un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ofertă bună: un abonament anual cu tractări auto nelimitate pentru 19 lei

16 Nov 2023  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Vreau să vă atrag atenția la două abonamente de asistentă rutieră pe care eMAG le-a vândut de Black Friday și încă le are listate pe site. Poate vreți să le cumpărați. Linkul pus în știrile dimineții a avut atâta succes încât l-am dezvoltat mai jos.

Ambele abonamente sunt oferite de Autonom Assistance și oferă tractare gratuită și nr nelimitat de intervenții de oriunde din România până la service-ul autorizat.

Primul abonament, Asistență Rutieră Standard, costă 19 lei pentru un an (redus de la 35 lei). Mă rog, valabil până la 8 noiembrie 2024, dar să zicem un an.

Acesta include un număr nelimitat de tractări de oriunde din România până la service, dar doar în caz de accident auto cu imobilizarea mașinii. Nu defecțiuni survenite din senin, ci doar în caz de accident auto. Cum însă orice tamponare ușoară frontală poate duce la spargerea radiatorului și deci mașina rămâne imobilizată, eu zic că 19 lei este un preț mic pentru a rezolva problema cu un simplu telefon.

Cu acest abonament, cei de la Autonom vă ajută să obțineți și mașină de înlocuire din flota lor. Conform legii din România, asiguratorul RCA este obligat să vă plătească mașină de înlocuire la cerere, dacă sunteți partea păgubită într-un accident. Dacă automobilul vostru este grav avariat, legea vă dă dreptul la o zi de mașină de înlocuire pentru fiecare 4 ore de manoperă necesară în service (și pe toată durata dacă se blochează în calcule de despăgubiri sau daune totale).

De obicei puțini știu despre această prevedere (eu am scris despre ea în 2018, dar na…). Autonom are și flotă de mașini de închiriat și poate deci intermedia ușor acest serviciu, mai ales că ei își iau banii de la asiguratorul RCA.

19 lei. Cât o bere artizanală sau un flat white la o cafenea mai scumpă.

Al doilea abonament, Asistență Rutieră Plus, costă 49 de lei tot pentru un “an”. Este redus de la 89 lei, apropo.

Acest abonament oferă serviciul din abonamentul de mai sus, adică tractări nelimitate la accidente auto cu imobilizare, dar în plus și o tractare în caz de defecțiune mecanică până la cel mai apropiat service autorizat pentru mașina voastră.

Doar una. Tractări nelimitate în caz de accident auto, dar doar una în caz de defecțiuni mecanice fără accident. Dar na, de câte ori să se strice de tot și mașina într-un an?

De asemenea, abonamentul acesta vă dă 3 zile mașină de înlocuire chiar dacă sunteți partea vinovată într-un accident auto și 2 zile în caz de defecțiune mecanică.

Este un fine print pe acolo. Citiți cu atenția descrierea din site-ul eMAG, dar în principiu nu este vreo condiție dubioasă. Abonamentul trebuie activat pe site-ul Autonom. Abonamentele se pot aplica doar pentru incidente de pe drumuri publice, nu pe coclauri sau câmp, nu la competiții sportive etc, trebuie să aveți ITP și RCA valabil, iar șoferul să nu fi fost băut, dar acestea sunt prevederi legale până la urmă. Dacă aveți un accident și mașina nu are ITP sau RCA sau sunteți în stare de ebrietate, aveți probleme mai mari decât lipsa unui abonament de 19 lei pentru tractare.

eMAG vinde și alte servicii de la Autonom, de fapt, inclusiv închiriere auto la preț redus.

    11 comentarii

  1. E vreo diferenta intre serviciul asta si CASCO? Sotia o “rupt” roata pe langa Bacau, a sunat la casco(alianz), a venit platforma, a primit masina de schimb, totul ok.

      (Citează)

    • Pe casco iti repara si masina. Este pentru cazul in care casco nu include tractarea si optiunile descrise.

        (Citează)

    • La Allianz, cel putin, poti opta cand iti faci RCA si o varianta de asigurare rutiera, cred ca e 60-80 lei/ an si asigura cam tot ce face si aia de la autonom plis, insa din ce stiu eu fara limita de cate ori poti chema platforma

        (Citează)

    • Multa lume nu are CASCO iar din cei care au sunt multi cu fransiza. Deci alte costuri. Eu mi-am luat abonamentul de 49 lei, in speranta ca pot sa-mi repare o roata sparta (de schimb, etc), ca n-am rezerva. Ca solutie, mai am CASCO si ceva asistenta gratuita din partea Mitsubishi Romania (in primii 5 ani, masina fiind noua). N-am incercat nici una din ele ca n-a fost cazul! Oricum e bine sa ai mai multe solutii in caz de ceva, pretul e mic (2-3 cafele, pachete tigari etc).

        (Citează)

    • Am inteles, deci pe mine nu ma ajuta cu nimic

        (Citează)

  2. Daca stii ca masina e problematica e un pret corect 90 lei sa ai asistenta in caz de urgenta. O platforma nici nu misca rotile fara 200 lei.

      (Citează)

    • Si daca in general nu este problematica masina, dar faci multe drumuri in afara orasului, tot merita 49 de lei pentru a te asigura ca in caz de probleme ai la dispozitie o platforma care sa te tracteze pana la primul service autorizat.

        (Citează)

  3. Suna bine pe hartie, dar in practica nu e chiar asa usor.

    Eu mi-am cumparat o masina noua care venea cu serviciu de asistenta rutiera timp de 3 ani. Mai aveam si rca si casco. Toate 3 promiteau masina de schimb daca masina ta patea ceva. Am fost lovit de o alta masina. Am declarat accidentul la asiguratorul RCA, am cerut masina, au zis ca nu pot da, pentru ca desi stau fara masina timp de 5 zile, e vorba de x ore de manopera (cred ca vreo 4) si nu pot acorda masina, pentru ca asa e legea. Am sunat la casco, au zis ca nu e treaba lor pentru ca masina se repara pe rca, doar rca-ul poate da. Am sunat la asistenta rutiera, au zis ca nu imi dau nici ei, pentru ca doar daca fac accident din vina mea imi dau masina, daca fac din vina altuia imi da rca-ul lui.

    Cititi bine conditiile fiecarui serviciu, pentru ca s-ar putea sa patiti ca mine.

      (Citează)

    • Dar daca ai CASCO nu apelezi la ei pentru reparatia masinii si apoi isi recupereaza costurile de la RCA-ul celui vinovat?

        (Citează)

  4. Pretul e bun. Două observații.
    Una e folosirea , după părerea mea, nepotrivită, a expresiei abonament, pentru un produs de tip asigurare.
    A doua, nu văd nicăieri SLA-ul, adică timpul de intervenție. Ăsta e deseori cel mai problematic aspect la majoritatea serviciilor de genul. Am avut asigurări de tipul ăsta și când am căutat timpii agreați de intervenție erau de genul 4-6 ore.
    Am avut nevoie de două ori de tractare, o singură dată pentru un eveniment rutier, trebuia doar să fiu ghidat cu un cablu să ies din șanț, mașia nu avea nimic. Când suni cu banii în mână vine mașina în 30 de minute, o oră. Când ești pe asigurare, iar serviciile sunt subcontractate către prestatori, aceștia prioritizează apelurile pe bani, că primesc sume mai mari și se angajează să se încadreze în SLA.

      (Citează)

  5. Am facut comanda pe eMag. Am primit doar confirmarea comenzii automata. Nu mai trebuie sa primesc si-un mail cu voucherul? Sau ce activez pe siteul Autonom?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus