un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tapo ❤️ Kasa: aplicația smart home Tapo integrează acum dispozitivele Kasa

12 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Tapo mi-a făcut o surpriză plăcută ieri, când am deschis aplicația: mi-a spus că, după cel mai recent update, pot vedea și controla și integra și dispozitive smart home Kasa în aplicația Tapo.

Ambele aparțin lui TP-Link. Problema este că inițial TP-Link a lansat dispozitive smart home sub brandul Kasa (prize inteligente etc). Apoi TP-Link a cumpărat o companie numită Tapo și a continuat să lanseze produse smart home sub acest brand, dar produse care erau compatibile doar cu aplicația Tapo.

Eu (și cred că și alții) au produse de la ambele branduri. Ambele s-au dovedit bune de-a lungul anilor și le-am recomandat mereu fără reținere. Am în casă trei prize inteligente Kasa și vreo 4 prize Tapo, plus 5 camere video Tapo, senzor de ușă, plus un buton pentru espressor pe care încă nu am apucat să-l montez de câteva luni – dar o voi face!

Fiind branduri diferite, aveam în telefon și două aplicații diferite. Nu era mare deranj, până la urmă, pentru că majoritatea funcționează automatizat cu program în funcție de ora apusului și a răsăritului, iar espressorul îl comandăm mai mereu prin Google Assistant, de fapt. Cei care voiau să facă însă scenarii între două dispozitive, de exemplu să pornească o priză Kasa când camera Tapo detecta mișcare, nu aveau cum (decât prin servicii 3rd party și mai complicate).

După ce am acceptat ca aplicația Tapo să acceseze contul meu Kasa, am văzut și acele dispozitive în aplicația Tapo. Întreaga interfață, inclusiv pentru camere video, mare modernizată. Poți chiar și să adaugi dispozitive noi Kasa direct din aplicația Tapo, deci probabil că nu mai ai nevoie deloc de Kasa.

    2 comentarii

  1. Pe iOS există de vreo lună integrarea. Și e valabil și invers: dispozitive Tapo în aplicația Kasa

      (Citează)

  2. multumim, e grozava vestea, eu am intrat in ecosistemul Kasa cu camera, priza, bec (Tapo la inceput era saracacios) si acuma aproape ca nu mai gasesc modele noi de Kasa (e.g KC105). aveam sezantia ca TP-Link ar cam trage pe dreapta Kasa in favoarea Tapo… si nu intelegeam de ce si/ne-ar bate capul cu DOUA linii de produse relativ similare.

    integrarea lor mi se pare cea mai buna chestie posibila (pana cand/daca vor renunta la una dintre ele). ceea ce dovedeste ca SE PUTEA de mult, daca se dorea… dar sa zica si ei asta in aplicatie, n-ai sa vezi. GG TP-Link!

    fata de Hue, Nanoleaf si altii, mi se pare solutii cinstite la pret cinstit (ma rog, KC100 nu are microSD, ca na, lacomie, KC105 a remediat problema, dar nu se gaseste).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus