un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bolarzii de beton cu lanțuri din sectorul 4 sunt montați ilegal

16 Nov 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

49 comentarii

Nici nu mă mir, este doar cireașa de pe tort la o idee proastă a primăriei.

În caz că nu știți despre ce este vorba, sectorul 4 s-a transformat într-un soi de pușcărie, dacă mă iau după cantitatea de lanțuri pe care o avem pe trotuare, conectând bolarzi de beton.

Preferatul meu este ghiveciul de mai jos, care era foarte bine protejat:

Bolarzii aceștia se montează de câțiva ani. Sunt o idee foarte proastă. Uneori accesul pe trotuar este blocat, de exemplu de o groapă sau de gheață sau de o baltă mare, așa că este nevoie să ocolești acea zonă și să urci pe trotuar 2 metri mai departe. Nu poți, că sunt lanțuri de fier care unesc bolarzii!

Adică poți să sari peste un lanț, dar mult noroc să faci asta când ai un cărucior de copil sau dacă ești bătrân sau în scaun cu rotile sau ai o liză cu marfă sau multe alte situații uzuale.

Dincolo de asta, ideea în sine este ridicolă. De ce avem lanțuri care unesc bolarzii? Oricum acei bolarzi sunt montați atât de des încât mașinile nu pot intra pe trotuar între ei. Ce rost mai au lanțurile? Când au dat vreodată lanțurile un aspect plăcut vreunei zone? Cui din primărie i s-a părut o idee bună să monteze lanțuri pe toate trotuarele??!?

 

Îmi închipui însă cum a mers discuția la primărie. Un afacerist bine conectat probabil s-a dus acolo și a zis “boss, uite ce idee grozavă am. Punem bolarzi… și îi legăm și prin lanțuri groase! Le mai crește prețul cu vreo 15 euro pe bucată, că na, e cu fier, cu lanț, cu vopsea, dar ce mai contează, oricum banii vin de la cetățeni!”

700 de lei costă unul. S-au montat mii de bucăți, poate chiar peste 10.000.

Și s-au pus lanțuri. Îmi închipui că la anul se inventează bolardul cu lanț și LED deasupra, ca să fie și vizibil noaptea, iar după încă un an bolardul care are și steguleț sau ceva în vârf. Crește prețul, dar plătim, nu-i problemă.

 

Asta voiam să scriu acum 3 zile, când am făcut una dintre fotografiile de mai sus. Între timp, însă, a apărut acest articol pe Hotnews din care am aflat că acești bolarzi sunt oricum ilegal montați. Poliția Capitalei chiar a amendat Primăria Sector 4 și a somat-o să scoată bolarzii, în special pe cei montați pe carosabil și pe lângă locurile de parcare, dar primăria se face că plouă și nu respectă nimic (trăiască orașul cu 7 primari, nu?).

Problema este că bolarzii aceștia nu respectă legea. Sunt prea mici de înălțime și deci nu sunt ușor vizibili. Pot confirma că este adevărat. Când manevrezi mașina pe lângă unul, bolardul nu este vizibil. Mai este și din beton, deci deloc deformabil față de unul din plastic sau cauciuc.

Există un normativ care cere ca bolarzii să aibă între 70 și 90 cm, nu 45 cm ca aceștia, iar normativul interzice clar unirea bolarzilor prin lanțuri sau cabluri tocmai pentru ca trotuarul să fie ușor accesibil persoanelor cu handicap sau celor cu biciclete și trotinete.

Nu mă miră nimic.

    49 comentarii

  1. Tot ce a putut găsi poliția capitalei împotriva primăriei de sector 4 a fost neconformarea punctuală (deficiențede vedere) cu “Normativ privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000”.
    În rest, cum am mai spus: orice, dar să nu curețe trecerile de pietoni, statiile STB și benzile de viraj dreapta de mașinile parcate ilegal.

      (Citează)

  2. Sunt anti-PSD pana in maduva oaselor, dar daca nu va place cum arata sectorul 4 mergeti in 1 sa va speriati. Baluta, bun prost, mafiot sau nu, face o super treaba – sectorul ala arata superb. Fara bolarzii aia se suiau toti cocalarii pe trotuare….come on.

      (Citează)

    • Tu ai citit articolul?

      700 lei pt o bucata de piatra care nu respectă dimensiunile minime.

        (Citează)

    • Ne-ai spus ca esti anti-PSD ca sa nunte bănuim de ceva….deși gândești ca un PSDist…antiUSR?

        (Citează)

    • Tu nu prea ai proprietatea termenilor.
      Superb? Sectorul 4?
      A început campania sau atât poți tu?

        (Citează)

    • Man, si eu stau in Sector 1, am votat-o pe minunata de Clotilde care m-a tinut cu gunoiul la poarta niste luni de zile. Sectorul arata oribil si nu se investeste niciun leu in amenajare. Ma uit cu invidie cand trec prin sector 3 sau 4 sau chiar si sector 6, care a inceput sa miste foarte mult de 2-3-4 ani.

      Si nu sunt nici psdist, nici usrist. Mi se rupe de acest politicieni inutili. Vreau la primarie pe cineva cu chef de munca, bun simt si bun gust, care sa ne faca viata mai usoara in trafic, ca e pe jos sau cu masina, si care sa amenajeze orasul, ca nici nu imi vine sa ies din casa cand tot ce vad sunt magazine jerpelite, strazi neasflatate, trotuare rupte, parcuri pline de buruieni si asa mai departe.

        (Citează)

    • Asta in conditiile in care pana acum cativa ani Sectorul 1 era considerat cel mai curat si cel mai ingrijit din Bucuresti.

        (Citează)

    • Stau in sectorul 4 și nu îmi place deloc cum arată. Panseluțe și lanțuri de fier peste tot….Ahhh…și betoane in toate direcțiile.

      Sectorul 1 mi se pare de zece ori mai frumos.

        (Citează)

  3. Foarte bine ca au pus ceva. Nasol ca au umplut cu atat de mult beton, iar lanțurile sunt complet inutile. Deși mai estetici decât stâlpișorii ăia galbeni sau portocalii fosforescenți, sunt un mic challenge pt șoferi. Toată Europa occidentală e plină de garduri, stâlpi și bolarzi cu rol de a nu permite staționarea în aceea zonă. La sectorul 4 se vede din avion ca cineva a câștigat contractul corect. Se întâmplă și cu borduri, limitatoare de viteză, semne de circulație și alte situații unde apar ca ciupercile…

      (Citează)

  4. @Radu, imi place ca ai scris un articol in care critici in primul rand lanturile care unesc bolarzii respectivi. Mai departe ai folosit amenda data de Primaria Capitalei catre Primaria de sector ca sa argumentezi faptul ca tu aveai dreptate si lanturile respective nu au ce sa caute acolo.

    Doar ca, in stilul jurnalistic cu care ne-au invatat cei de la Antena 3, omiti sa spui ca de fapt amenda este data pentru ca inaltimea bolarzilor este prea mica si nu se specifica nicaieri ca lanturile ar fi ilegale.

      (Citează)

    • În articolul din HotNews zice:

      “Iată ce prevede normativul:
      […]
      Este interzisă unirea bolarzilor între ei prin lanțuri sau cabluri.”

      Intrucât amenda este dată de Brigada de Poliție Rutieră (atenție, nu de Primăria Capitalei) e posibil să nu fie menționate lanțurile, pentru că mă gândesc că nu au influență asupra circulației rutiere.

        (Citează)

    • Dar ca pieton riști să-ți rupi gîtul dacă te împiedici de un lanț din ăla.

        (Citează)

    • Deci ai ratat partea de articol unde spune clar despre înălțimea bolarzilor? Nu e un articol așa lung.

        (Citează)

  5. “iar după încă un an bolardul care are și steguleț sau ceva în vârf.”

    Radu, esti un vizionar.

    https://imgur.com/gallery/bEcttI9

      (Citează)

  6. Ce comunitate de calitate ai reusit sa inchegi aici, Radu, numai admiratori ai PSD si ai mentalitatii de interlop… Lucrurile spuse de tine sunt perfect adevarate, dar cine are ochi sa vada si cap sa inteleaga? A fost vai si amar pana acum, dar ce va fi de acum incolo… “viitorul suna bine”… mult succes!

      (Citează)

  7. Da, nu sunt ok lanturile acelea, da, nu sunt conformi cu legea… Dar credeti-ma ca fara ele, toti cocalarii erau pe trotuare. Nu mai ziceti ca nu sunt buni. O atentie sporita si asta e, ca si pieton. PLUS ca multi bolarzi sunt dati la o parte si intra masinile… Deci inchipuiti-va ce va fi cand ii vor lua de tot! Vai de mama pietonilor. Pe bune? Priviti si partea buna! Probabil au fost somati, au fost amendati, dar nu pot fi luati peste noapte si inlocuiti… Doar stiti ca nu se poate. Probabil vor fi conformi noii bolarzi. Dar da, Baluta chiar face treaba buna in sector. Nu l-am votat data trecuta, dar acum probabil ca-l voi vota ca nu am pe cine in sector 4…

      (Citează)

    • Du-te ma cu treaba buna; iti zic eu ce treaba buna face, la tocat copacii; toaletat; uscat; taiat; facut loc de parcare peste.
      Ah, si la strans frunze cu suflanta cu motorina.

        (Citează)

  8. Sa vina isteti precum AndreiG si altii care spuneau ca trebuie sa ocolesti cu carutul trotuarul si sa intri pe unde iti da voie primaria sa ne explice.

    Oh, stai…

      (Citează)

    • Daca nu opresti cu masina in mijlocul intersectiei, nu ai de ce sa ocolesti bolarzii si lanturile. Asta pentru ca la trecerile de pietoni nu exista lanturi.
      Dar na… discutam despre civilizatie si apoi ne plangem ca nu putem noi sa ne plimbam cu caruciorul pe carosabil, printre masini.

      Este noapte mintii cand vad oameni ca voi care nu doar ca nu se gandesc la siguranta proprie, dar nu se gandesc nici macar la siguranta propriului copil de pana in 2-3 ani.

        (Citează)

    • Nu ai voie sa opresti masina ca sa cobori la trecere.
      “Regulamentul rutier interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea.”

        (Citează)

    • @AndreiG dupa ce ca esti pr0st mai si semnalizezi. In mintea ta de centaur nu poti prevede o alta situatie in care sa treci cu carutul decat daca cobori din masina pe care o opresti neregulamentar.

      Sunt sute de situatii si sute de cazuri – tu ai ales una si te tii de aia de cand te stiu, ca atata iti poate tie mintea.

      Daca nu am masina se pune? Si daca NU E trecere si trec de pe un trotuar pe altul se pune?

      Sau daca cobor din uber pe dreapta se pune? Sau trebuie sa cobor numai la trecere ca altfel ma impiedic sa imi rup capul?

      Pe trotuarele intre blocuri la fel. Ce sa fac, sa cobor si sa ma duc pana la prima intersectie ca sa trec si sa ma intorc sa ajung vizavi la magazinul la 3 m peste strada?

      Sau daca ?
      Sau daca?

      Macar de ai tacea din taste si nu ai mai comenta deamboulea, gandesti atat de limitat ca ma doare capul.

        (Citează)

    • Eu iti zic ca daca vrei sa nu existe lanturi, scapa intai de masini si de jigodiile care le parcheaza peste tot.

      E ok ca exista? Nu. E necesar, in conditiile in care majoritatea bucurestenilor sunt niste animale? Da.

        (Citează)

    • Giani Mucea – zi dupa mine:

      LANTURILE NU BLOCHEAZA MASINILE, BOLARZII O FAC

      Absolut de acord cu parcatul neregulamentar, desi si aici e o discutie mult mai ampla. Nu sunt parcari destule, nici macar cu plata, deci fara solutii nu poti sa impui schimbari.

      Sunt total de acord cu bolarzii, nu cu lanturile dintre.

        (Citează)

    • @Corcoran
      1. Deci tu mai faci pr0st pentru simplul fapt ca eu consider ca atunci cand ai un carucior cu copil in el este normal sa traversezi pe la trecerea de pietoni?
      Nu stiu, eu prefer sa nu te jignesc, dar cred ca ar trebui sa faci o analiza aprofundata a prioritatilor tale in viata. Pui in pericol viata copilului tau pentru 20 de secunde economisite?

      2. In zonele unde sunt lanturi, in general este si oprirea interzisa. Asa ca soferul de la Uber nu ar avea de ce sa opreasca acolo. Si daca totusi ii ceri tu sa faca o ilegalitate si sa opreasca, poti sa ridici piciorul 20 de cm de la sol si sa pasesti peste lant.

      3. Pe aleile dintre blocuri nu exista lanturi intre bolarzi. Si daca totusi ai cautat tu intens si ai gasit o alee cu lanturi, la fel ca mai sus poti sa ridici piciorul 20 de cm de la sol si sa pasesti peste acel lant ca sa traversezi la magazin.

      Daca ai dureri atat de mai de cap iti recomand sa faci cateva pauze din cand in cand de la calculator. Eventual sa folosesti timpul economisit ca sa mergi cei 10-20-50 de metri pana la trecerile de pietoni atunci cand traversezi bulevarde aglomerate.

        (Citează)

    • @AndreiG nu te doare mintea sa repeti aceleasi aberatii?

      Deci cand e la strada e vorba numai de carucior, cand e in alta parte e vorba numai de piciorul meu.

      De ce suferi tu e clinic, sincer.

      Daca e asa de usor sa pui piciorul peste, CARE MAI E ROLUL LANTULUI, pr0stea? Doar sa incurce alti oameni care nu pot ridica piciorul din varii motive?

      Tocmai asta e ideea, ca nu aduc ABSOLUT NICI UN AVANTAJ lanturile alea de doi lei, in afara doar de multi discomfort si multe riscuri. Si or sa ramana acolo pana cand o sa sa impiedice cineva de ele la vreo trecere si o sa fie calcat de vreo masina, ca dupa aia sa vezi cum dispar.
      Bolarzii sunt de inteles, sa nu mai parcheze masinile, iata, un lucru facut ca sa acopere o problema. Dar la lanturile alea sunt efectiv bani negri scosi de unul cu mintea cat a ta, care nu s-a gandit niciodata la FUNCTIONALITATEA lor, ci doar sa faca niste bani.

      Cu din astia cu spirit civic ca tine care dau doar din gura pe interneti am ajuns la sapa de lemn. Maine o sa puna garduri de un metru in jurul trotuarelor si aplaudaci din astia ca tine o sa zica ca e bine, se poate ocoli pana la prima trecere.

        (Citează)

    • Am un comentariu în moderare, că asta-i viața pe unele bloguri, dar am o vagă impresie că lanțurile alea sunt doar pentru a lega bolarzii între ei – poate să fie mai greu de furat sau mutat. Evident nu s-a putut pune lanț peste tot, dar unde a mers…
      Sau poate nu e așa dramatic și au pus lanțuri doar pentru a putea fi mai mare distanța dintre bolarzi.

        (Citează)

    • @Corcoran, rolul lanturilor este sa ii descurajezii pe baietii destepti ca tine sa urce/coboare cu bicicleta/trotineta/caruciorul prin locuri periculoase. Si eventual sa descurajeze masinile care ar incerca sa se strecoare printre bolarzi sa parcheze pe trotuar.

      PS: poate ar trebui sa-ti mai pui inca un semn de intrebare in legatura cu atitudinea asta. Cred ca esti aproape singurul de pe acest blog care nu poate purta o discutie civilizata si simte nevoie sa recurga la jigniri atunci cand nu isi poate argumenta punctul de vedere.

        (Citează)

    • Ok, as fi de acord cu tine daca ar pune mai multi bolarzi. Din ce vad in poze, sunt locuri in care e suficient spatiu sa se strecoare masini. Mie chestia asta mi se pare inacceptabila intr-o societate in care fiecare portita ascunsa de filtrul bunului simt e exploatata de un procent semnificativ de sa le zicem oameni, pentru ca le lipseste filtrul ala.

      Deci eu consider ca e insuficient, ar trebui sa fie mai desi bolarzii aia (si eventual sa renunte la lanturi dupa). Plus ca e spatiu pe la trecere, nu-mi vine sa cred ca nu se baga vreun smecher pe acolo.

        (Citează)

    • @Giani Mucea da, mai des pusi ar merge.

        (Citează)

    • @AndreiG – descurajeaza un coor. Nu ai zis tu ca ridicam piciorul? Sau te contrazici singur? Care e?

      Esti singurul istet care o tine una si buna, desi ti s-a demostrat cu subiect si predicat ca bati campii.

      Pentru masini sa se puna bolarzi mai frecventi. LANTURILE SUNT INUTILE, SUNT PERICULOASE SI NU SUNT DECAT O SPALARE ORDINARA DE BANI. Dar aplaudaci ca tine o sa se gaseasca mereu sa laude furtul altora.

      Daca nu iti place cum ma adresez, nu mai comenta aberatii. Comentezi, iti asumi.
      Altfel, e un x mare in dreapta sau stanga sus, in functie de ce folosesti.

        (Citează)

    • @Corcoran, singurul lucru pe care l-ai demonstrat cu subiect si predicat este ca nivelul tau intelectual este destul de scazut si ca este nevoie sa apelezi la jigniri ca sa iti “argumentezi” ideile.

      Uite si in utimul comentariu unde spui ca lanturile sunt o spalare de bani si ca pentru masini ar trebui sa fie bolarzi mai desi.
      Dar bolarzii aceia costa mai mult decat lanturile si in plus si acolo se face spalare de bani.

      Asa ca logica ta aia imbatabila spune ca:
      – in loc sa fure 700 lei pentru bolarzi si 100 lei pentru lanturi, mai bine sa fure 700 lei pentru bolarzi si inca 700 lei pentru bolarzi suplimentari.

        (Citează)

    • @AndreiG – In loc sa se puna bolarzi corespunzator ca distanta cu 700 de lei, se pun bolarzi la distante mari, cu lanturi care se fura si se dovedesc a fi ilegale – pe care le vor da sa “cumpere” altele si care vor fi de asemenea ilegale.

      E ok, stim ca esti pr0st, nu te mai chinui.

      Intelegem, atata poti, dar orice scrii nu faci decat sa te bagi mai mult in penibil.

        (Citează)

  9. deci problema nu e ca se face balta fix in fata trotuarului, ci ca sunt bolovanii aia de o parte si de alta a baltii. babaiatule… noaptea mintii

      (Citează)

    • Exact.
      Adica Radu in loc sa scrie un articol in care sa citice baltile care se creeaza la trecerile de pietoni si sa militeze pentru a se repara asfaltul in zonele respective, el doar se supara ca nu poate sa circule cu copilul in carucior pe carosabil ca sa poata ocoli balta.

      Asta in conditiile in care cu cateva luni inainte a scris un articol in care ne-a aratat cum o masina a pierdut controlul si a intrat pe trotuar in zona unei treceri de pietoni de la Sincai. Acolo concluzia a fost ca pe viitor va sta mai in spate, nu in buza soselei.

        (Citează)

    • Doamne ce idei au unii. Adik acei bolarzi si lanțurile împiedică șoferii sa piardă mașina de sub control? Asa s-au rezolvat problemele din sector. Bv. Nici nu ma mira ca este votat la fiecare 4 ani, doar arata frumos sectorul cu bolarzi și borduri, nu contează ca sunt o grămadă de alte probleme și investiții aproape deloc în servicii și infrastructura

        (Citează)

    • Poate m-am exprimat gresit, dar nu asta am vrut sa zic.

      Ideea este ca Radu a decis sa stea mai departe de trecerea de pietoni pentru a-si proteja copilul de un eventual sofer inconstient care pierde controlul.
      In acelasi timp Radu este suparat ca nu poate sa treaca cu caruciorul cu acelasi copil pe carosabil, printre masini (adica pe acolo unde riscul este si mai mare).

        (Citează)

  10. Irelevant aspectul, important e sa poti merge pe trotuar si sa ai libera trecerea de pietoni.

      (Citează)

  11. Marius:
    Man, si eu stau in Sector 1, am votat-o pe minunata de Clotilde care m-a tinut cu gunoiul la poarta niste luni de zile. Sectorul arata oribil si nu se investeste niciun leu in amenajare. Ma uit cu invidie cand trec prin sector 3 sau 4 sau chiar si sector 6, care a inceput sa miste foarte mult de 2-3-4 ani.

    Si nu sunt nici psdist, nici usrist. Mi se rupe de acest politicieni inutili. Vreau la primarie pe cineva cu chef de munca, bun simt si bun gust, care sa ne faca viata mai usoara in trafic, ca e pe jos sau cu masina, si care sa amenajeze orasul, ca nici nu imi vine sa ies din casa cand tot ce vad sunt magazine jerpelite, strazi neasflatate, trotuare rupte, parcuri pline de buruieni si asa mai departe.

    Vezi ca acolo nu e doar Clotilde la putere, mai e si un consiliu local.

      (Citează)

  12. Serios? iar asta cu moderatul?

      (Citează)

  13. eu mai degraba le-as spune marcatoare pentru caini.
    s-au afacere generatoare de alta afacere – caci vor trebui inlocuite cu altele conforme- #haicasepoate.
    Langa mine sunt tarcuri pentru caini unite cu spatii de joaca pentru copii. Poate asa considera oamenii din birouri ca trebuie.
    Am observat ca acum se fac lucrari pentru parcari iar trotuarul serpuieste cumva prin spatele lor masinile fiind intotdeauna la strada…
    o alta problema am observat-o la recenta dechisa cresa Unicornul… pe aleea aceea este un trafic de cosmar; am cerut primariei sa mai monteze niste limitatoare dar credeti ca avem vreun raspuns? poate trebuie sa se faca licitatie, sa castige cine trebuie, s-au poate asteapta un accident ca sa zica cineva #haicasepoate sa punem limitatoare

      (Citează)

    • @Ionel – nu auzi ca e ce trebuie? nu vezi tu bine! Ar trebui sa aplauzi ca avem lanturi! Avem garduri si lanturi peste tot, slava primariei care o sa le inlocuiasca cu altele la fel de ilegale si o sa le platim tot noi!

        (Citează)

  14. Remember, remember articolul trecut:

    Andrei G:
    @nashu_mare, @alunelu
    Acum mi-am dat seama din poze ca lanturile sunt puse doar in colturile strazii, asa ca aici pica ambele probleme: si cea cu caruciorul si cea cu bicicleta.

    Also:

    Andrei G: Pur si simplu poti sa te uiti la ultimele 2 poze din articol si o sa vezi ca bolarzii cu lanturi sunt doar pe coltul strazii si doar pe partea dinspre bulevard. Haide sa nu mai inventam probleme care nu exista.

    Si acum te poti uita la pozele din articolul asta si sa iti inghiti cuvintele.

      (Citează)

    • Lasa-l pe AndriG ca e intr-o lume paralela. Nu auzi ca trebuie sa aplaudam si sa ocolim pana la prima intersectie?

      Ce daca or sa puna astia lanturi si in scara blocului, nu auzi ca protejeaza BETONUL ca sa nu il bai bata talpile oamenilor pe acolo?

      Si daca sunt incomode, sa ridicam piciorul!

        (Citează)

    • @alunelu, la care poze vrei sa ma uit, la alea unde este vorba de o intersectie si “coltul strazii” il reprezinta un arc de cerc cu raza de vreo 15 metri?
      Sau la cele unde sunt si in zone unde nu este colt de strada, dar daca mai faci 4-5 pasi se termina? Adica avem bolarzi cu lanturi pe distante de maxim 3-4 metri.

        (Citează)

    • Andrei G: Sau la cele unde sunt si in zone unde nu este colt de strada, dar daca mai faci 4-5 pasi se termina? Adica avem bolarzi cu lanturi pe distante de maxim 3-4 metri.

      Avem pe 3-4 metri, deci nu ajuta la nimic, doar incurca si risti sa te impiedici de ele si sa cazi in drum, respectiv daca esti de exemplu pe bicicleta si vine spre tine un special pe contrasens nu ai loc sa te feresti de el.
      Bine, daca te impiedici tu de ele s-ar putea sa se rupa lantul sau sa crape bolardul, pe principiul “cel mai destept cedeaza”.
      Ceea ce o sa fac si eu.

        (Citează)

  15. primaria a facut vine ca le a pus.
    primaria stie cu cine are de a face.
    arata bine.
    bv lor! iti trebuie c oaie sa te lupti cu cocalarii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus