.
  • vinul Masi Costasera Amarone Classico este excelent, trust me on this. Printre cele mai bune vinuri roșii băute până acum. Scump, dar pentru o ocazie specială merită.
  • gin June de pere și June de piersică și fructe roșii: mie îmi plac altele, cu apă tonică iese o combinație foarte fresh și plăcută, în special la o seară de distracție cu prietenii. Eu voi cumpăra noul June de pepene, ca să-l încerc și pe acesta. Gin Tanqueray la 65 lei, gin Aviation la 116 lei (brandul lui Ryan Reynolds). Ginurile Whitley Neill au prețuri reduse. Ukiyo este un gin japonez foarte bun, am băut recent la un grătar și vreau și eu o sticlă. Este plăcut la gust, cu after-taste lung de flori plăcute, iar cu tonic a curs excelent.

Am comandat și eu înainte de a publica articolul. V-am zis, nu fac recomandări de dragul linkurilor, pe o parte le-am cumpărat și eu. Am dat o comandă mare, că au vrut și părinții diverse și eu sunt ăla din familie care știe să comande online.

 

Mai am de luat niște băuturi, de fapt. Îmi mai trebuie un Campari că este pe terminate stocul pentru Negroni, vreau o tequila 1800 Anejo, poate un Lasanta. Timp mai este.

 

    30 comentarii

  1. Ma’ man, astazi vad 2 articole de la tine complet contrastante, dar in acelasi timp foarte legate unul de celalalt.
    In celalalt articol vorbeai de burnout si depresii, iar in asta bagi o reclama la Finestore.
    Problema nu e reclama in sine, ci faptul ca subiectul zice clar: “iată ce am comandat eu”.
    Tu esti constient ca arati o dependenta de cumparaturi sau lucruri care iti dau o satisfactie imediata, nu?
    Dependenta de cumparaturi alimenteaza starea pe care o descriai in celalalt articol.
    Un sfat ar fi sa incerci o perioada sa stai fara tehnologie si stiri si sa incerci 2 saptamani sa traiesti pe low-cost. O sa vezi o imbunatatire a starii tale mentale.
    In alta ordine de idei, tu ai facut un pomodoro tracker sa vezi cat timp ai stat sa vauti acele produse si sa incropesti lista asta? O sa fii surprins cat timp iti iau toate lucrurile astea din timpul pentru tine.

      (Citează)

    • Man, blogul este un business. Nu conteaza ce scrie sau comanda, important este ca vizitatorul, clientul sa se simta liber si nu constrans sa cumpere. Gen, uite ce am comandat eu de la finestore vs uite ce va recomand eu sa cumparati. Exista o diferenta de nuanta. Alegerea pare ca e la utilizator.

        (Citează)

    • cosmin:
      Man, blogul este un business. Nu conteaza ce scrie sau comanda, important este ca vizitatorul, clientul sa se simta liber si nu constrans sa cumpere. Gen, uite ce am comandat eu de la finestore vs uite ce va recomand eu sa cumparati.Exista o diferenta de nuanta. Alegerea pare ca e la utilizator.

      Nu știu dacă asta ai vrut să zici și tu, dar I put my money where my mouth is. Nu fac recomandări la întâmplare, nu pun în listă OZN-uri în timp ce eu îmi comand un Glenmorangie și atât, ci scriu din experiența mea și despre produse pe care le-aș consuma sau le-am consumat și eu.

        (Citează)

    • Sunt contrastante că așa s-a nimerit cu publicarea lor.

      Eu personal beau foarte puțin alcool. Am unele sticle de tărie începute de un an de zile și încă neterminate. Chiar am făcut un calcul zilele trecute și am descoperit că am băut whisky cred că vreo 6 pahare în tot acest an, iar vin doar la petreceri sau întâlniri cu mai mulți oameni.

      În medie beau 2-3 beri pe săptămână și atât, iar un vin doar eu cu Matilda nu țin minte când am mai deschis.

      Am dat acum o comandă pe care o împărțim la 3 familii, iar ce am comandat pentru noi se bea de obicei la întâlniri cu prietenii sau familia (care vine în vizită vinerea asta). La noi în casă, când vine cineva în vizită, îi întreb ce vor să bea și de obicei am de toate, ba chiar servite de obicei în pahar specific pentru acea băutură, am chiar și glencairn-uri pentru whisky. Este felul nostru de a fi.

      Carturaru: Tu esti constient ca arati o dependenta de cumparaturi sau lucruri care iti dau o satisfactie imediata, nu?

      Dependență de cumpărături? Not really, din contră chiar. De mulți ani mă cunosc mult mai bine și știu dinainte cât de mult voi folosi ceva, așa că nu cumpăr dacă nu-mi este cu adevărat util.

      Culmea este că investițiile în fonduri și bursă s-au dovedit o capcană. Acum, în loc să dau banii pe diverse, mă gândesc “dar nu mai bine pun banii ăia într-un fond, să facă un 5-10% pentru mine în plus?”. Și de multe ori asta fac.

      Dependența de cumpărături este altceva. Știu astfel de persoane, vin din oras mereu cu 2-3 pungi și dau o mulțime de comenzi online de haine sau gadgeturi de care nu au nevoie.

      Eu cumpăr când e reducere, de asta îmi și place perioada asta. Aștept un an de zile ca să fac aprovizionare pentru o perioadă mai lungă de timp când este prețul cel mai bun. Și da, mai scapă uneori și câte un gadget nu tocmai necesar, dar n-ar fi Black Friday dacă nu ne-am bate la prima oră pe vreo dronă la preț foarte mic, nu?

      Carturaru: In alta ordine de idei, tu ai facut un pomodoro tracker sa vezi cat timp ai stat sa vauti acele produse si sa incropesti lista asta? O sa fii surprins cat timp iti iau toate lucrurile astea din timpul pentru tine.

      Am trackere de timp pe PC și telefon, da. În particular lista aceasta n-a durat mult să o fac, că am multe dintre produse în favorite și în general sunt recomandări pe care le fac recurent, că știu marfa de la Finestore. Am făcut-o în timp ce-am parcurs ofertele ca să cumpăr și pentru mine, search-ul este rapid, nu-i aici problema.

      De Black Friday chiar fac totul cu plăcere, mie îmi place perioada asta.

      Mult timp se duce pe articolul zilnic de știri, de exemplu, dar îmi place să-l fac pentru că oricum le citesc și eu.

      Mai mult timp se duce pe articolul de duminică cu linkuri. Pe acela îl fac sâmbătă și asta nu-mi place, caut acum să-l fac de vineri pentru a avea sâmbăta complet liberă.

      Problema mea descrisă în celălalt articol nu este că sunt silit să fac ceva ce nu-mi place. Nu, deloc, chiar din contră. Îmi place ce fac pe blog și pe video și pe alte domenii care nu au legătură cu asta și în general pentru că-mi place ajung să ignor timpul de relaxare, nu pentru că m-ar pune cineva să lucrez peste program.

      Eu singur trebuie să aleg între două lucruri care îmi plac și să găsesc echilibrul între ele. Recunosc că pentru blog simt și o răspundere suplimentară deoarece are o componentă socială puternică și de asta are prioritate. Este plăcut și când vine feedback bun din partea cititorilor, ce-i drept.

        (Citează)

    • Ai acordat mult, dar mult, în sensul că MULT prea MULT timp pentru acest reply.
      Nu-i pasă nimănui, nu trebuie să te justifici până în pânzele albe unei random persoane (care pare că are nevoie disperată de o îmbrățișare 😊).

        (Citează)

    • Eu? Eh, dacă tot discutăm, păi să discutam pe îndelete.
      Also nu cred că știu să scriu texte scurte, sorry. Twitter is a mystery to me.

        (Citează)

    • Complet de acord cu ce ai scris, DAR tu nu consumi putin alcool. Este treaba ta cat bei si cum bei, dar vezi tu-esti influenker.
      Chiar si 3 beri pe saptamana si tot e mult. Lista asta arata ca o lista a unui consumator hardcore, mai ales ca tot dai si in restul anului.
      Hai sa nu normalizam consumul de alcool, mai ales dupa ultimele descoperiri-orice gram de alcool(de orice timp) nu este benefic.

        (Citează)

    • florin:
      . Lista asta arata ca o lista a unuiconsumator hardcore, mai ales ca tot dai si in restul anului. Hai sa nu normalizam consumul de alcool, mai ales dupa ultimele descoperiri-orice gram de alcool(de orice timp) nu este benefic.

      Hai să nu exagerăm cu pocăința și lepădarea de vicii. Dacă asta e hardcore, ce zici de 5-6 beri pe zi , cu până la 12 în weekend , fără a vorbi de vârfurile de consum ocazionale ? Vorbesc din experiența proprie. Și înainte să zici de dependență sau alte chestii, n-am manifestat niciodată vreuna. Am luat pauze de refacere, mai lungi, mai scurte, fără a simți nevoia de a bea (sau fuma) în perioadele respective. Ultima e de 5 ani jumătate și prelungită pentru că am decis că prima băutură va fi pentru a celebra bifarea unei liste de obiective, listă ce se dovedește ușor cam ambițioasă.

      Bine, pe de altă parte posibil și să fi și îmbătrânit și să-mi placă mai mult trezitul de dimineață fără să am capul mare. Dar, revenind la ideea inițială, 3 beri pe săptămână nu e ceva hardcore, nici de-ar fi versiunea strong. Prin comparație cu destui pe care-i știam, nici 6 pe zi nu era hardcore.

        (Citează)

    • @florin, 3 beri pe saptamana insemna un consum mare de alcool? Tu constientizezi cat de mica este cantitatea efectiva de alcool din 3 beri?

        (Citează)

  2. Ce bine ca m-am lasat de alcool. Best decision ever!

      (Citează)

    • Felicitari, foarte bine pentru sanatatea ta!

        (Citează)

    • Si eu. E super fara alcool.

        (Citează)

    • @cosmin, @Dr Love, va felicit pe amandoi pentru ca ati reusit sa depasiti problema pe care o aveati cu alcoolul. Sper sa aveti puterea sa continuati si sa nu cadeti din nou in patima bauturii.

      Iar celor ca Radu care consuma ocazional un pahar de bautura le doresc sa aiba ocazia sa deguste cat mai multe bauturi calitative.

        (Citează)

    • Andrei, orice picatura de alcool in organism este perceputa ca otrava. Asta cu un pahar ocazional e o minciuna frumoasa. Dar tu degusta in continuare, ca e cool.

        (Citează)

    • Din perioada liceului nu cred ca am avut un weekend in care sa nu fi consumat alcool. De cand m-am angajat am inceput sa beau si in timpul saptamanii. Nu cantitati mari dar ajunsesem sa beau cam 4-5 zile din 7, timp de aproape 25 de ani.

      Norocul meu a fost ca ultimele doua ocazii in care am consumat alcool am cam sarit calul si a doua zi m-am simtit efectiv ca fiind otravit cu ceva.

      De 3 luni nu m-am mai atins de alcool si anul asta am avut primul concediu alcool free, prima iesire in club fara sa consum alcool si mi-am dat seama ca hei, te poti simti bine/distra si fara a consuma alcool.

        (Citează)

  3. Ficatul ce parere are?

      (Citează)

    • Ficatul este foarte bine. Eu beau în medie foarte puțin. Tot ce comandăm se bea de obicei în cadru social, cu prietenii sau familia în vizită. Doar eu și Matilda n-a mai băut nici măcar vin doar în doi acasă. Chiar recomand tuturor să stea în media aceea de un pahar de vin sau o bere pe zi, cum ziceau britanicii. Eu sunt chiar mult sub ea.

      Cafeaua sper că nu afectează ficatul, că beau vreo 3-4 shoturi de espresso pe zi, dar n-aș renunța la ea oricum, îmi place prea mult.

        (Citează)

    • Azi bei șapte pahare de vin, in restul săptămânii nimic. IN MEDIE ai băut un pahar pe zi. Problema e că ficatul nu funcționează în medie.

        (Citează)

    • Du-te mai, i-ai facut media de bautura pe saptamana a lui Radu? Ce util si accurate.

        (Citează)

    • @IonP: recomandarea era să nu depășești 5 unități pe zi și să ai minim o zi pauză. Spune-ne și cum funcționează ficatul, că uite Radu nu ne spune totul, ne tot ascunde informații.

      @Matilda: de acord, e cam superficial. Cineva a făcut odată pe aici un calcul cu cât ulei consumați voi acasă funcție de mai multe variabile, așa trebuia să se prezinte și IonP.

      PS: Și atunci am fost puțin dezamăgit, credeam că în următorul comentariu îi spune și cât are colesterolul – am tot dat refresh acolo câteva zile, dar nu, n-a mai venit continuarea :( .

        (Citează)

    • Huh, cred că am ratat asta cu cât ulei consum. Și eu sunt curios.

        (Citează)

    • @IonP, de fapt s-au facut niste teste empirice pe frati gemeni din care a reiesit ca ficatul isi revine mai usor dupa 7 pahare baute o data pe saptamana decat dupa 1 pahar baut in fiecare zi.
      Asta pentru ca ficatul este un organ care se regenereaza foarte usor, doar ca are nevoie de timp pentru asta.

        (Citează)

  4. Vad ca Finestore nu are probleme cu stocurile, vodca ruseasca e supusa sanctiunilor de peste un an si jumatate si ei inca au Beluga, Russian Standad (chiar cu reducere de 80% la sticluta de 0.05 litri), Smirnoff etc. Teoretic nu se poate importa in UE, practic e posibil sa fie marfa veche de dinainte de februarie 2022.

      (Citează)

    • Ce tare, nu știam de restricția de import pe vodcă și caviar.
      Cel mai probabil este marfă cumpărată prin altă țară, de exemplu de la un distribuitor din Moldova sau Turcia. Restricția UE este doar la importul direct din Rusia, din câte am înțeles eu.

        (Citează)

  5. Sa inteleg ca ai experienta cu Clase Azul? Cum e comparativ cu aia a lu’ Clooney? Ai baut si Patron sau Don Julio, sa compari?

    Sunt chiar curios, eu prefer Don Julio dar nu m-ar deranja sa incerc ceva diferit, daca am ocazia.

      (Citează)

    • N-am avut. Eu vreau să cumpăr o 1800 Anejo. Dacă am noroc de afiliere de Black Friday, iau un Clase Azul și o degust pe YouTube :P

      M-a convins tipul ăsta, pe care îl urmăresc de mult https://www.youtube.com/watch?v=a9zJFZeLbOo

      Don Julio e mai bun decât Patron.

      Dacă vrei o recomandare de tequila excelentă, ia Avion, este de nivel Casamigos. https://www.youtube.com/watch?v=hd_cB4oGp_4
      Casamigos este mai bună, dar nu merită diferența de preț față de Avion decât dacă ai buget mare.

      Am în draft și un articol în care rog orice cititor care ajunge prin SUA să-mi aducă și mie o Teremana :)) O să-l public în decembrie, poate se simte cineva darnic sa facă transportul, că sticla o plătesc desigur.

        (Citează)

    • Aha. M-am uitat la clip, din ce prezinta omul am baut doar Herradura (mi s-a parut meh). Don Julio anejo e best pana acum, urmatoarele pe lista ar fi Fortaleza si Don Julio 1942. Bine, asta daca as gasi la preturi decente.

      Pas Clase Azul, nu-mi place tequila dulce.

        (Citează)

  6. Complet de acord cu ce ai scris, DAR tu nu consumi putin alcool. Este treaba ta cat bei si cum bei, dar vezi tu-esti influenker.
    Chiar si 3 beri pe saptamana si tot e mult. Lista asta arata ca o lista a unui consumator hardcore, mai ales ca tot dai si in restul anului.
    Hai sa nu normalizam consumul de alcool, mai ales dupa ultimele descoperiri-orice gram de alcool(de orice timp) nu este benefic.

      (Citează)

  7. Supermarket în Sibiu. Senic ii zice.

    Rom Bumbu in magazin – 130 de lei.
    Rom Bumbu la Finestore de Black Friday – 144 de lei.

    Știi ca s-a dus orice urma de reduceri serioase când găsești în magazine fizice preturi mai bune decât în online la “mega-reduceri”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus