un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 16 noiembrie 2023

16 Nov 2023  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

Știri din România:

  • Telekom Mobile Romania ar putea fi vândut către compania care deține Prima TV.
  • Fitbit mi-a trimis o clarificare oficială: “Dispozitivele Fitbit se vor putea achiziționa în continuare pe piața din România. Modificările pe care le-am făcut se referă exclusiv la site-ul pentru România al Fitbit.com și fac parte din procesul de integrare continuă a brandului pe unele piețe. Clienții din aceste regiuni vor continua să aibă acces la asistența pentru clienți Fitbit, iar garanțiile și actualizările de software/securitate vor fi, de asemenea, onorate.” Adică nu mai vând în România prin site-ul propriu, dar prin distribuitori da. Are legătură cu acest anunț din 9 noiembrie.
  • FintechOS face reduceri de personal. Din nou?
  • Alstom pierde contestația. Polonezii de la PESA vor livra 20 de trenuri noi.
  • Un produs care merită: abonament de 1 an la asistență rutieră cu 19 lei. Include nr nelimitat de intervenții în caz de accident auto, adică vine cineva și vă tractează de oriunde din România până la service-ul ales. Primiți și mașină de înlocuire. Citiți detaliile, dar nu este ceva dubios pe acolo, singurul element de reținut fiind că se referă la accidente auto pentru mașini cu ITP și RCA valabil, nu și la defecțiuni mecanice. Pentru 19 lei, eu am luat unul.

Cele mai importante știri:

Altele:

    25 comentarii

  1. Eu nu cred in asigurarile acestea, ca sunt de asistenta rutiera sau de calatorie, sunt sanse foarte mari sa fie o tzeapa pentru cumparator.

    Am avut asigurare pentru daune in timpul calatoriei, si trebuia sa ma prabusesc cu avionul ca sa pot incasa ceva de la Grawe.

    Nu voi fi absolut deloc surprins cand nimeni nu va putea accesa asistenta rutiera.

      (Citează)

    • Mult succes la documentarea ultimelor 2 din cele 3 condiții cumulative.

        (Citează)

    • Sunt extraordinar de bune. Am avut nevoie din pacate, de 2 ori in Grecia. Am avut A24. La serviciu avem autonom, de asemenea in regula. Ăștia dedicați pe asistență rutieră sunt ok.

        (Citează)

    • Eu nu înțeleg exact cu asistența asta rutieră. Trebuie să ai ITP și RCA valabile, ce are sens că fără ele nici nu ai cum sa circuli legal pe drumurile publice. Dar cum e cu defecțiunile mecanice? Adică dacă le am pe primele 2 active și mi se strică mașina pe drum nu sunt acoperit? Trebuie neapărat să fac accident? :)

        (Citează)

    • E simplu, daca ti se aprinde un martor in bord sau faci pana tragi dreapta si intri repede intr-un gard, sa poti sa chemi asistenta rutiera.

        (Citează)

    • “singurul element de reținut fiind că se referă la accidente auto pentru mașini cu ITP și RCA valabil, nu și la defecțiuni mecanice”
      Adica tu platesti 19 lei ca sa ai un numar de telefon la care sa suni, vin baietii si iti duc masina la service, iti da masina de schimb, si pe urma factureaza pe RCA platforma plus 200-300 lei pe zi masina de schimb. Daca cauti pe google “masina schimb pe rca” o sa gasesti zeci de site-uri care te rezolva fara sa platesti 19 lei. Daca ti se strica masina sau ramai fara curent, normal ca nu vine nimeni sa te tracteze pentru 15 lei(probabil cu atat raman dupa comisionul emag) si sa iti dea masina de schimb.

        (Citează)

    • Am avut asigurare de călătorie și m-a scos din fecale financiare la ce facturi veneau după .

      Stop being Ghiță contra la orice

        (Citează)

    • asigurare de calatorie este una (daca ai revolut premium ai deja inclusa) si asta de tractare in caz in care un bou intra in tine si el are itp si rca, atunci pe bani asigurarii lui o sa fi tractat si primesti masina la schimb. daca intri tu ca un bou intr-un stalp atunci ghinion, deci in continuare cred ca sunt 19 lei pentru un numar de telefon si doar atat, change my mind.

        (Citează)

    • Pentru defectiuni mecanice trebuie luat abonamentul de 49 lei (nu cel de 19) tot pe emag la promotie. Acu nu inteleg exact ce inseamna defectiuni mecanice, sper sa fie inclusa si pana de cauciuc (ca n-am roata de rezerva).

        (Citează)

    • Iulian: Dar cum e cu defecțiunile mecanice? Adică dacă le am pe primele 2 active și mi se strică mașina pe drum nu sunt acoperit? Trebuie neapărat să fac accident? :)

      Pachetul de 19 lei se referă la accidente auto. Intri tu în cineva, intră cineva în tine, intri tu în gard.

      Pentru defecțiuni mecanice este alt abonament, costă 49 lei.

        (Citează)

    • Asistenta asta rutiera nu e inclusa in CASCO? Din cate stiu aproape orice pachet CASCO are asa ceva.

        (Citează)

    • Doar ca nu toata lumea are asigurare CASCO. In 2022 au fost mai putin de 1 milion de masini pentru care s-a incheiat asigurare CASCO.
      Daca luam in calcul cele 7 milioane de masini are au asigurare RCA, rezulta ca exista cel putin 6 milioane de potentiali clienti pentru aceasta asigurare suplimentara de 19/49 de lei.

        (Citează)

    • “Pentru 19 lei, eu am luat unul.”

      Intrebam in contextul in care stiu ca Radu si-a luat Tesla noua si ma gandeam ca nu are cum sa NU aiba CASCO. Sau l-a luat asa, ca sa fie? :))

        (Citează)

    • si-a cumparat unu prin linku lui de profitshare, deci a iesit si mai ieftin :)))

        (Citează)

  2. Este doar ptr accident asigurarea aia. Pe teritoriul romaniei. Scrie clar ca defectiunile mecanice sau electrice nu-s acoperite.
    La 19 lei e ok.
    Ptr aia de-o vand e afacere. Ca multi or sa dea 19 lei. Ca vorba aia, ce mai sint 19 lei. Dar cati or sa faca accident? Foarte putini sau nici unu.

      (Citează)

    • Este buna doar daca esti speriat si ne-informat, poti sa apelezi la alte firme pentru 0 lei, si tot pe RCA vor factura platforma si masina de schimb. RCA acopera si tractarea si masina de schimb daca a fost mai mult de o zgarietura/tabla indoita.
      Asta e ca si aia care cer 50 de lei pe un extras de carte functiara, desi el e 20 de lei tot online la ancpi

        (Citează)

    • Insist pentru ca tot nu m-am lamurit: pe RCA-ul cui o sa factureze daca eu am intrat ca boul intr-un stalp sau mi-am spart baia de ulei? Ca nu sunt chestii pe care le acopera RCA-ul dar tot accident e.

        (Citează)

    • Iulian: Insist pentru ca tot nu m-am lamurit: pe RCA-ul cui o sa factureze daca eu am intrat ca boul intr-un stalp sau mi-am spart baia de ulei? Ca nu sunt chestii pe care le acopera RCA-ul dar tot accident e.

      Pe al nimănui, în caz că tu ești partea vinovată. Atunci plătești tu tractarea.

        (Citează)

    • Blackskull: Ptr aia de-o vand e afacere. Ca multi or sa dea 19 lei. Ca vorba aia, ce mai sint 19 lei. Dar cati or sa faca accident? Foarte putini sau nici unu.

      Da, se cheamă asigurare. O faci și speri să nu ai nevoie de ea.

        (Citează)

  3. Si noi avem acces la Youtube 1080 Premium cu Revanced, de ceva timp.

      (Citează)

  4. Nu ai clauza de asistenta rutiera inclusa in CASCO?

      (Citează)

  5. Ma indoiesc ca firma care detine Prima TV este potenta financiar ca sa plateasca pentru Telekom Mobile. Este nevoie de multi bani si peste cativa ani expira licentele, vor fi alte licitatii si va fi iar nevoie de bani de investit. Iar numarul clientilor este in scadere…

      (Citează)

  6. …pentru mașini cu ITP și RCA valabile

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus