un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum trimiți fotografii HD prin WhatsApp (se poate, dar opțiunea este ascunsă)

16 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

WhatsApp mi-a activat în aplicație funcția de a trimite fotografii HD altor persoane, la rezoluția lor originală, nu cea comprimată puternic de aplicație. Problema este că WhatsApp a făcut această funcție atât de complicat de folosit încât nu o va utiliza nimeni.

Când vreți să trimiteți una sau mai multe fotografii unei persoane, se deschide în WhatsApp o interfață precum cea de mai jos. Este ultimul pas înainte de a apăsa Send, cum ar veni. În partea de sus a apărut un buton HD.

Când apeși pe HD, apare un pop-up în care poți alege rezoluția la care să fie trimisă fotografia. Din ce-mi dau seama, ai de ales între cea originală sau una de patru ori mai mică.

Alegi rezoluția originală. Butonul HD capătă o bifă. Trimiți fotografia în high-definition și te simți mai bine acum.

Problema: butonul HD nu rămâne activat pentru data viitoare. Se dezactivează singur sau cel puțin la mine așa face. La următoarea trimitere de fotografii, trebuie să selectezi din nou modul HD. Trebuie să o faci de fiecare dată, cel puțin în această versiune a aplicației.

Povestea este similară și pe iPhone. Butonul HD este în același loc, poți alege rezoluția, dar nu păstrează setarea și pentru data viitoare.

Treaba asta mă enervează deoarece sunt multe situații în care cineva ne face nouă sau lui Alice fotografii foarte bune și le-aș vrea la rezoluție mare. De cele mai multe ori, nu prea poți să-i spui celeilalte persoane “mulțumesc pentru cele 20 de fotografii trimise, acum trimite-le din nou după ce activezi funcția HD”.

Nu mai zic că sunt cupluri care-și trimit între ei fotografiile prin WhatsApp, în loc să folosească Nearby Share sau AirDrop, care sunt mult mai rapide, dar asta este o altă discuție.

    16 comentarii

  1. Apare doar daca incep din Whatsapp; daca incep din galerie (asa cum mi se intampla de cele mai multe ori), nu apare (iOS).

      (Citează)

    • confirm, pe iOS nu merge pe scenariul cand alegi fotografia si dai share with whatsappp. Eu nu trimit nicioadata poze pe scenariul invers, alegand poza din whatsapp…

        (Citează)

  2. ‘Trimiți fotografia în high-definition și te simți mai bine acum.’ – 1st world problems.

      (Citează)

    • Deea:
      ‘Trimiți fotografia în high-definition și te simți mai bine acum.’ – 1st world problems.

      Bosswoman pentru unii detaliile contează foarte mult fie ca primești ceva de la un client sau de la o amanta

        (Citează)

  3. În trecut știu că era și varianta în care trimiteai imaginea ca document, cu dezavantajul că nu cred că le mai poți descărca toate imaginile odată cu save all:
    https://www.dignited.com/107369/5-simple-ways-to-send-high-quality-images-on-whatsapp/

      (Citează)

  4. se pastreaza si location info? si data cand a fost facuta poza?
    pe mine asta ma doare. ca wup sterge informatiile astea si apoi cand sunt “trase” in cloud nu mai pot fi ordonate in timeline

      (Citează)

  5. “Nu mai zic că sunt cupluri care-și trimit între ei fotografiile prin WhatsApp, în loc să folosească Nearby Share sau AirDrop, care sunt mult mai rapide, dar asta este o altă discuție.”

    când ai nevoie de trimis câteva poze, chiar nu contează. plus că în whatsap le ai pe toate adunate în istoria cu persoana respectiva și poți folosi search sa le gasesti.

      (Citează)

    • Doar daca faci backup, altfel daca schimbi telefonul dispar. Doar Telegram le tine pe serverele lor.

        (Citează)

    • Ar trebui sa existe si optiunea “Eu nu vreau poze HD, daca apar fa-le automat SD”. Parca nu as vrea ca Gica Fotografu’ sa îmi trimita 20 de poze HD cu cainele lui dand din coada cand sunt pe date mobile la dreak prin tarile calde.
      Cred ca 95% din utilizatori sunt fericiti cu SD

        (Citează)

    • Vezi că la Storage and Data ai opțiunea de a nu descărca automat conținutul media when roaming :)

        (Citează)

    • @Madalin, este cineva care nu face backup la continutul din WhatsApp?

      @Add01, pe langa ce spune M., ai si posibilitatea sa setezi ca d epe WhatsApp sa nu se descarce niciodata o poza automat in galerie.
      Si uite asa, cand esti in tarile calde, te bucuri de mare, de soare, de priveliste, fara sa te uiti la pozele cu potaia lui Gicu’ Fotografu.

        (Citează)

  6. Un al doilea update este că poți face share screen in videocall.

      (Citează)

  7. Eu stiam ca e o setare in Whatsap pe care, daca o bifezi, toate pozele se duc la calitate maxima.

      (Citează)

  8. Had no idea. Nici nu știam ce vrei sa spui cand îmi spuneai sa îți trimit HD. Credeam ca totul se trimite la calitate ok prin whatsapp.

      (Citează)

    • Cam totul se trimite la calitate OK, adica suficient de buna pentru ecranul telefonului. Dar calitatea aia este doar HD, nu este 4K / UltraHD. Iar pe ecranul calculatorului poti sa vezi o diferenta, mai ales daca faci crop pe o anumita portiune din fotografie.

        (Citează)

  9. Am testat si nu ajuta foarte mult. Adica am primit fisier de 0.97M (versus vreo 2-300K inainte)… Fisierul original de pe telefon tot nu il poti trimite si trebuie mail sau upload altundeva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus