un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 12 septembrie 2023

12 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    9 comentarii

  1. Legat de IBM si birou:

    “On the flip side, Atlassian research indicated that return to office mandates are bad for staff morale and stifle innovation, bosses that force a return risk losing key staff, and 80 percent of execs who made that call regretted it.”

    Idioti.

      (Citează)

    • Momentan inca sunt oameni care isi dau demisia pentru ca gasesc posturi disponibile la alte companii care permit munca de acasa.
      Rezultatul acestei “batalii” intre angajati si angajatori depinde foarte mult de politicile de recrutare care vor fi implementate si daca printre beneficiile oferite se vor gandi si la WFH.

        (Citează)

    • @Andrei G

      Batalia va fi mai simpla: se vor da salarii de Falticeni, pentru ca nu trebuie sa vii la birou in Bucuresti. Dupa aia, vor da salarii de Bangalore. Bani importanti vor fi doar pentru sefii care vin la birou si trebuie sa organizeze echipe desfasurate geografic pe tot globul si pentru cei care vor lucra si de acasa dar vor veni 2-3 zile pe saptamana la uzina (eventual neplanificate). Si zilele de lucru de acasa, da, se vor numi “beneficiu”.

      Altfel, isi inchipuie cineva ca altcineva angajeza un proaspat absolvent de facultate din Romania, il lasa sa lucreze de acasa full time si ii da salariu de Bucuresti?

        (Citează)

    • Suna corect, câtă vreme cel mai valoros lucru din munca ta e mersul la birou.

      Altfel, succese la toată lumea, din 2010 câștig de acasă mai mult decât media celor care mergeau la birou pentru același job. Și decât media mea atunci când mergeam la birou. Exista Bangalore și pe vremea aia, în munca mea. Există și acum.

      Există desigur visul ăsta corporatist al managerului universal, care merge la birou, se intalneste cu alti manageri, conduce echipe de remoți ieftini și câștigă bani mulți. L-am avut și eu și m-am trezit ca boxerul din pumni, după niște oferte și discuții pe temă.

      La fel ca orice, în mare este un vis, ca la influensări. Doar un număr mic de executivi fac asta, majoritatea sunt agaricii lor și doar își freaca cururile prin birouri sau pe unde pot și visează strategii.

      Dar nu mă opun – like and share, incurajez întoarcerea la birou, puneți mâna și trageți din greu pe navetă, respirați aer pe care îl poluați, faceți vânzare la covrigării și cafenele, ajutați afacerile cu spații de birouri să-și revină, soarta economiei de ”city centre” și parc tehnologic e pe umerii voștri, nu lăsați orașele să moară.

      Lustruiți falusul statuii managementului și concurați pentru el.

        (Citează)

    • Asta e ideea. Întoarcerea la serviciu e o formă de concediere mascată.

      Companiile au crescut mult salariile în ultimii ani, pe baza creșterii economice susținută de bani ieftini. Cum banii nu mai sunt ieftini, vor să dea oameni afară – unii au și început. Pentru că nu vor să cheltuie bani cu severance, vor să convingă oamenii să-și dea demisia. Iar unii vor face asta și vor vedea că nu prea au unde să meargă.

        (Citează)

    • @Catalinx, nu se pune neaparat problema ca oamenii vor sa se intoarca la birou, ci ca nu vor avea alta varianta.
      Da, este foarte bine ca tu poti lucra de acasa inca din 2010 si castigi mai bine decat media din domeniu, dar nu toata lumea este atat de capabila ca tine si majoritatea nu avem aceleasi optiuni.

      @Giani Mucea, exact. Mai ales in “domeniul IT” a fost o oferta foarte mare in ultimii ani si multi cred ca vor exista in continuare aceste optiuni. Dar cum marile companii reduc numarul de angajati, cererea de forta de munca s-a mai diminuat.

        (Citează)

  2. toata presiunea pe WFH vine dinspre Real estate care au baracile goale, sa crezi ca o sa primesti salariu de doi lei doar ca nu mai vii la munca sa consumi curent, cafea si consumabile e de gradi. Poti freca duda la birou mai abitir decat acasa daca ai chemare.

      (Citează)

  3. Stirea asta cu europenii si suvurile e un mare bullshit atat timp cat in ofertele producatorilor nu prea mai gasesti nimic de la mini crossovere in jos, iar acolo pe unde mai sunt se anunta inchiderea productiei. Iti mai cumperi golf 8 cand stii ca e ultimul din serie?

      (Citează)

  4. Apple, măreață companie de tehnologie, miliarde în bancă și în cercetare… și nu sunt în stare să își facă modem 5G.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus