un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dualitate la Digi Mobil: abonamente de 3 euro, dar poate vrei și un telefon de 8.800 de lei cu ele

15 Nov 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

34 comentarii

Este o dualitate ciudată la Digi. Pe de o parte, ei merg pe ideea de abonamente de telefonie foarte ieftine, accesibile tuturor. 3 euro abonament cu 300 de minute în afara rețelei Digi, 5 euro un abonament Nelimitat. Închei 2 abonamente? 4 euro costă fiecare!

Și nu o fi Digi rețeaua cu cea mai mare acoperire sau cele mai mari viteze de download, dar pentru foarte mulți oameni contează în primul rând prețul și să meargă acceptabil la ei în oraș. Din acest motiv, Digi câștigă constant abonați noi printr-o strategie prin care eu aș rezuma-o ca fiind “vino la noi, este foarte ieftin”.

Meanwhile, tot la Digi:

Vino să-ți iei OnePlus Open, în exclusivitate la Digi! Este un telefon care costă 8.799 lei. Chiar cred că este cel mai scump telefon din piață în acest moment, având în vedere că Fold5 s-a mai ieftinit după lansare, pe când OnePlus Open este nou (și foarte bun, zic review-urile).

Eu așa înțeleg, că este în exclusivitate la Digi. Telefonul nu l-am găsit listat la alți operatori, care nu vând OnePlus. Îl mai are eMAG.

Chiar sunt curios câte vor vinde.

    34 comentarii

  1. Digi la un moment dat “vindeau” telefoane doar cu rate prin banca. Aveau parteneriat cu unicredit si, daca nu ma insel, ING.
    La inceput faceau rate pe factura, finantau ei. Voiau sa fie in trend cu Vodafone si Orange. Doar ca Vodafone si Orange aveau dept. de credit vetting si stiau cui sa dea rate si cui nu. Digi dadea la toata lumea, pana si-au luat gaura. :)

      (Citează)

  2. Digi chiar este rețeaua cu cea mai mare acoperire!

      (Citează)

    • O fi, dar dacă nu au campanii plătite pe bloguri, în care o companie de care nu a auzit nici naiba dar are nume pompos, plătită tot de ei, spune că au cea mai rețea din lume, noi nu avem de unde să știm asta.

        (Citează)

    • Nu stiu ce sa zic, eu sunt pe digi, venit de pe orange, si in zona mea, Galati, de multe ori nu am semnal sau e foarte slab.

        (Citează)

    • @Niles, eu nu prea inteleg situatiile acestea. In momentul de fata portarea dintr-o retea in alta este foarte simpla. Daca nu esti multumit de semnalul Digi de ce nu te portezi inapoi in Orange?
      Ce te face sa ramai intr-o retea unde, din spusele tale, de multe ori semnalul este foarte slab sau chiar inexistent?

        (Citează)

    • @Andrei G, Abia m-am portat, probabil voi reveni pe oranj. Sincer, am zis sa ii dau o sansa.

        (Citează)

  3. Digi chiar are cea mai mare acoperire. Si nu o spun eu, o spune ANCOM.

      (Citează)

  4. Pe parte de semnal e de 5 ori mai ok yoxo. 19 lei, 60 de Gb net si nelimitat in rest. Chiar trebuie sa fii neinformat sa dai 20 la digi cu semnalul lor inexistent in afara orasului.

      (Citează)

    • cutreier cam 50% din tara si nu am avut probleme cu DIGI. pe cand vodafone, telecom si orange da de gandit. am 2 tel de serv de la vdf si telecom. varza la internet si la semnal. si acum nu vorbec de orasele mari.

        (Citează)

    • Chiar trebuie să fii neinformat să nu știi că de ăia 19 lei nu primești nici măcar un amărât de roaming sau 5G.

        (Citează)

    • Pai esti neinformat: Volumul de internet pe mobil inclus in abonament care poate fi utilizat in roaming in Spatiul Economic European se determina dupa urmatoarea formula, rezultatul fiind exprimat in Gigabyte (GB):
      2 x Pretul lunar al abonamentului (Euro, fara TVA) / Tariful maxim cu ridicata in roaming.
      Pentru anul 2023 valoarea tarifului este de 1,8 EUR/GB, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2022/612 al Parlamentului și Consiliului din 6 aprilie 2022.

        (Citează)

    • ov1d1u:
      Chiar trebuie să fii neinformat să nu știi că de ăia 19 lei nu primești nici măcar un amărât de roaming sau 5G.

      Cand iti trebuie roaming treci pe abonamentul de 39 de lei. Cand te intorci in tara, treci la ala mai ieftin.
      Ce am constatat, dupa 4 luni de Yoxo: in casa (unde la Vodafone pica constant semnalul, 1 liniuta aproape permanent) si in Lidl (unde semnalul Vodafone era zero barat) acum am semnal constant si bun (4G, ca stau pe abonamentul de 9 lei sa fac in ciuda lui ov1d1u. A, si nici nu am telefon 5G).

        (Citează)

  5. Digi sunt ăia care promovează că poți să plătești în rate un produs și la final îți arată prețul întreg?

      (Citează)

    • Asa este la toti furnizorii de telefonie. Poti cumpara telefoane in rate in anumite conditii. Daca nu te incadrezi la acele conditii (sau nu esti de acord sa platesti un anumit abonament) ti se afiseaza pretul intreg, fara optiunea de rate.

        (Citează)

    • Diferenta este ca ceilalți operatori ofera sistem de rate propriu = nu plătești dobândă, nu ajungi in biroul de credite daca intarzi cu plata etc. Digi iti da rate prin banca, am scris mai sus.
      O scriu din postura de ex-angajat Vodafone foarte multi ani, timp in care am vazut cum se transforma companiile telecom. Si, da! Orange are semnal mai bun, chiar acum folosesc netul lor prin yoxo! :))

        (Citează)

  6. Viteza Digi de download/upload, pe telefonia mobila, este net inferioara comparat cu Orange. Am abonamente la ambele si mai fac si upload, ca asa e cand lucrezi cu NAS-ul, si intotdeauna am avut viteze mult mai mari pe Orange (Yoxo 19 lei), mai ales pe upload.

      (Citează)

  7. M V P:
    Pe parte de semnal e de 5 ori mai ok yoxo. 19 lei, 60 de Gb net si nelimitat in rest. Chiar trebuie sa fii neinformat sa dai 20 la digi cu semnalul lor inexistent in afara orasului.

    In ce zona in afara orasului ai tu semnal inexistent in Romania la Digi, scrie aici clar si citet sa vedem si noi!! sau ti-a spus cineva la o tuica chestia asta? :)

    Noi de-abia ne-am intors din concediu din Istanbul (avem dovada pasapoartele), stii ce preturi are Digi in non UE? are preturi super infime, fata de orange si vdf (7euro per MB!!!!) Ma voi suneti normali la cap, 7 euro/MB orange si vdf!!!
    Deci, am mers 5 zile non stop cu netul pornit prin Turcia (din cauza de necesitate), totalul de plata a fost fix pix, 2 lei pe romaneste, daca vreti atasez factura!!
    Am fost in concediu in UK, stiti cat costa netul la Digi in UK? este absolut infim!! fata de restul, care la fel ca si in Turcia, te rup la bani!!! iar semnalul, BE-TON!!!
    Eu de-asta ii iubesc, ca merg de ani de zile cu ei prin toata lumea, au semnal super si nu se taxeaza deloc la factura! ;)
    Bravo DIGI!!

      (Citează)

    • au venit oamenii de la Digi sa imi schimbe echipamentul din casa, amuzant, nu il puteau activa ca nu aveau semnal la telefon, unde era aplicatia. bine, eu stau si intr-o pestera de apartament, dar e in Bucuresti totusi…

        (Citează)

    • Culmea ironiei e ca eu am trecut pe Digi pentru ca n-aveam semnal de la Orange in apartament.
      Bine, acum s-a rezolvat si la Orange, dar prea tarziu, raul a fost facut :)

        (Citează)

    • ipo:
      au venit oamenii de la Digi sa imi schimbe echipamentul din casa, amuzant, nu il puteau activa ca nu aveau semnal la telefon, unde era aplicatia. bine, eu stau si intr-o pestera de apartament, dar e in Bucuresti totusi…

      Asta am pățit-o cu Telekom, când veniseră la bunica acasă să îi instaleze antena parabolică pentru serviciul DTH. Situații punctuale există la toți operatorii, așa pot să dau și eu exemplu de un sat (sau zonă dintr-un sat) în care Digi e singurul care are semnal (sau avea, în 2021 am verificat ultima dată).

        (Citează)

  8. Dupa ce Vodafone mi-au vandut la telefon un abonament mai scump, cu 5G, omitand sa imi spuna ca in orasul meu nu exista acoperire 5G, abia astept sa ma portez la Digi.

      (Citează)

    • Inainte sa iti faci abonament 5G, te-ai uitat sa vezi/ai sunat la ei sa intrebi daca ai 5G in orasul in care stai? Asa ca idee…

        (Citează)

    • Ei m-au sunat si mi-au prezentat la telefon toate avantajele pe care le voi avea folosing 5G, dupa care mi-am dat acordul. Presupun ca am fost eu prost ca i-am crezut si de fapt nu e compania jegoasa ca ma suna sa imi vanda un serviciu pe care nu il pot folosi… Evident ca ei au datele mele si stiu localitatea de domiciliu. Am abonament la ei de cand se numeau Connex GSM.

        (Citează)

  9. Decat telefon la 8000 lei si cartela prepay la concurenta, pe care o reincarci o data la 3 luni, ca sunt scumpe optiunile la concurenta, mai bine pe Digi :)

      (Citează)

  10. Andrei G:
    @Niles, eu nu prea inteleg situatiile acestea. In momentul de fata portarea dintr-o retea in alta este foarte simpla. Daca nu esti multumit de semnalul Digi de ce nu te portezi inapoi in Orange?
    Ce te face sa ramai intr-o retea unde, din spusele tale, de multe ori semnalul este foarte slab sau chiar inexistent?

    Deoarece contract ?

      (Citează)

    • Nu din cauza contractului, poate fi reziliat oricand fiindca nu am beneficiat de nici o oferta. Oricum e abonamentul de 2 euro, avand in vedere ca nu m-a afectat foarte tare, e ok. Doar am zis ca nu are semnal peste tot asa cum e promovat.
      As mai adauga o remarca, mergand la stadion la meciurile Otelului unde de obicei se strang >5000 oameni, niciodata nu am semnal acolo.

        (Citează)

  11. Orange, Vodafone si Telekom sunt mai infecti decat DIGI, de aceea DIGI castiga teren in fata lor. Iar raport pret/calitate la Digi e de departe cel mai bun. Numai vezi ce preturi ai la roaming la restul si te lamuresti.

    Tin minte si acum cum asteptam ore, efectiv, la Orange support, ce bataie de joc era ba baiatule. Si suportul fizic era de rahat, tot timpul era rand si te tratau cu fundul.

    Karma’s a bitch, Orange.

      (Citează)

    • Corect, totusi optiunea de 39 de la ei (y-oxo) e ok pentru roaming. Nu se compara cu tarifele d-igi dar e ok.

        (Citează)

  12. Robert:
    Orange, Vodafone si Telekom sunt mai infecti decat DIGI, de aceea DIGI castiga teren in fata lor. Iar raport pret/calitate la Digi e de departe cel mai bun. Numai vezi ce preturi ai la roaming la restul si te lamuresti.

    Tin minte si acum cum asteptam ore, efectiv, la Orange support, ce bataie de joc era ba baiatule. Si suportul fizic era de rahat, tot timpul era rand si te tratau cu fundul.

    Karma’s a bitch, Orange.

    Tot ii dati inainte cu roamingul, roamingul il folosesti cateva saptamani pe an, nu cred ca asta e principalul aspect in alegerea unui provider ( cu exceptia cazului in care mergi f des in acele tari non-UE )

      (Citează)

    • Nu doar la roaming sunt infecti Orang si Vodafone.
      Sunt pilaf pur si simplu, abonamente scumpe si servicii ioc.

        (Citează)

    • Eu platesc vreo 40 lei abonament si sunt 99 % multumit de serviciile lor, am avut semnal mai peste tot prin tara, roamingul a mers foarte ok in tari UE ( in afara UE nu am fost ), nu am de ce sa ma plang.
      Acum, punctual, probleme sunt la toti providerii…

        (Citează)

  13. Desi nu il aprob in totalitate, il vad ca un semn de maturitate de la Digi, in ce priveste structura lor de abonamente. Adica nu ai un Digi 45 la care sa isi poata pune o marja mare de profit si sa isi permita o subsidie mai mare la telefon, ai doar cele 3 abonamente ce nu ofera subsidie deloc sau foarte putin si doar faciliteaza cumpararea de device-uri

      (Citează)

  14. daca nu era digi, aveam probabil cele mai mari preturi din eu la telefon si net

    cum e de exemplu la supermarket , unde carrefour si kaufland iti vand aceleasi lucruri mai scumpe ca in hu, fr sau germania

    sa le zicem sarumana lui digi ca exista ( am doar cablu si net fix de la ei)

      (Citează)

  15. Eu sunt client Vodafone de mulți ani, plătesc pentru două abonamente în total ceva gen 50…60 lei, dar în ultimul timp mi se pare mie sau parcă serviciul esxte mai prost.
    Poate o fi de la telefonul meu, nu știu.
    Ca să obțin prețul acesta la fiecare expirare de abonament trebuia să spun că vreau să mă portez la alții, ei mi se pare că mereu caută clienți noi, eu nu am observat intenția te a-i fideliza prin ceva din propria lor inițiativă pe clienții vechi.
    O fi, dar poate nu am văzut eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus