un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am vazut trofeul NFL și mingea semnată de Tom Brady

9 Sep 2023  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am fost ieri să văd trofeul NFL Super Bowl. Era lucrat bine, shiny and chromed (de fapt, argint), bine păzit. Am aflat acolo că este chiar trofeul original din 1967, creat de Tiffany’s pentru primul Super Bowl. În fiecare an este înmânat echipei câștigătoare a meciului, care îl ține o vreme și apoi îl înapoiază NFL-ului.

Acum era într-un tur mondial. În București, la Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi, stă până pe 10 septembrie inclusiv, apoi de la noi pleacă în Africa de Sud și alte destinații.

Tot acolo au și o minge de fotbal semnată de Tom Brady. Scrie pe ea Happy Birthday și semnătura lui Brady sub ea (am verificat-o acasă). Cred că, dacă ar fi să am de ales, aș vrea acasă la mine mingea aceasta, nu trofeul Lombardi.

Anyway, altceva voiam să zic. În comentariile de la articolul inițial cineva se întreba cine și de ce s-ar duce să vadă un trofeuț expus. Păi… fanii de toate tipurile. La fel cum alți fani se duc la muzeu să vadă tabloul original, iar alți fani se duc să viziteze un stadion. Fani de toate tipurile, de la amatori ca mine, care se uită doar o dată pe an* la Super Bowl și până la tipul care a stat astăzi în fața mea la trofeu. Venise la el cu trei tricouri și șepci originale de NFL, de a dat și altora să-și facă poze, zicea că fusese deja pe stadion la meciuri de Super Bowl și urma să se ducă și în 2024 la Super Bowl-ul care va avea loc în Las Vegas.

*M-aș uita la mai mult NFL, dar lăsând la o parte că un abonament NFL Game Pass costă câteva sute de lei, nu am timp.

    2 comentarii

  1. Nu cred ca ma tenteaza sa ma duc sa vad trofeul iar mingea mi se pare chiar degeaba.

      (Citează)

  2. Cum sa mai zica cineva ceva de pupatul moastelor dupa pelerinajul asta la absolut nimic in vitrina? 😀 Cum??

    1. Nu are cum sa fie originalul din 1967 pt ca pe ala scria altceva, Vince Lombardi a murit de cancer abia in 1970 😆 pe original nu scria numele viitorului raposat 😀Just sayin..

    2. Nu exista un singur trofeu, dimpotriva, se face anual cate unul care ramane permanent in posesia echipei castigatoare.
    Permanent.
    Cate unul.

    3. Se inapoiaza la Tiff’s ca sa inscriptioneze cu numele echipei castigatoare, niciunui NFL. Dupa care vezi subpunctul anterior. (Internetul asa zice, incepand cu si nelimitandu-se la wikipedia si alte jde siteuri)

    Deci …ce ai vazut? 😀✈️✈️

    “Am aflat acolo că este chiar trofeul original din 1967, creat de Tiffany’s pentru primul Super Bowl. În fiecare an este înmânat echipei câștigătoare a meciului, care îl ține o vreme și apoi îl înapoiază NFL-ului.“

    Sanchi; daca tot ai comparat acasa cu semnatura, poate acasa puteai compara si cu internetul, ma gandesc. Sunt curios de ce el e de alta parere

    Unlike trophies such as the Stanley Cup and the Grey Cup, a new Vince Lombardi Trophy is cast every year, and the winning team maintains permanent possession of it

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus