un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 12 octombrie 2023

12 Oct 2023  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    16 comentarii

  1. Pepsi a investit 100 de milioane de dolari în fabrica Lay’s din Popești-Leordeni.

    E bine ca romanii mananca sanatos.

      (Citează)

  2. O sa incerc si capsulele de la mabo, desi am mai luat inclusiv de prin strainatate d-astea de se lauda ca sunt freshly roasted/light/3rd wave plm si tot arse sunt. E greu sa scoti un esspreso decent avand in vedere cate grame de cafea intra in capsulele alea. Probabil cele mai decente sunt alea ethiopia originale de la G. Clooney.

      (Citează)

    • Nu vad nicaieri pe site nimic despre biodegradabilitatea capsulelor, doar in titlui lui Radu. Din poze, pare un simplu plastic

        (Citează)

    • E mai simplu sa cumparati o capsula refolosibila, de metal. Cu ocazia asta puneti ce cafea vreti in ea; eu pun Tchibo African Blue (ca recomandare).
      Eu mi-am luat de pe evergreen-capsules punct com, dar zilele astea vad ca-s tone de optiuni.

      In felul asta nu mai simt ca arunc plastic la greu, nici ca am nimerit o transa proasta de cafea.
      Si e MUULT mai ieftin.

        (Citează)

    • Dar cafeaua iese la fel? Ca am folosit si eu la Nespresso capsula reutilizabila (din aia metalica, misto) si nu e nici pe departe ce trebuie.

        (Citează)

    • Cu capsule reutilizabile nu iese nici pe departe ce trebuie. Trebuie să testezi foarte mult cu gradul de măcinare și gradul de compactare/umplere ca să te apropii cât de cât de un “espresso”. Cu cafele gata măcinate din comerț iese doar o zeamă lungă.

        (Citează)

    • Eu sunt mai plavan, nu simt diferenta, ci dimpotriva imi pare mai ok.
      La dolce gusto zic. In principiu pun o cupa apoi dau cu tamper in el si aia e, iese mereu la fel.

        (Citează)

    • Aaa, e foarte posibil ca la Dolce Gusto să fie altceva. Nu am, dar din ce am văzut la prieteni capsula e mult mai mare decât cea Nespresso.
      Eu de Nespresso vorbeam. Nu am avut rezultate bune cu reutilizabile.

        (Citează)

    • Dar merita sa dai 30 de dolari pe o capsula din asta refolosibila? Nu este mai ieftin sa cumperi un espressor cu boabe/cafea simpla?

        (Citează)

    • Clar ca merita un aparat clasic manual. Am un De Longhi Dedica luat la oferta cu 700 de lei, in combinatie cu o rasnita manuala Hario si Lavazza Oro sau Tierra, scot espresso foarte bun, iar cappuccino cel putin la fel de ok ca la Tucano.

        (Citează)

    • daca tot vb de Mabo, ia o cafea proaspata-Abantu e ok-mai ales ca ai si rasnita.Vei fi surprins.

        (Citează)

    • Well, aveam deja luat aparatul asta cu Dolce Gusto, cred ca am dat pe el 250 de lei; era mai rentabil sa-mi iau o capsula din asta din metal decat sa dau 700 pe unul manual.
      Dar pe viitor asta e solutia, asta o sa iau cand se strica asta.

        (Citează)

  3. Acum 20 de ani lucram cu Paul la Gameloft. Era GM pe Romania inca de pe atunci. Mi s-a parut un om cool.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus