un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 22 octombrie 2023

22 Oct 2023  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

La Freshful puteți utiliza codul nwradu10 pentru 10% discount la o comandă de minim 250 de lei. Valabil o dată per client până la 30 octombrie.

CEO-ul AirAsia a postat o fotografie la bustul gol, în timp ce i se făcea masaj într-o ședință la muncă. Cred că se uitase la prea multe filme cu șefi

În Kfar Sa’ad, luptătorii Hamas s-au dus țintă la o școală și la un centru de tineret pentru a răpi sau omorî copii. Acum, în Palestina, se întâmplă același lucru, iată o fotografie din Khan Younis din Gaza.

Un editorial NY Times despre de ce Hamas a întreprins această operațiune. “The bigger reason it acted now, which Hamas won’t admit, is that it saw how Israel was being more accepted by the Arab world and soon possibly by the birthplace of Islam, Saudi Arabia.” Și acum israelienii sunt forțați la acțiuni militare care îi vor îndepărta din nou de țările arabe din jurul lor.

Cel mai ciudat documentar despre practicile necurate Amazon. Cineva a colectat sticle cu urină aruncate pe marginea drumurilor de către șoferii de livrare de la Amazon (nu au timp să oprească la toalete), apoi le-a reambalat și vândut pe Amazon. Compania nu a verificat niciodată produsele, proveniența lor, ce conțin etc ci a fost fericită să le listeze pe site și să le vândă.

Adolescenții stau în medie 4,8 ore pe zi pe social media. 5,8 ore pe zi pentru cei de 17 ani! Băi nene… dar pe bloguri n-ar sta și ei?

Cursa de la Spa din 1998 a avut de toate:

6 picturi furate în septembrie au fost lăsate la ușa unui detectiv de artă. Poate hoțul le-a expus o vreme în propria casă și apoi s-a săturat de ele.

Un grup de 10 oameni ies la micul dejun și mereu lasă cel puțin 1000 de dolari bacșiș. Acum au fost 16 și au lăsat 1600 de dolari tips chelnerului lor.

Cum se face la alții: în California a crescut numărul de decese în accidente rutiere, așa că se instalează radare și camere video. Până acum statul american nu avea așa ceva. România este în fiecare an pe primul loc în decese rutiere în UE, dar nu se ia nici o măsură.

Un studiu arată că diversele vaccinuri de adulți scad riscul de Alzheimer. De exemplu, oamenii care se vaccinează periodic anti-gripal au cu 40% mai mică șansă să facă Alzheimer. Teoria este că afecțiunea pornește de la sistemul imunitar, iar diversele vaccinuri îl fac pe acesta mai puțin predispus să atace tot ce-i iese în cale, incluzând aici celulele creierului.

32 de filme bune care au fost eșec la box-office. Sunt de acord că sunt filme bune în listă. Am văzut vreo 10 dintre ele și mi-au plăcut toate.

Cum a gândit inventatorul ceasului ceasul. Saint Roastery folosește pahare făcute la o făbricuță din Uganda, bravo lor. Scaun sicriu. Pizza de 1 metru.

Povestea a 8 fotografii celebre.

Fotografii super-macro de la Nikon Small World Contest.

22 de restaurante emblematice din New York. La trei dintre ele am fost și eu, Katz, Russ & Daughters și Junior’s.

Cele mai scumpe pachete de board games făcute vreodată. Poate vreți un Monopoly din aur masiv.

Rulouri french toast cu Nutella. Acum mi-e foarte poftă de așa ceva.

 

Formula 1 în Texas la ora 22 diseară. Verstappen pleacă de pe locul 6… și probabil va câștiga.

    13 comentarii

  1. Și le-am făcut deja ăstora de la freshful comandă de peste 900 de lei…
    Încă o gaură la buget dintr-o prostie, ce mai contează pe lângă alte sute de lei.

      (Citează)

  2. Foarte interesant articolul despre clubul care lasa bacsis de 1000USD.

      (Citează)

  3. Eu totusi sper ca nu va castiga :p

      (Citează)

  4. Aia cu tablourile e bizara tare. Nu îmi pot imagina nici un motiv bun pentru care un hot nu doar ca ar renunță la pradă dar s-ar și expune lăsându-le chiar la ușa unui detectiv.

      (Citează)

    • Li s-a facut frica.

      Au aflat ce bani pot lua pe ele sau ca nu le da nimeni nici praful de pe toba pe ele.

        (Citează)

  5. “Acum, în Palestina, se întâmplă același lucru” – Nu, Radu, în Palestina nu se întâmplă același lucru. Dacă s-ar întâmpla același lucru, israelienii ar ataca într-o zi de sărbătoare musulmană cu intenția precisă de a ucide în chinuri cât mai multi civili și de a rapi prizonieri pt șantaje ulterioare.
    Las-o mai ușor cu propaganda cancerului care este Guardian.

      (Citează)

    • @Ion, nici eu nu inteleg de ce Radu este atat de inversunat impotriva Israelului.
      Da, intr-un razboi mor si civili si asta este oribil. Doar ca indiferent cat de mult ai vrea sa protejezi populatia civila, nu poti sa stai si sa accepti la infinit ca o grupare terorista sa iti tortureze si omoare cetatenii si sa nu iei nici o masura de a preintampina aceste situatii.

      @Radu, ai condamnat Israelul fiindca a bombardat un spital si a omorat 500 de civili, desi pana la urma s-a dovedit ca “luptatorii Hamas”, cum ii numesti tu pe teroristi, au fost cei care si-au omorat proprii cetateni.
      Sunt curios tu ce ai face in locul israelienilor? Ai trimite in continuare resurse catre tara de unde vin teroristii ce iti omoara populatia?

        (Citează)

    • “@Radu, ai condamnat Israelul fiindca a bombardat un spital si a omorat 500 de civili, desi pana la urma s-a dovedit ca “luptatorii Hamas”, cum ii numesti tu pe teroristi, au fost cei care si-au omorat proprii cetateni.” Corect!

      Realitatea este: spitalul e intreg, bine mersi, doar parcarea a fost afectata si niste geamuri, iar victimele, cateva zeci, sunt cei care se refugiasera in zona parcarii.
      Restul este aruncarea unei momeli armatei de imbecili care este mass media de astazi de catre criminalii Hamas & friends ca sa erodeze high ground-ul moral de pe care actioneaza Israelul si sustinerea lumii civilizate.

      Asadar, mai usor cu propagarea dezinformarii.

        (Citează)

  6. Pentru a preveni accidentele mortale in Romania nu avem nevoie doar de camere si radare, avem nevoie in primul rand de autostrazi.
    Cele mai multe decese survenite din accidente rutiere (aproximativ 50% din total) au loc pe DN1 si E85. Automat extinderea autostrazii pana la Brasov si constructia unei autostrazi Bucuresti – Iasi ar reduce decesele pe aceste tronsoane cu peste 70-80%.

      (Citează)

    • Aici da-mi voie sa te contrazic. Nu autostrazile sunt solutia de reducere a riscului de accident, ba chiar au extrem de putin de-a face cu asta.

      Avem nevoie disperata de enforcementul legii.

      De politie (eficace, nu prosti pensati) peste tot, activa si proactiva; de camere; de trimis imediat amenzi necontestabile; de blocat conturile neplatitorilor; de confiscat masini in anumite cazuri; de trimis rapid la puscarie vinovatii cu procese rapide, etc. Pe scurt, de reamintirea constanta a prevederilor legale si de consecinte rapide, vizibile si proportionale pentru incalcare.

      Si dupa ce bizonul incepe sa se trezeasca la realitate si sa inceapa sa tinda spre normalitate, atunci putem lua in calcul si dezvoltarea infrastructurii ca masura de optimizare si eficientizare a traficului, nu neaparat de reducere a accidentelor.

      Pana atunci, pe orice tip de drum, inclusiv autostrazi, mortalitatea se va mentine ridicata, pentru ca oamenii nu stiu sa circule si nu au nicio frica de lege.

        (Citează)

    • ok. sa inceapa sa dea amenzi la toata lumea care circula pe acostament pe E85.
      uite numai cat s-au redus accidentele pe portiunile de DN1 unde au pus parapet central.
      Lumea merge ca proasta si pentru ca face 5000 de ani pana la destinatie.
      dar na, te vad priceput.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus