un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Baza Aeriană 90 Otopeni se poate vizita pe 9 septembrie (ziua porților deschise)

22 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Să nu ziceți că n-ați știut: pe 9 septembrie, Baza 90 Otopeni își deschide larg porțile pentru public. Puteți merge acolo ca să vizitați baza și să vedeți îndeaproape avioane și elicoptere de toate tipurile, plus altă tehnică de luptă. Vor fi și evoluții ale aeronavelor pe deasupra bazei.

Anunțul este pe Facebook. Pe Instagram au și un concurs, premiul fiind un zbor la bordul unui C27j Spartan.

Eu am vizitat Baza 90 Otopeni acum ceva vreme și a fost o experiență foarte plăcută. Nu eram copil. Am vizitat-o în 2016. A fost memorabilă ziua sau, cum i-ar plăcea lui Dan.S să zic, “foarte mișto”.

Am văzut atunci mai multe elicoptere IAR, iar americanii au avut un Black Hawk expus. M-am urcat în C130 Hercules, C27 Spartan și un Antonov la sol, am vizitat inclusiv cockpit-ul lor și am dat și în sus de un buton și am tras de un mâner și am zis “da, pare solid”. Tot la sol puteai vedea diverse echipamente antiaeriene, un radar gap-filler la care am lucrat și eu cândva (pe lângă…), diverse autospeciale. Pe deasupra au zburat avioane Șoim și un MiG-21 Lancer.

M-am simțit ca la Disneyland. Nu glumesc. Mă gândesc să merg din nou și acum, poate și cu Alice ca să vadă avioane, că îi plac și ni le arată mereu cu ochi mari pe cer. Zilele trecute o țineam în brațe când pur și simplu mi-a apucat capul cu mânuțele ei, mi l-a rotit ca în desene animate spre fața ei, s-a apropiat aproape nas în nas cu mine și a zis “avionu!”. Era un avion pe cer.

Acum poate vor fi și niște F-16.

Din ce țin minte atunci, mașinile se lăsau pe unde se putea pe strada care duce spre intrarea în bază. Singurul sfat important este să aveți buletinul la voi. Atunci nu era permis accesul fără buletin în mână.

Dacă ați citit până aici, citiți și despre avionul de spionaj Artemis ce a dat uneori ture pe deasupra României:

Avionul care patrulează frontiera noastră este un ARTEMIS de spionaj electronic

    3 comentarii

  1. Dacă vrei să vezi avioane poți da o tura la BIAS, la Băneasa, că e weekendul asta

      (Citează)

  2. Pe 24 august este ziua nationala a ukrainei, iar pe bulevardele din kiev o sa fie expusa tehnica militara rusa, o sa fie belea

      (Citează)

  3. Pfaaaa, ce veste buna.
    Prezent !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus