un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am simțit ca la mare la Terasa Indigen, un local bine amenajat pe malul lacului Tei

12 Oct 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

35 comentarii

Terasa Indigen de pe malul Lacului Tei a fost o surpriză plăcută. O ochise Matilda de mai multă vreme, din cine știe ce liste de localuri cool din București, iar într-o zi a făcut rezervare și am mers acolo cu un grup de prieteni.

Am găsit o terasă care arată foarte bine. Este pe malul lacului Tei și priveliștea este frumoasă. Se simte o briză plăcută, cel puțin când este și cald afară.

Indigen este împărțită în trei zone. Cea mai mare are mese normale de diverse dimensiuni.

O a doua zonă, unde am stat noi și știu că se numește “la Foc” pentru că așa scria în confirmarea rezervării. Aceea are separeuri făcute din bănci și mese, iar fiecare separeu are și un șemineu din acela de aer liber, vatră de foc cred că se numește de fapt, și poți cere personalului să-ți facă focul acolo.

S-ar putea să nu fie prea comod cu foc deschis când mai bate briza dinspre lac și îți aduce cenușă în mâncare. Pe de altă parte, seara probabil că se creează o atmosferă foarte plăcută.

A treia zonă este una ca de plajă. Este nisip pe jos, iar oamenii stau pe șezlonguri cu mici măsuțe între ei. Este mai bună pentru băut și relaxat decât pentru mâncat, că trebuie să-ți ții farfuria în mână pe acele șezlonguri.

Mi-a plăcut cel mai mult atmosfera din întreg localul. Sunt mulți copaci, iar cele trei zone se completează frumos între ele. Nu sunt multe terase pe malul lacurilor din București, iar Indigen pare bine integrată cu lacul, așa cum este ea decorată și împărțită. Sunt lumini ambientale prin copaci. Muzica a fost un chillout plăcut, exact cum îmi place mie. M-am simțit ca la mare.

Copiii s-au jucat o grămadă pe pajiștea de acolo, iar pe malul apei este un gărduleț care-i împiedică să sară prea ușor în lac.

Băuturile au fost bune. Am gustat dintr-un cocktail numit Forget Gin Tonic, care are Tanqueray, suc de grepfruit, lichior de soc și apă tonică și mi s-a părut foarte bun. Eu am fost șofer, așa că am băut mai multe Gummy Bear Cola. Este un soi de băutură cu gust și de cola pe care o prepară cei de acolo, am înțeles eu, integral după o rețetă proprie. A fost bună, deși fără ursuleți de jeleu. A fost atât de bună încât s-au băut mai multe rânduri la masă.

Mâncarea a fost așa și așa. Mai este de lucru acolo, dar terasa are vreo 2 luni de când s-a deschis și este loc de îmbunătățiri. Pizza a fost prea prăjită și parcă fără zvâc. Burgerul nu este memorabil. Ai ce mânca pe acolo, dar mergeți în primul rând pentru atmosferă și băuturi. Prețurile sunt peste medie (meniul poate fi văzut aici).

Serviciul a fost bun și rapid pentru un local așa mare. Omul nostru trecea foarte des pe la masă pentru a mai lua comenzi și erau aduse rapid. A fost peste așteptări.

Mie mi-a plăcut mult și plănuiesc să mai merg pe acolo. Deși aveau de acum foarte multe mese, mai este spațiu încă pe atât de dezvoltat și Indigen are șansa să devină una dintre cele mai mari terase din București. Este un loc diferit de alte terase din București și momentan pare a fi mereu plin.

    35 comentarii

  1. Fite si preturi pt IT-isti.

      (Citează)

    • 70 RON niste paste, scuze dar mananc mai ieftin langa Colosseum, ala din Roma.
      Sau tre’ sa schimb IT-ul cu only fans.
      Serios, cui i se adreseaza aceasta fitosenie?

        (Citează)

    • Poate blogul asta e si pentru IT-isti si aia pentru care 70 RON pentru niste paste nu e o tragedie? Numa zic…

        (Citează)

  2. Ochiometric, că ești inginer : cam câți angajați trebăluiau pe acolo ? Ai scris că serviciul a fost peste așteptări.
    Că din poze, locația pare mare și cam ai de umblat cu servirea.

      (Citează)

    • Mai, nu știu câți angajați erau, dar tot timpul era cineva în preajma și tot trecea sistematic chelnerul nostru pe acolo.

        (Citează)

  3. Linkul cu meniul nu mai e functional

      (Citează)

  4. ce cotet

      (Citează)

    • Mai taci bah.
      Cand e scump, e Radu fitos si nu iti permiti
      Cand nu e scump, e cotet

      Mai lasa-ne ca ne plictisesti

        (Citează)

  5. Linkul corect pentru meniu este
    https://digital-menu.app/indigen

    Burger: 70+ RON
    Paste: 60+ RON
    Pizza: 50+ RON
    Ciorba: 25+ RON
    Limonada: 25+ RON / 250 mL
    Apa plata: 12 RON / 330 mL

      (Citează)

  6. E puțin cam scump (cred că unii nu s-au uitat la prețuri dacă n-a mers linkul și de asta așa puțini revoltați – îmi aduce aminte de mema aia cu if those kids could read…), dar pare fain. Au crescut mult prețurile în orașele mari, mai ales Cluj, Oradea, Timișoara și poate nu tot timpul serviciile sunt la nivelul prețurilor, mă refer la localurile mai cu pretenții. Mă așteptam ca o sticlă de Solo Quinta să fie pe la 200-220 de lei, 280 e cam mult deci na, e scump, dar e malul lacului în București, asta nu înseamnă că e valabil în toată țara cum tot comentau unii la alte postări.

    Îmi place vatra aia de foc, sunt convins că face mai plăcută atmosfera seara. Na, nu e locul să faci calcule dacă te-ai dus flămând dar asta e. Aperitivele îmi par cam slabe, dacă bei un vin merge un platou la un moment dat – antipasto ăla mi se pare foarte scump.

      (Citează)

  7. Au ajuns pastele cu sos simplu de rosii 60 de lei…

      (Citează)

  8. E amenajata legal? Pentru ca astea de prin parcuri, pe domeniu public, sunt in general nitzelush ilegale si puse acolo cu japca.

      (Citează)

    • Azi citeam ca Primarul sectorului 2 Radu Mihaiu a daramat 2700 mp de terasa cimentata ilegal in Parcul Tei dar cred ca e vorba de alta terasa.

        (Citează)

    • Terasa demolata apartinea restaurantului President care e in Parcul Tei, in partea dinspre intersectia PetricanixDnaGhicaxLacul Tei.

        (Citează)

  9. Si eu sunt fan preturi mici si apreciez carciumile cu mancare corecta la pret corect, nu cu ursus la 20 de lei la dughene din centrul vechi

    INSA..ma oftica toti astia care nu stiu sa gandeasca faptul ca o locatie asa de mare a necesitat investitie mare, costurile operationale sunt mari etc. Ne dorim sa vina ciorba repede, sa aiba ingrediente de calitate, sa fie multa, dar nu gandim de cati oameni e nevoie sa vina ciorba repede, cat e chiria la un astfel de spatiu(daca e), cat costa ingredientele etc.

    Ne dorim ca patronii sa isi plateasca ospatarii cu salarii mai mari de minimul pe economie dar ideal e sa nu se vada si in preț.

    Duuuudes, use your brains!

      (Citează)

    • Dupa logica ta, un scaun la Ikea ar trebui sa coste 500 de lei, ca e ditamai hardughia de magazin. Ba chiar are si multi angajati. Ar merita de fapt 650.

        (Citează)

    • Tu compari IKEA cu o terasa? Dude…

        (Citează)

    • @Halex,ejti IT-ist? 🤔 Că așa pari după logica frântă.

        (Citează)

    • Da, m-ai nimerit la fix

        (Citează)

    • @Alex, incepi comentariul spunand ca nu iti plac nici tie localurile cu bere Ursus la 20 de lei, dar mai apoi ii critici pe cei care nu se gandesc ca aceasta terasa are costuri operationale mari si este normal sa vanda berea Ursus la 24 de lei.

      Pai sa ne hotaram… este in regula sa vinzi berea la pahar cu peste 20 de lei sau nu?

        (Citează)

    • Eu zic că e clar ce a vrut Alex să spună, și anume că e un local cu cool factor, pe malul lacului în București, și e de așteptat să aibă prețuri mari dacă serviciile sunt de calitate. E normal ca niciunul dintre noi să nu caute tot timpul locul cu berea cea mai scumpă sau nu știu ce mâncare, asta nu înseamnă că nu e loc pentru toate tipurile de localuri. Parcă am fi copii mici, nu pricepem că nu mergi zi de zi la astfel de localuri dacă simți că te doare la buzunar.

        (Citează)

    • Exact ce a spus dam167! Înțeleg genul asta de local și nu îl blamez. Când îmi permit, merg..când nu, nu!

      Ce am zis eu de bere e ca mi se pare de maro sa îmi vinzi Ursus la 20 de lei când ai o dugheana cu servicii slabe și un singur ospătar care aleargă de bezmetic. Și e ușor de depistat unde sunt “tepele” și unde pare justificat.

      Plus ca, asa de incheiere: nu ne obliga nimeni sa mergem undeva și sa dam sume ridicole pe nimic. Fiecare e liber sa pună ce preturi vrea și fiecare e liber sa le plătească sau nu.

      Putem dezbate la nesfârșit, dar încrâncenarea asta pe lucruri de nimic nu ne face bine la psihic. Zâmbește și mergi unde îți place

        (Citează)

    • Da, ai dreptate – e normal sa se vada costul investitiei si in pret.

        (Citează)

  10. Pizza nu se prăjește, din câte știu, se coce la cuptor. Dacă ăia o prăjesc în ulei…

      (Citează)

  11. Sincer sa fiu, il invidiez pe Radu si pe alti cativa de aici care traiesc in bula lor, care sunt departe de problemele reale ale lumii inconjuratoare, care isi fac probleme ca a intarziat pre-comanda la 15 ProMax si alte alea.
    Daca coborati un pic din turnul de fildes in care sunteti, o sa vedeti ca sunt probleme marisoare mai ales prin Ro, viata nu e asa simpla, doar cu mers la terase si facandu-ti griji ca nu ai gasit bilete disponibile in Bora Bora.
    Si spun asta din postura unuia care munceste in strainatate pe un salariu mai mult decat decent dar care a fost uimit sa vada preturile din Ro si conditiile din tara pe care multi le ignora.
    In rest, ce sa zic? 70 de lei o portie de paste…Doamne ajuta la toata lumea.

      (Citează)

    • Tu de ce crezi ca isi cumpara si ultimul somer de la noi, BMW? De nevoie? De aia e si o portie de paste 15 euro.

        (Citează)

    • Bravo, le-ai dat un nana virtual la ăștia răzgâiați. Omul a zis că a fost la terasă, i-a plăcut dar e cam scump. Ar trebui să-și pună cenușă în cap ca să ce? se rezolvă problemele mărișoare din RO dacă nu-ți spune câți bani cheltuie la terase?

      Care prețuri din RO? Că dacă pastele sunt 70 de lei acolo pe malul apei nu înseamnă că la Satu Mare e la fel. Bine, uneori uit că e fog of war și nu se vede rstul țării…

      Sunt curios care e părerea lui Radu despre wagyu, dacă și pe unde a încercat. O să sughițe două zile și o să se strâmbe sute de oameni pe aici dar chiar aș fi curios.

        (Citează)

    • Radu isi permite pentru ca isi tot cumpara lumea produse prin link-urile lui de profit sharing… Daca nu vreti sa mai puna articole de genul asta, nu mai cumparati prin ele si gata 😀

        (Citează)

    • Diferenta semnificativa de venituri e compensata de o diferenta la fel de mare de mentalitate.
      In vest, mersul la restaurant pentru o masa sau pentru o cafea sau pentru un chat cu prietenii la un drink este o activitate aproape cotidiana pentru MAJORITATEA cetatenilor, indiferent varsta si veniturile. Isi permit asta pentru ca venitul disponibil este mult mai mare decat in cazul romanilor indiferent ca sunt ITisti sau pensionari (venitul in sine e mai mare iar cheltuielile de subzistenta sunt vizibil mai mici decat in orasele mari din RO). Mersul la restaurant e parte din stilul de viata normal.
      Astfel, marea majoritate a localurilor in vest practica preturi modice pentru ca aia e marea masa a publicului tinta, concurenta e acerba si nu exista ideea ca te imbogatesti din alimentatie publica, e doar un job ca oricare altul.

      La noi restaurantele trag tare pe marje nesimtite, concurenta nu e atat de mare iar cei care si-ar permite sa mearga regulat la restaurant ar fi extrem de putini raportat la populatie. In schimb merg foarte multi care nu-si permit pentru ca a intra pe datorie doar ca sa lasi impresia ca iti permiti kkturi (restaurant, haine, telefoane, masini, vacante) este sport national care de altfel tine Romania intr-o situatie e economica precara axata pe consum pe credit in conditiile in care nu producem mai nimic.

      De aia o sa vezi paste la 12-15 euro portia in Ro unde se inghesuie o multime cu salarii pe la jumate fata de vestul europei si unde gasesti lejer o portie similara la 10-12€ intr-un loc absolut decent (usor peste medie) si o acompaniezi cu un pahar de vin bun la 4-5€.

        (Citează)

    • Și în România e o activitate cotidiană, zi de zi sunt pline cârciumile în orașele mari, asta indiferent câți au impresia că ăia care le populează își permit sau nu. Zău că o tâmpenie mai mare ca a sta să judeci lumea pe stradă dacă își permite sau nu ceva n-am văzut.

      De obicei ăia care îi ironizează pe alții că vor chestii scumpe și nu-și permit deja le-au încercat și s-au săturat de ele, dar asta nu înseamnă că restul nu merită o vacanță cât de cât sau o haină că vai, trebuie să fie nu știu cât la sută din salariu. Iar faptul că vor oamenii să se mai respecte cu câte ceva scump ține România „într-o situație economică precară”… serios? Nu mai poți pune un telefon sau o cheie de mașină pe masă că e unul care rupe tastatura pe undeva că vrei să-l impresionezi și el știe mai bine.

        (Citează)

    • Este treaba ta daca te simti vizat. Mi se rupe de ce crezi tu. Eu spuneam doar cum stau lucrurile in RO dincolo de impresia de la nivelul strazii care e influentata de bula in care se invarte fiecare. In RO merg destui desi foarte putini dintre ei isi permit cu adevarat, in vreme ce in vest merg foarte multi cu deosebirea ca acolo isi permit.
      Si da, situatia economica a RO este precara, nu stiu ce e asa mare mirare. Consumam (in general, nu ma refer acum la sarmale in carciuma) mai mult decat producem, pornind de la nivel individual, pana la nivel macro.

        (Citează)

    • Mno. Eu am fost la Caju luna asta, am zis sa ma respect… in rest, barul preferat e Quantic, aproape de munca, bere ieftina, fără fițe. Dacă eram văzut la Caju, ziceam lumea ca am fițe? :))

      Am cu nevasta un deal care spune ca măcar o data pe luna sa ieșim la date intr-un loc peste medie. La fel și în concedii, băgăm gyros, shaworme sau ce street food mai găsim.. dar măcar o data ceva fancy pe acolo

        (Citează)

    • foarte frumos obicei :)

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus