►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Nood este o cafenea unde m-am dus crezând că vor fi multe persoane dezbrăcate, dar nu era nimeni nud acolo. O găsiți la Bd Aviatorilor 8, în clădirea de sticlă de lângă Guvern, în spatele restaurantului 5ensi de acolo.
Am găsit, în schimb, o cafenea premiată cu “best horeca interior design 2022” de către Ordinul Arhitecților din România. Nu vă așteptați la vreun palat. Cafeneaua este mai degrabă făcută în acel stil minimalist scandinav care este la modă acum: pereți din ciment, mobilier de lemn, instalațiile vizibile pe tavan șamd.
I se potrivește bine. Mobilierul este făcut la comandă, au diverse mici elemente de design ce dau totuși formă și detaliu unui spațiu care altfel cuprinde doar nuanțe de gri și galben pai.
Nu știu nici dacă se numește Nood datorită acestui minimalism de design sau poate concepției culinare. Pe bar, totuși, scrie “Stripped of artificials”, un fel de motto al localului. Aveau acolo mai multe tipuri de tarte, majoritatea fără zahăr adăugat și fără îndulcitori artificiali, fără făină albă șamd. Am luat o tartă de ciocolată cu unt de arahide și a fost delicioasă, la fel și una cu ciocolată și cocos. Pentru cea cu arahide m-aș întoarce.
Cafeaua a fost și ea preparată exact cum trebuie. Am băut câte un cappuccino. Nu știu ce cafea folosesc și de unde o procură și nu m-am gândit să întreb.
Dacă vreți o cafenea de specialitate în zona Piața Victoriei, Nood este foarte bună. Nu sunt altele chiar în zona pieței. Singura pe care le mai recomand eu pe acolo sunt Saint Rostery, pe Titulescu cu Maltopol, și Boiler x Guido pe Calea Victoriei, dar sunt vreo 10 minute de mers pe jos de la Guvern până la ele.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
22/09/2023 la 11:30 AM
Se numeste NOOD pentru cu NOD era luat, e cafenea si prajitorie de cafea in Sibiu: https://www.facebook.com/nod.pub/
alunelu(Citează)
22/09/2023 la 12:46 PM
“Dacă vreți o cafenea de specialitate în zona Piața Victoriei, Nood este foarte bună. Nu sunt altele chiar în zona pieței. ”
Nu m-as hazarda sa fac afirmatii atat de absolute.
Chiar pe harta pusa de tine, la 2 pasi de Nood, se mai afla si AM PM, unde cafeaua este cel putin la fel de buna, dupa umila mea parere.
Si la cateva sute de metri mai incolo, in aceeasi zona, se mai afla si Noi2Cafe, cu o cafea de specialitate buna.
Bogdan(Citează)
22/09/2023 la 1:32 PM
E o expoziție faina la Romexpo, cu elemente de design. UNITBV are stand.
TheSame(Citează)
22/09/2023 la 3:54 PM
funny ca la articolele cu cafeaua de specialitate nu vine nimeni sa laude lavazza de la dozator cum se intampla la articolele cu berea craft
vlad(Citează)
22/09/2023 la 4:08 PM
Buna ziua, Doamne-ajuta!. Daca aveti cinci minute sa stam de vorba despre domnul nostru Nespresso.
Sorin(Citează)
22/09/2023 la 5:17 PM
Cred ca o explicatie ar fi asta:
“Cafeaua de specialitate înseamnă boabe cu origini controlate, cumpărată de la fermieri care urmăresc atent și controlează etapele de creștere, recoltare și procesarea boabelor, pe care noi o prăjim pentru propriul coffeeshop și pentru toți iubitorii de cafea, care o pot prepara acasă sau în proriile locații.”
“Cea mai simplă definiție ar fi că berea craft este cea produsă de micro-berării independente, care nu au producții industriale și care nu fac parte dintr-o companie sau multinațională „mamut”.
Asta ar presupune că, datorită faptului că e o afacere mică, nu se va concentra pe volum, ci pe calitate, pe inovație și experimentare.”
La bere zice ceva de “inovație și experimentare”. Asta nu e tot timpul pe gustul clientilor care ar prefera mai degraba o bere “clasica”.
Dan.S(Citează)
22/09/2023 la 6:05 PM
pe langa inovatie si experimentare berea craft mai are doua lucruri: hamei si timp. nu e accelerata si are hameiuri de calitate. pt ca la fel cum la cafea conteaza boabele si la vin conteaza strugurii la bere conteaza hameiul.
si eu sunt patit cu adus cafea de specialitate la birou si aruncata ca era “acra”:))
vlad(Citează)
23/09/2023 la 6:33 PM
Daca inteleg notiunea ca sampania brut inseamna “acru”, la cafea nu inteleg de ce cea de specialitate ar fi apreciata cand este acra.
Andrei I(Citează)
23/09/2023 la 6:36 PM
Și deci cafeaua asta specialicioasa trebuie să fie acră? Că tocmai am lăsat una pe o masă, că nu îmi plăcea. Dacă da, nu e pe gustul meu.
ipo(Citează)
24/09/2023 la 1:50 PM
doar pt ca nu mai e amarul gustul predominant unii pot identifica si un pic de acrisor la unele cafele. Nu inseamna nici ca e acra si nici ca trebuie sa placa tuturor.
vlad(Citează)
24/09/2023 la 11:39 PM
aferim
ipo(Citează)
23/09/2023 la 9:32 AM
Nu cred ca am fost vreodata intr-o cafenea, nici nu sunt sigur ca inteleg ce e o cafenea, adica un loc unde se seveste doar cafea? For fuck’s sake, de ce?!
In fine, asta ma face boomer?
Marean(Citează)
24/09/2023 la 10:33 AM
Faptul ca n-ai fost intr-o cafenea si ca nu intelegi ce e nu te face boomer, dar faptul ca nu intelegi de ce s-ar duce cineva acolo si esti si un pic contrariat de asta te face sa pari genul de persoana care nu poate sa accepte ca alte persoane au alte gusturi, interese si placeri fata de tine.
Ela(Citează)
25/09/2023 la 11:34 AM
Mareane, te-a facut sah-mat. Ma duc la o berarie sa beau o bere.
ipo(Citează)