un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nood este o cafenea de specialitate cu design premiat, aflată în Piața Victoriei

22 Sep 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Nood este o cafenea unde m-am dus crezând că vor fi multe persoane dezbrăcate, dar nu era nimeni nud acolo. O găsiți la Bd Aviatorilor 8, în clădirea de sticlă de lângă Guvern, în spatele restaurantului 5ensi de acolo.

Am găsit, în schimb, o cafenea premiată cu “best horeca interior design 2022” de către Ordinul Arhitecților din România. Nu vă așteptați la vreun palat. Cafeneaua este mai degrabă făcută în acel stil minimalist scandinav care este la modă acum: pereți din ciment, mobilier de lemn, instalațiile vizibile pe tavan șamd.

I se potrivește bine. Mobilierul este făcut la comandă, au diverse mici elemente de design ce dau totuși formă și detaliu unui spațiu care altfel cuprinde doar nuanțe de gri și galben pai.

Nu știu nici dacă se numește Nood datorită acestui minimalism de design sau poate concepției culinare. Pe bar, totuși, scrie “Stripped of artificials”, un fel de motto al localului. Aveau acolo mai multe tipuri de tarte, majoritatea fără zahăr adăugat și fără îndulcitori artificiali, fără făină albă șamd. Am luat o tartă de ciocolată cu unt de arahide și a fost delicioasă, la fel și una cu ciocolată și cocos. Pentru cea cu arahide m-aș întoarce.

Cafeaua a fost și ea preparată exact cum trebuie. Am băut câte un cappuccino. Nu știu ce cafea folosesc și de unde o procură și nu m-am gândit să întreb.

Dacă vreți o cafenea de specialitate în zona Piața Victoriei, Nood este foarte bună. Nu sunt altele chiar în zona pieței. Singura pe care le mai recomand eu pe acolo sunt Saint Rostery, pe Titulescu cu Maltopol, și Boiler x Guido pe Calea Victoriei, dar sunt vreo 10 minute de mers pe jos de la Guvern până la ele.

    14 comentarii

  1. Se numeste NOOD pentru cu NOD era luat, e cafenea si prajitorie de cafea in Sibiu: https://www.facebook.com/nod.pub/

      (Citează)

  2. “Dacă vreți o cafenea de specialitate în zona Piața Victoriei, Nood este foarte bună. Nu sunt altele chiar în zona pieței. ”

    Nu m-as hazarda sa fac afirmatii atat de absolute.

    Chiar pe harta pusa de tine, la 2 pasi de Nood, se mai afla si AM PM, unde cafeaua este cel putin la fel de buna, dupa umila mea parere.

    Si la cateva sute de metri mai incolo, in aceeasi zona, se mai afla si Noi2Cafe, cu o cafea de specialitate buna.

      (Citează)

  3. E o expoziție faina la Romexpo, cu elemente de design. UNITBV are stand.

      (Citează)

  4. funny ca la articolele cu cafeaua de specialitate nu vine nimeni sa laude lavazza de la dozator cum se intampla la articolele cu berea craft

      (Citează)

    • Buna ziua, Doamne-ajuta!. Daca aveti cinci minute sa stam de vorba despre domnul nostru Nespresso.

        (Citează)

    • Cred ca o explicatie ar fi asta:

      “Cafeaua de specialitate înseamnă boabe cu origini controlate, cumpărată de la fermieri care urmăresc atent și controlează etapele de creștere, recoltare și procesarea boabelor, pe care noi o prăjim pentru propriul coffeeshop și pentru toți iubitorii de cafea, care o pot prepara acasă sau în proriile locații.”

      “Cea mai simplă definiție ar fi că berea craft este cea produsă de micro-berării independente, care nu au producții industriale și care nu fac parte dintr-o companie sau multinațională „mamut”.
      Asta ar presupune că, datorită faptului că e o afacere mică, nu se va concentra pe volum, ci pe calitate, pe inovație și experimentare.”

      La bere zice ceva de “inovație și experimentare”. Asta nu e tot timpul pe gustul clientilor care ar prefera mai degraba o bere “clasica”.

        (Citează)

    • pe langa inovatie si experimentare berea craft mai are doua lucruri: hamei si timp. nu e accelerata si are hameiuri de calitate. pt ca la fel cum la cafea conteaza boabele si la vin conteaza strugurii la bere conteaza hameiul.

      si eu sunt patit cu adus cafea de specialitate la birou si aruncata ca era “acra”:))

        (Citează)

    • Daca inteleg notiunea ca sampania brut inseamna “acru”, la cafea nu inteleg de ce cea de specialitate ar fi apreciata cand este acra.

        (Citează)

    • Și deci cafeaua asta specialicioasa trebuie să fie acră? Că tocmai am lăsat una pe o masă, că nu îmi plăcea. Dacă da, nu e pe gustul meu.

        (Citează)

    • doar pt ca nu mai e amarul gustul predominant unii pot identifica si un pic de acrisor la unele cafele. Nu inseamna nici ca e acra si nici ca trebuie sa placa tuturor.

        (Citează)

    • aferim

        (Citează)

  5. Nu cred ca am fost vreodata intr-o cafenea, nici nu sunt sigur ca inteleg ce e o cafenea, adica un loc unde se seveste doar cafea? For fuck’s sake, de ce?!
    In fine, asta ma face boomer?

      (Citează)

    • Faptul ca n-ai fost intr-o cafenea si ca nu intelegi ce e nu te face boomer, dar faptul ca nu intelegi de ce s-ar duce cineva acolo si esti si un pic contrariat de asta te face sa pari genul de persoana care nu poate sa accepte ca alte persoane au alte gusturi, interese si placeri fata de tine.

        (Citează)

  6. Ela:
    Faptul ca n-ai fost intr-o cafenea si ca nu intelegi ce e nu te face boomer, dar faptul ca nu intelegi de ce s-ar duce cineva acolo si esti si un pic contrariat de asta te face sa pari genul de persoana care nu poate sa accepte ca alte persoane au alte gusturi, interese si placeri fata de tine.

    Mareane, te-a facut sah-mat. Ma duc la o berarie sa beau o bere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus