un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Masters of the Air, din aceeași serie cu Band of Brothers și The Pacific

16 Nov 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Mai știți serialul Band of Brothers din 2001? În opinia mea, cel mai bun serial de război, o creație chiar uimitoare și foarte apreciată pe care vă recomand să o urmăriți pe HBO Max. A fost produs de Steven Spielberg și Tom Hanks și se bazează pe o carte scrisă de Stephen Ambrose pe baza interviurilor cu soldați din compania E din 101 Aeropurtate și misiunile lor din Al Doilea Război Mondial.

Aceeași echipă a mai făcut apoi în 2010 un alt serial, The Pacific, care urmărește aventurile reale ale unor veterani din teatrul de operațiuni din conflictul cu Japonia. Foarte bun și acel serial, cu practic aceeași structură, și este bazat pe două memorii scrise de doi soldați care sunt și personaje centrale în serial. Un al treilea personaj central acolo este John Basilone, singurul soldat care a primit Medalia de Onoare și Crucea Marinei (a doua decorațiune ca valoare) în WW2.

 

Și acum apare un al treilea serial, numit Masters of the Air. Este produs tot de Spielberg și Hanks. Urmărește, după cum îi spune numele, aviatorii din 100th Bomb Group, care zburau în raiduri de bombardament deasupra Germaniei. Este bazat pe o carte scrisă de Donald Miller și trailerul său este mai jos.

Wikipedia spune că unitatea acesta de bombardiere a zburat în 300 de misiuni și a pierdut 177 de aeronave. Într-una dintre misiuni, 12 din 13 bombardiere au fost doborâte, unul singur revenind la bază. Mă întreb cum găsești curajul să te urci din nou a doua zi în avion și să zbori din nou același tip de misiune.

Serialul Masters of the Air este despre o unitate americană bazată în Anglia, de unde pleca în misiuni. Am văzut acum mulți ani un documentar pe Discovery despre Bătălia Angliei, cum se numește războiul aerian în care Luftwaffe a încercat să distrugă aviația britanică și să bombardeze orașele înainte de o invazie terestră. Zicea acolo că atât de mulți piloți mureau în lupte încât avioanele se produceau în ritm mai rapid decât puteau antrena piloți pentru ele. Majoritatea rezistau câteva misiuni.

A fost o perioadă extraordinară a războiului acolo, cu folosirea radarelor de aviație, tot felul de trucuri pentru a păcăli bombardierele naziste și alte strategii inedite. N-are legătură cu acest serial, dar mi-ar plăcea să revăd și acel documentar.

Masters of the Air se lansează pe 26 ianuarie. Partea proastă? Este pe Apple TV+. Serialul este produs de Apple Studios. Apple TV+, serviciul lor de streaming, nu este disponibil oficial în România.

  11 comentarii

 1. Concluzia articolului? Se va gasi si serialul asta pe undeva. ]

  PS: The Blitz =/ Battle of England.

    (Citează)

 2. Va fi disponibil pe filelist imediat dupa lansare.
  Radu nu il va urmari insa (si nici Dorin Lazar), fiind sub demnitatea lui sa apeleze la astfel de metode ilegale si imorale de divertisment. Ii va parea rau insa ca nu poate sa plateasca abonament la al 10-lea site de streaming.

    (Citează)

  • Poți să îl urmărești pe Apple TV cu VPN și astfel, sa îți rămână și demnitatea…dacă vrei să îți rămână și banii în buzunar, atunci torentele să trăiască…

     (Citează)

  • Nu-i nevoie de VPN pentru AppleTV+, doar de un apple ID de aproape oriunde altundeva decât România (pentru cine știe ce motiv). Dacă bine-mi amintesc, ca să funcționeze, metoda de plată tre’ să puște cu adresa contului – cu alte cuvinte: nu-i de ajuns să faci un cont cu adresă de UK, dacă nu ai și card emis în UK.

   Așadar, odată ce ai contul cu abonament activ și aplicația appleTV pe smart TV, se poate folosi fără VPN.

     (Citează)

  • Demnitate, auzi! Ma dau peste cap sa-i dau bani lui Apple care practic mi-a explicat ca il doare in cur de banii mei. VPN, card de UK, adresa de Botswana, internet prin Starlink.
   Ia povestiti-mi, aplicatia AppleTV pe ce platforme merge? Trebuie si acolo sa imi mut app store-ul televizorului pe Canada de Sud Vest, sau merge oricum numai pe cutiile lor?
   Si dupa toate astea primesc un produs fara subtitrare sau dublare in romana, deci inferior calitativ pana si torentelor. Multa bafta, baieti! Eu raman cu cele 3 sau 4 servicii de streaming pe care le platesc deja cu cardul meu de sarac din Romania.

     (Citează)

 3. Band of Brothers e și pe Netflix.

    (Citează)

 4. vio:
  Va fi disponibil pe filelist imediat dupa lansare.
  Radu nu il va urmari insa (si nici Dorin Lazar), fiind sub demnitatea lui sa apeleze la astfel de metode ilegale si imorale de divertisment. Iiva parea rau insa ca nu poate sa plateasca abonament la al 10-lea site de streaming.

  Exact, el nu va pirata nimic, va astepta pana va zice Apple, hai ma sarakilor, luati Apple TV+ si in Romania, ca ne-am facut mana deja pe Belarus, Rusia, Bulgaria…

    (Citează)

 5. Acum serios… si daca ar decide Radu sa descarce filmul de pe torenti, vi s-ar parea normal ca un creator de continut sa incurajeze pirateria?

    (Citează)

 6. Eu am abonament Apple One în UK, unde am și Apple TV+.

  Fără doar și poate, este peste Netflix la calitatea filmelor. Vă recomand Silo!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus