un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Astăzi merg la Baza 90 Otopeni să văd avioane

9 Sep 2023  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

După cum spuneam, noi astăzi dimineață mergem la Baza 90 Otopeni ca să vedem avioane și tehnică de luptă, că este ziua porților deschise. Alice este mare fan avioane, ni le arată entuziasmată pe cer și recent am stat o oră în balcon privindu-le pe cele care trec pe deasupra orașului.

Să fim serioși, însă, merg în primul rând pentru mine. O să fie acolo aeronave Spartan și F-16, de exemplu. Văd că scrie și de un radar TPS-79R, care este un radar mobil, dus de un autovehicul până în zone de obicei fără acoperire, unde asigură supravegherea spațiului aerian la înălțime mică și medie, ca să nu se strecoare ninja zburători. Se numește uzual Gap Filler și cândva am lucrat și eu la acest proiect.

Mai jos scrie și de o autospecială MRAP-Cougar, care-i ceea ce uzual se numește “un mașinoi cât toate zilele”, diverse standuri cu armament și echipamente șamd. Pun mai jos imaginile de pe contul de Facebook al Bazei 90, în care explică bine cum se ajunge acolo:

    5 comentarii

  1. Cam trist evenimentul comparativ cu BIAS.

    Oarecum amuzant, dar nu ar trebui sa fie radarul ăla gap filler prin Tulcea acum, ca se plângea sinistrul ministru al apărării ca nu poate vedea dronele rusești care ar trece sau nu granița din cauza reliefului?

      (Citează)

  2. E aglomerat si nu ai unde sa parchezi. Ca sa intri se face control de securitate ca la aeroport.

      (Citează)

  3. A fost frumos, per ansamblu, ca experienta. Nu te-am vazut.
    Cam trista echiparea bazei. Iar F16 ala expus arata doar cu o farama mai tanar decat batranele MIG-uri.

      (Citează)

  4. S-a zburat cu IAR-ul 330 ? Sau ce înseamnă “procesare pasageri IAR 330” ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus