un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

OnePlus Open pare un pliabil foarte reușit, dar cu un preț pe măsură

20 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

OnePlus a lansat ieri primul lor pliabil, un model numit Open, și este tot un concurent pentru Samsung Fold5 și, având în vedere că OnePlus se vinde în SUA, un concurent și pentru Pixel Fold.

Telefonul va fi disponibil și în România după jumătatea lunii noiembrie. Mă aștept la un preț în jur de 8.000 de lei.

Review-urile sunt foarte bune. Sunt aproape uimit de cât de bune sunt.

GSMarena: “The OnePlus Open is a great addition to the foldable segment, one that has everything to make the Galaxy Z Fold5 sweat.” Au și specificații detaliate în review.

OnePlus Open is Awesome:

Best Foldable Phone Ever:

TechCrunch: “There’s nothing on-board I would qualify as a gamechanger, but it’s clear that OnePlus took its time and was very deliberate about the choices that formed the basis of the Open. It’s a fine addition to the current crop.”

The Verge: “The OnePlus Open finds a happy medium between the Pixel Fold and Galaxy Z Fold 5 size-wise, but it’s too close in price to the incumbent foldables.”

Engadget: “with the Open, OnePlus has crammed some rather impressive hardware into a device with a novel approach to multitasking. The Open’s cameras are as good if not slightly better than what you get on a Z Fold 5, and it has bigger screens too. Honestly, there are a lot of things about the Open’s design that I wish we were getting from Samsung, as opposed to the three years of minor refinements we’ve seen following the release of the Z Fold 3”

 

Per total, cei care au testat telefonul îi laudă fiecare aspect, mai puțin prețul. OnePlus Open are specificații de top, camere foto bune (și mari!), ecrane foarte bune (iar cel cover este de format 20:9 față de 23:9 la Fold5), baterie cu autonomie mai lungă etc. Telefonul nu are însă încărcare wireless, iar ratingul la apă este IPX4, adică rezistă la stropi, față de Samsung Fold5, care este IPX8 și poate fi scufundat în apă.

Camera principală merită menționată. Are 48 megapixeli, dar senzorul este un Sony IMX888 foarte performant, unul de tip stacked în care elementele uzuale dintr-un senzor foto sunt aranjate pe mai multe niveluri, nu unul lângă altul, ceea ce înseamnă că pot fi mai mari. Asta duce la o sensibilitate mult mai bună la lumină. GSMarena are multe mostre foto și fotografiile chiar par reușite.

Problema semnalată de toți în review-uri este însă prețul. Open se lansează la 1.800 de euro în Europa, iar modelul Samsung Fold5 poate fi deja găsit la preț mai mic, că este pe piață de vreo 3 luni. Eu voi spune ce am spus și despre Mix Fold 3: în gama aceasta premium cu prețuri foarte mari, contează mult și renumele brandului și alte elemente adiacente telefonului, precum accesoriile, service-ul disponibil șamd, iar aici Samsung stă foarte bune și câștigă an de an cursa vânzărilor de pliabile.

OnePlus n-a mai făcut de câțiva ani telefoane ieftine precum la începuturile brandului, dar cu acest preț de lansare Open pare că se adresează doar fanilor brandului OnePlus, fiind dificil să fure și clienți de-ai concurenței.

Ce mă uimește în majoritatea review-urilor citite este că mulți spun “un telefon foarte bun pentru prima încercare a OnePlus”. Și nu este prima încercare. Telefonul este identic cu Oppo Find N3, lansat tot acum — și la preț mai mic! Find N3 nu are deloc rating IP, adică Oppo fie nu l-a testat deloc, fie chiar diferă niște garnituri sau alte metode de a proteja de apă carcasa și porturile și balamalele.

Per total, însă, părerea mea este că telefonul este de fapt produs de Oppo, care deține brandul OnePlus, nu invers. Oppo are experiență în pliabile, toate cele lansate până acum au fost apreciate pe piață, fie ele de tip fold sau flip.

    8 comentarii

  1. Am vazut prezentarile, crease-ul ala care nu se vede, se vede si e din trei valuri nu unul ca la samsung, camera e mai degraba slaba, la cum ies pozele nu la cate stive de mega si senzori are, iar atunci cand pliezi ecranul la 90 de grade la samsung imparte ecranul in functie de aplicatie, Oneplus nu face asta, deci e in urma cu optimizarea pentru ecranul mare, in rest oricine dintre cei ce stramba la pretul unui iphone mai pune ceva si il ia pe acesta. Daca top inseamna imitatia aia de piele de pe spate…

      (Citează)

  2. Poa sa faca ciorba si sa suga si cucu, n-as da 8000 dă lei p-o chinezarie.

      (Citează)

  3. Păi și nu e prima încercare a Oneplus? A mai avut Oneplus altul? O altă companie a lansat un model exclusiv în China. Și chiar dacă ar fi unul și același telefon, celălalt nu a fost lansat acum 1 an ca să nu fie tot prima încercare. E ca și cum Kia și Hyundai lansează în același timp o decapotabilă. E prima, chiar dacă or fi aceeași companie în esență.

      (Citează)

  4. Samsung ar trebui sa fac o schimbare cu Fold 6 o cuta mai putin vizibila si tel mai subtire.In rest vedem cum creste nisa asta a pliabilelor.Am auzit ca scoate si Apple un iPad pliabil.De acolo sa vezi hype in piata.Si vb ta Radu un Note(S Ultra)pliabil l-as lua instant.

      (Citează)

  5. 1700 de coco si are pixeli morti dupa 3 saptamani.
    Asta e cam tot ce e relevant de stiut despre telefonul asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus