un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum este o țară cu arme de foc la liber: povestea cu mecanicul auto

20 Oct 2023  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

Uitați aici o poveste demnă de documentare. În 2021, un bărbat de 78 de ani s-a dus la un service auto pentru a-și repara mașina.

Cum se mai întâmplă, a fost nemulțumit de serviciile service-ului auto. Omul a simțit că nu i-au reparat bine mașina și că i-au cerut și prea mulți bani pe lucrările efectuate.

Cum se mai întâmplă, nu s-a plâns de asta service-ului. A ținut-o pentru el și probabil i-a boscorodit în rest, probabil făcând capul calendar nevestei sale pe tema asta.

Doi ani mai târziu, bărbatul respectiv a fost implicat într-un accident auto în care a fost rănit ușor, iar mașina a avut daună permanentă. În zilele ulterioare accidentului, a devenit tot mai frustrat și furios pe service-ul auto care îi lucrase mașina cu 2 ani în urmă.

În cele din urmă, a închiriat o altă mașină și s-a dus la service-ul respectiv. A cerut să vorbească direct cu proprietarul. A venit proprietarul service-ului. Șoferul a scos o armă de foc și a tras în proprietarul service-ului. Proprietarul, cum se mai întâmplă, a scos propria armă de foc și a tras la rândul său câteva gloanțe în direcția vizitatorului.

Amândoi oamenii au suferit răni grave. Amândoi au fost duși la spital, dar au murit amândoi în urma rănilor suferite. S-au omorât între ei.

Acum v-aș putea spune să ghiciți țara pentru engagement mai mare pe acest articol, dar n-are rost. Vă spun eu. Totul s-a întâmplat pe 27 septembrie 2023 în Largo, Florida, SUA.

sursa: Jalopnik.

    36 comentarii

  1. Bine, la noi în țară moșii violează, ucid și ard cadavre de adolescente cu poliția la ușă

      (Citează)

    • Bine, la noi poliția trimite lunetiști neinstruiți la intervenție cu luare de ostateci care sfârșesc cu gâturile tăiate, organele statului urmărind situația de la centrul de comandă.

      Mai vrei?

        (Citează)

  2. Vali:
    Bine, la noi în țară moșii violează, ucid și ard cadavre de adolescente cu poliția la ușă

    Mai rar sa generalizezi in halul asta, plecand doar de la un caz super mediatizat… sau sunt mult mai multe alte cazuri precum cel de care amintesti si nu stiu eu ?

      (Citează)

    • Păi ai nevoie de multe cazuri? Dacă auzi că un șofer drogat a omorât 2 oameni pe stradă, de câte alte cazuri ai nevoie înainte de a spune că poate ar trebui luate măsuri pentru a preîntâmpina asta?

      Dar da, sunt multe cazuri. Sunt câteva mass shootings pe zi în SUA (minim 3 sau 4 victime adică). Crime cu 1-2 victime împușcate sunt mult mai multe ziua. Accesul la arme înseamnă tragedii mai mari la nervi.

        (Citează)

  3. George: Mai rar sa generalizezi in halul asta

    Şi la americani, absolut toți proprietarii de arme se împuşcă íntre ei sau îi împuşcă pe alții.

      (Citează)

  4. arma ca arma, dar sa hold grudge 2 ani asa…

      (Citează)

  5. La noi în Ro conduc unii beți sau drogați mașini fără permis și fără asigurare și ucid oameni nevinovați, atât de pe stradă cât și pe unii care se deplasează în afara părții carosabile.

      (Citează)

  6. Asa si?….

      (Citează)

    • exact ce voiam si eu sa scriu. care nu merita sa moara? jegul ala de ptronache sau mosul care a tinut asta 2 ani in el? Si-asa suntem prea multi, daca ne imputinam cu d-astia care si-o cauta, si si-o mai si dau intre ei, perfect!

        (Citează)

    • Se numeste “take responsibility”. Cand justiția e prea scumpă e bine să ai și alte unelte.
      Nu sunt fan toată lumea să aibă voie să poarte armă în public, tocmai din motive că cei mai mulți dintre noi suntem răi și proști și din motive că se cam vede ce statistică au ăia la rata omuciderilor ( contează și ce populație au).

      Acestea fiind spuse, ipotetic vorbind și strict pentru amuzament, cum crezi că ar fi serviciile în România, în general, dacă fiecare dintre noi ar fi pasibil să aibă o armă în buzunar?
      Crezi că ți-ar mai vorbi cineva de sus și ”sună la ANPC dacă nu-ți convine, că și așa nu au ce-mi face?”

      Cu cât mai inofensivi și mai civilizați suntem, ca societate, cu atât se trezesc mai mulți să fie jeguri, că e complicat să fie pedepsiți când stăm toți pe avocați și contestații. Unele lucruri, precum un glonț în mufarină, sunt mai dificil de contestat.

        (Citează)

    • Daca vrei sa aduci argumente anti arme, gasesti exemple de copii care s-au impuscat intre ei cu armele parintilor, de oameni morti de la gloante ratacite, etc. Astia doi s-au impuscat intre ei ca in vestul salbatic: “The two exchanged multiple rounds of gunfire, during which time both Becker and Stout suffered life-threatening injuries.” … deci jeguri amandoi.

        (Citează)

    • De ce este jeg de patronache? Îl cunoșteai tu sau știi cum a făcut lucrarea acolo?

      Sau este patron, deci automat jeg pentru tine?

        (Citează)

  7. Deci practic mosul de 80 de ani a murit intr-un shoot out.
    That’s pretty bad ass, imho.

      (Citează)

  8. La noi iti mai uita medicul cate o bucata din bicicleta cu care ai avut accident, in tine, dar bine ca nu avem acces la arme de foc.

      (Citează)

  9. Care este scopul acestui articol?

      (Citează)

    • Să arate ca a citit un articol cu o știre de acum o lună.

        (Citează)

    • Ca sa informeze oamenii cum e traiul intr-o tara cu arme de foc la liber. Nu scrie in titlu destul de clar?

        (Citează)

    • @Sol: Nu este clar că este un subiect care mă fascinează, din moment ce am scris despre pe blog despre atacuri armate și viața cu arme de foc?

      Blogul este despre ce subiecte îmi plac mie. Dacă nu rezonezi cu ele poți să nu deschizi articolul respectiv, că are titlu și poză și descriere ca să te prinzi despre ce este vorba în el.

        (Citează)

    • Era despre subiecte ce iti plac tie acum niste ani. Acuma este in primul rand un vehicul pentru articolele publicitare.

      Stiu ca comentariul acesta va fi cenzurat.
      La fel ca cel cu lorem ipsum…
      😁

        (Citează)

    • @Stefan la ce face reclama? La service-uri din America?

        (Citează)

  10. Cosmin, se cam simțeam invidia pe la colț. Dacă nu-ți place blogul, nu-ți pierde vremea citindu-l, poate sunt alte site-uri mai pe gustul tău.

      (Citează)

  11. Eu am inteles, deci intr-o tara cu arme de foc la liber nu iti deschizi service, e f simplu.

      (Citează)

  12. In Romania sunt zeci de violuri, cat mai rezistam pana sa taiem toate p***le?

      (Citează)

  13. Oamenii ucid alti oameni. Nu armele.
    Dar da bine sa fim impotriva armelor de foc.
    La o simpla intrebare despre incidentele, din Romania, cu ARME DE FOC in care au fost implicate persoane instruite (militari, politisti, jamdarmi, etc.), adresata polutiei romane, au cam refuzat sa raspunda, dar in schimb fac mari conferinte de presa cand apar incidente cu arme neletale (pistoale cu gaz sau bile de cauciuc).

      (Citează)

    • Haha, cat de habarnist sa fii ca sa pui botul la propaganda NRA veche de zeci de ani?!

      Si cat de tare e asta: sa aduci un slogan pe post de argument intr-o discutie – asta inseamna sa fii spalat pe creier!

      Btw vezi ca nu a zis nimeni ca armele ucid oameni. Gloantele si energia cinetica ucid oameni.

        (Citează)

    • @Petre, eu sincer nu inteleg de ce cred unii ca tine ca ar fi mai bine sa avem arme de foc la liber.
      La ce te-ar putea ajuta un pistol daca toti din jurul tau au pistoale? Crezi ca tu ai fi mai bine pregatit si mai bine inarmat decat hotul ala care vine pregatiti si cu arma in mana?

        (Citează)

  14. Oare sunt tari pe continentul asta unde e relativ usor sa ai o arma de foc ? Si in toate tarile astea cu acces facil la arme se intampla ca in America? Sau problema e doar la ei?

      (Citează)

    • FIX ASTA este problema. Elvetia e o tara in care lumea se instruieste militar si foarte multi au arme in casa. e o tara in care festivalurile de tras la tinta sunt ceva comun, si totusi e ceva absolut rarisim ca un copil sa faca prostii cu o arma sau ca adultii sa se impuste intre ei. pentru referinta: https://www.youtube.com/watch?v=EkuMLId8SqE

      e vorba de EDUCATIE. copiii lor cresc cu arma in casa dar cu interdictie ferma sa o atinga si cu mentalitatea clara ca aia NU e jucarie. adultii se antreneaza regulat cu ea dar fiecare stie ca arma NU e instrument de exersat libertatea civica sau de umflat in pene la dujmani – nimeni nu isi face dreptate singur, si mai ales cu pusca!

      (not so)fun fact> in afara de vacarii lui Sam, doar Mexic si… Guatemala mai au in Constitutie dreptul de a purta arma… cam intelegeti nivelul de civilizare de-acolo. au mai fost si alti viteji de aceeasi speta (Nicaragua, Columbia, si parca si Bolivia in vremurile apuse ale lui El Libertador) – dar intre timp razboaiele pentru independenta nu mai sunt la moda, si deci dreptul la omorat nu mai era necesar, a fost eliminat. nu ca n-ar fi, totusi, plin de arme pe-acolo, ca de, obiceiul prost moare greu.

      discutia pai si la noi sunt violatori, sa le punem lacat tuturor mi se pare absolut stupida – asa, daca vrei sa omori, o poti face cu orice, de la sapa lui Ion la levierul din service, de la maceta lui Crocodile Dundee la sarbacana din un indian la Paris. nu asta e problema, ci modul cum te raportezi la arma. sunt si la ei destui “crestini nationalisti” de dreapta care, dincolo de unele derapaje, desi sunt mari fani arme (si Trump), abordeaza foarte pertinent utilizarea acestora in scop agresiv! acel grup social nu produce impuscatori in massa si nici nu se razbuna cu pusca!

      discutia intr-o tara cu arme nu deschizi service, daca nu e sarcasm, e la fel de aiurea – pentru ca putea fi vorba de orice altceva, restaurant unde te strici la stomac (cu sau fara legatura cu mancarea lor), producator de orice, al caror produs cedeaza mai repede decat te asteptai, furnizor de orice. cand nu te multumeste serviciul/produsul, solutia nu e sa elimini patronul!

      cat despre solutia glont in mufarina ca raspuns la perceptia lipsei de profesionalism, de respect, de onestitate, de ORICE mai crede altul despre noi, ce sa zic… miroase a puscarie pe buna dreptate. si, daca tot reinstauram Vestul Salbatic, sa nu uitam ca ambii pistolari si-au furat-o in povestea din articol.

      spuneau cei mai intelepti ca noi ca solutia violentei nu e NICIODATA mai multa violenta. e clar ca niste presiune pe liderii politici sau actorii economici ar fi buna, in cazul in care nu isi fac in mod obiectiv datoria, dar glontul nu rezolva asta… si cel mai bun exemplu e fix Unchiu Sam si plantatia lui….

        (Citează)

  15. România, țară cu regim strict al armelor și munițiilor. Un instructor pe care îl cunoșteam omorât în poligon de un nebun. Hai să sărim la concluzii.

      (Citează)

  16. Marean:
    Haha, cat de habarnist sa fii ca sa pui botul la propaganda NRA veche de zeci de ani?!
    Si cat de tare e asta: sa aduci un slogan pe post de argument intr-o discutie – asta inseamna sa fii spalat pe creier!
    Btw vezi ca nu a zis nimeni ca armele ucid oameni. Gloantele si energia cinetica ucid oameni.

    Cand la o discutie despre arme tu postezi anomim e cam clar nivelul tau de educatie. Nu pot sa-mi pierd timpul cu toti anonimii internetului, mari viteji de tastatura.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus