un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul cafenelelor: cappuccino și antichități la Mingle, pe lângă Piața Romană

12 Sep 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

2 comentarii

Mingle este o cafenea micuță aproape de Grădina Icoanei, Piața Lahovary și deci și Piața Romană. M-am dus acolo pentru că am văzut pe Instagram fotografii și mi-a plăcut ca servesc cafeaua în căni frumoase din porțelan.

Se găsește într-o vilă frumoasă pe Gen Eremia Grigorescu 5, vizavi de Point. Sunt câteva mese înăuntru și câteva afară, pe un fel de terasă-balcon de mici dimensiuni.

Ce-i special aici? Mingle este un Vintage & Coffee Shop, adică este și un magazin de antichități înăuntru. Ne-a plăcut ideea, mai ales că părinții Matildei lucrează tot în acest domeniu și ne plac și nouă obiectele vechi și frumoase.

Și am găsit aici câteva chiar interesante. Era acolo un set de vreo 20 de piese din porțelan japonez foarte fin, extrem de subțire, frumos pictat. Am mai văzut și latiere de argint, pahare de cristal, multe seturi de căni și veselă din porțelan și diverse alte obiecte. Este plăcut cu ele pe acolo; se pot cumpăra, dar ai și ce face cât aștepți cafeaua.

Cafeaua a venit servită în cești de porțelan, după cum spuneam, și a fost bună. Cafeaua este de la Sloane, unul dintre prăjitorii cu vechime din București, au și ei propriul local pe Calea Victoriei de altfel. Matilda a luat un cold brew tonic.

Mai au în meniu și câteva vinuri, plus cocktailuri cu gin. Sunt și câteva dulciuri, deși când am fost noi acolo aveau un singur pain au chocolat.

Ne-a plăcut locul. Aș mai opri acolo, mi s-a părut o atmosferă plăcută pentru o cafea, iar în zonă oricum nu sunt multe alte opțiuni pentru cafea de specialitate. Eu știu doar un Orygyns pe Jules Michelet și cam atât.

Mingle se află pe General Eremia Grigorescu 5, în zona Pieței Romane. Site-ul este mingle.cafe. Orarul pare a fi L-J 9-20, V-D 9-21.

    2 comentarii

  1. “Ne-a plăcut locul. Aș mai opri acolo, mi s-a părut o atmosferă plăcută pentru o cafea, iar în zonă oricum nu sunt multe alte opțiuni pentru cafea de specialitate. Eu știu doar un Orygyns pe Jules Michelet și cam atât.”
    E fix zona cu cele mai multe. Dose, Mugshot, Neighbors si inca vreo 2-3.

      (Citează)

  2. mai, nu stiu unde sunt antichitatile dar in pozele tale vad foarte multe chestii noi.
    OK, noi facute sa para vechi dar tot noi sunt.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus