un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 septembrie 2023

24 Sep 2023  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Când a apărut prima ambulanță din București. Înființată de doctorul Minovici acum aproape un secol, într-o vreme în care birjarii refuzau să ducă răniți la spital deoarece le sângerau în trăsură.

Agonia cozii de mașini pentru a lăsa copiii la școală. Eu stau lângă o școală. În fiecare dimineață sunt claxoane și înjurături în timp ce un șir lung de mașini opresc pe rând unde pot pentru a debarca și uneori conduce până la intrare un copil. Se pare că astfel de probleme sunt peste tot, inclusiv în SUA unde acum jumătate din copii sunt duși cu mașina la școală și apar inevitabilele cozi, claxoane și întârzieri.

Sindicatele auto din SUA cer trecerea la 4 zile de muncă pe săptămână. Voiam să fac o glumă și să zic că vor ca o zi pe săptămână să asambleze mașini de acasă prin work from home. Serios vorbind, însă, astfel de cerințe pot fi un moment important în istoria muncii, fiind vorba de un sindicat important. Așa s-au schimbat cândva legile și pentru a trece la săptămâna cu 5 zile de muncă.

Un tablou pictat în 30 de minute în timpul unui show TV s-ar putea vinde cu 10 milioane de dolari. În alte știri, în 2021 un muzeu danez a plătit un artist pentru a crea două tablouri noi. Pictorul respectiv le-a trimis două tablouri albe și le-a spus că lucrările sunt intitulate “Ia-le banii și fugi”. Acum un tribunal îl obligă la despăgubiri (pentru că uitase să fugă).

Canada acuză India că a asasinat un cetățean canadian, în Ottawa. Un canadian de origine indiană, care-l critica pe Modi pentru abuzurile împotriva comunității musulmane.

McDonald’s va crește taxa pentru francizorii pentru prima oară în 30 de ani.

Un important senator american este acuzat că a luat mită. Inclusiv lingouri de aur.

Paella adevărată este cu pui și iepure.

Oamenii dezbat dacă Superman poate fi omorât cu o sabie laser. Eu zic că nu, are pielea rezistentă chiar și la laser.

Obezitatea va crește până în 2035. România intră în categoria 31%-43% vor fi obezi.

O cafenea din Japonia angajează oameni cu demență pentru a servi din când în când clienții. Multe comenzi se uită, dar ce idee frumoasă!

    15 comentarii

  1. Am citit că paella adevărată este cu pui de iepure și mi-a lăsat gura apă.

      (Citează)

  2. Ideea cu cafeneaua este excelenta

      (Citează)

  3. Ideea cu cafeneaua este suuuper dementa!/)

      (Citează)

  4. Cetateanul canadian de origine indiana era un activist sikh, nu musulman. E o mare diferenta intre cele doua comunitati religioase.

      (Citează)

  5. Depinde de sabia cu laser. Cu alea din perioada George Lucas ai avea o sansa. Astea din perioada Disney mai mult se indoaie.

      (Citează)

  6. In Romania una din doua persoane trecuta de 80 de ani are o forma de dementa dar la unii nu este foarte evident…

      (Citează)

  7. Coada de masini la scoala e opera parintilor idioti care considera ca pentru Einsteinu’ lor nu e suficienta scoala din cartier ci fix aia din capatul opus.

      (Citează)

    • Ești semi-idiot. S-au făcut cartiere rezidențiale, satele si comunele de pe langa București au de pana la x10 ori populația de acum 15 ani iar scoli nu s-au facut. Oamenii aia isi aduc copiii la școală cu masina continuându-și apoi drumul către serviciu. Ca e greu ca un copil de clasa mica sa mearga cu microbuz apoi tramvai in tara in care si de politie trebuie sa te ferești.

        (Citează)

    • Idiot complet esti tu care te muti la porumb stiind ca nu e scoala acolo. Daca maimutele intelegeau asta, nu cumparau acolo niciodata.

        (Citează)

    • Așa e, trebuiau să își cumpere în centru unde o garsonieră e 120.000 de euro.

        (Citează)

    • Alt gust are drogurile la școală în centru.

        (Citează)

    • @Add01 eu m-am mutat într-o comună de lângă un mare oraș acum 10 ani. Era școală de la creșă la clasa a 12 -a in comuna. Toate bune. Între timp, in zece ani, a crescut numărul locuitorilor din aceasta comuna enorm dar scoli nu s-au făcut. Așa că raționamentul tau nu e corect.

        (Citează)

    • Este vina parintilor care si-au luat locuinta unde nu aveau gradinite sau scoli la indemana si a celor care au acordat autorizatii de construit blocuri fara sa oblige si la un minim de gradinite sau scoli.

        (Citează)

  8. E sabie de lumină, nu laser, deși la noi așa s-a popularizat, dar, totuși, nu e chiar corect. Referitor la dezbatere, probabil că cea mânuită de Yoda i-ar crea ceva probleme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus