un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe ce poziții credeți că s-au plasat telefoanele Apple iPhone în topul livrărilor din 2023?

29 Aug 2023  ·

GÂNDURI  ·

32 comentarii

Omdia a prezentat clasamentul livrărilor de telefoane mobile în prima jumătate din 2023. În top 10 sunt doar doi producători: Apple și Samsung.

Între strigătele despre cum Apple sigur va da faliment, prețurile sunt prea mari, telefoanele nu au nimic nou și alte asemenea vorbe, Apple vinde și tace, ca să zic așa. iPhone a ocupat pozițiile 1-4 din top 10:

  1. iPhone 14 Pro Max – 26,5 milioane
  2. iPhone 14 Pro – 21 milioane
  3. iPhone 14 – 16,5 milioane
  4. iPhone 13 – 15,5 milioane
  5. Samsung A14 – 12,4 milioane
  6. Samsung S23 Ultra – 9,6 milioane
  7. Samsung A14 5G – 9 milioane
  8. Samsung A54 – 8,8 milioane
  9. Samsung A34 5G – 7,1 milioane
  10. iPhone 11 – 6,9 milioane

Exact, variantele Pro Max și Pro sunt cele mai bine vândute telefoane Apple, chiar la o distanță considerabilă de modelul standard iPhone 14. Așa se fac basculante de bani.

Apple a livrat în total 86,4 milioane de telefoane. 47,5 milioane dintre ele, mai mult de jumătate, au fost modele Pro.

iPhone 14 Pro începe de la 999 de dolari, dar cum s-au vândut o mulțime de Pro Max și probabil și capacități mai mari decât cea mai ieftină din ofertă, cred ca putem spune cu siguranță că din nou este un an în care prețul mediu al unui telefon vândut de Apple a trecut de 1.000 de dolari. Având în vedere ponderea mare a modelului Pro Max, nu m-ar mira ca media să fie chiar și mai mare de atât.

Chiar și la aproape un an de la lansare, cel mai ieftin iPhone 14 Pro Max costă 6.199 lei la eMAG (și PC Garage și alții), iar cel mai ieftin iPhone 14 Pro costă 5.600 lei în variantele de 128 GB. Iar eu cred ca variantele de 128 GB chiar ar trebuie evitate pentru gama aceasta.

Samsung are în listă livrări de 46,9 milioane de telefoane. Felicitări lor pentru prezența lui Galaxy S23 Ultra acolo (care costă 5.199 lei acum pentru 256 GB), sunt câțiva ani de când n-am mai văzut un flagship Samsung în topul vânzărilor. Chiar și așa, însă, media de preț per telefon vândut este mult mai mică, A14 și A34 fiind modele ieftine. A14 cred că este 150 de dolari în prezent.

sursa: Android Authority.

    32 comentarii

  1. Oricarui om normal la cap si cu o viata i se rupe de asemenea topuri. Serios. Sa fii adult si inca sa te mai intereseze cine sau ce e in topul x si y, ce procesor are nu stiu ce telefon nou aparut, cate s-au vandut si alte asemenea blabla-uri…e clar ca faci ceva gresit cu viata ta.

      (Citează)

    • OK. Pe tine de exemplu ce lucruri te interesează? Care consideri că sunt lucrurile care ar trebui să te intereseze ca adult?
      Dacă activezi într-un anumit domeniu, crezi că ar trebui să te intereseze și lucrurile legate de acel domeniu? De exemplu, piața jocurilor video pentru copii, dacă tu ești programator?

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      30/08/2023 la 12:49 PM

      Și cu toate astea, iată-te aici, Ionuț…pe un blog care abordează subiecte de genul celor blamate de tine. Ce cauți aici? Ce faci cu viața ta, Ionuț? :)

        (Citează)

    • Si eu sunt curios care sunt subiectele care pe noi, adultii, ar trebui sa ne intereseze.

      In plus ma mai intreb daca este normal ca un adult sa isi piarda timpul sa citeasca un articol care nu il intereseaza si in plus sa lase si un comentariu in care sa explice ca nu ar trebui ca lumea sa piarda timpul cu asa ceva.

        (Citează)

  2. Cand ai mafia operatorilor din US in cardasie totala cu apple care iti baga la subsidized ( un fel de plata in rate de fapt prin intermediul abonamentuluj) e si normal sa ai atatea livrari la produse apple. Pune un american sa dea 1800$ pe un promax si topul ala o sa arate total altceva.
    Apple nu tace si face. Chiar e destul de vocal doar ca nu iti dai tu seama :)

      (Citează)

    • Nu cred că este o mafie. Este o piață liberă, oamenii își pot cumpăra și alte modele de telefoane, dar le place iPhone-ul.

        (Citează)

    • Aha, mai studiaza de ce nu a reusit Nokia sa sparga piata americana. Americanii sunt mai batuti in cap si mafioti decat ai crede

        (Citează)

    • La ce te referi prin “nu a reusit sa sparga”? Vad ca in 2005 (cand Nokia era in varf) aveau 32% din piata US : https://www.computerworld.com/article/2807390/mobile-phone-sales-topped-800-million-in-2005–says-idc.html

        (Citează)

    • LOL. Ai dat si tu o cautare pe google si ti-a iesit articolul ala fara sa vezi ca de fapt sunt datele globale chiar daca pe site e locatie de US. Nokia nu a avut niciodata 32% din marketul american si asta in conditiile in care era unul dintre cei mai importanti actori globali.
      Hai sa te educ putin ca am date concrete din 2005 daca tot ai mentionat anul ala: Nu ti se pare putin ciudat ca nokia avea in Q2 2005 – 28 milioane de unitati vandute in Europa, 7 milioane in china , 10 milioane in Asia-Pacific , 9 milioane in America Latina si doar 6 milioane in america de nord? Adica mai pe sleau, cele mai slabe vanzari erau …unde oare ? Ce iti spune asta in conditiile in care nu e o regiune saraca? In 2005 nokia vindea mai mult in china decat vindea in US …
      Asculta, eu stiu foarte bine ce vorbesc :) Nu de alta dar am fost in compania aia :)
      Nokia nu a reusit niciodata si nici nu a fost lasata sa devina un actor dominant pe piata americana. Chiar si in prezent , e vreo companie europeana, chinezeasca sau koreana ce domina piata? :) Ai crede tu, la fel ca Raducu, ca piata e libera … doar ca nu prea.

        (Citează)

    • link ceva avem? sau mergem pe “trust me bro ca’s un anonim de pe net”?

        (Citează)

  3. 1-4 și 10 :)

      (Citează)

  4. Eu-s mai prost, ce înseamnă 1H23 în topul ăla ? Văd ca e numărul de unități livrate dar ce e 1H23?

      (Citează)

    • Cu asta începe articolul lui Radu:
      “Omdia a prezentat clasamentul livrărilor de telefoane mobile în prima jumătate din 2023. ”
      Cu asta începe TL;DR de pe articolul citat:
      “Apple’s iPhone 14 Pro Max was the most shipped smartphone in the first half of 2023.”
      1H23 = Prima Jumătate (Half) din 2023.

        (Citează)

    • 1/2 23!

        (Citează)

  5. Nu inteleg ce vrem sa aratam cu aceste clasamente per modele de telefon.

    Samsung vinde in orice moment de cel putin 2 ori mai multe modele de telefoane decat Apple, deci este absolut normal ca Apple sa fie tot timpul pe primul loc la clasamentul per modele, pur si simplu pentru ca are mai putine modele.

    Relevant ar fi topul de vanzari totale, unde Samsung are vreo 20% din piata si Apple vreo 16%, in scadere fata de trimestrul anterior. Si yoy Apple are scadere de cota, deci nu stiu daca asta inseamna neaparat ca e in declin, dar cu siguranta nu e pe crestere momentan.

      (Citează)

    • pai ca orice statistica, arata numai un aspect al situatiei – fara context, induce o imagine un pic distorsionata.

      dar macar sa se bucure un pic si fanboys ca @ionica

        (Citează)

    • E normal ca momentan se apropie de declin…se apropie momentul lansării noilor modele…îmi place sa existe competiție indiferent de domeniu(hardware, software, f1, fotbal, etc). La capitolul telefoane(ca și la f1) din păcate se stinge competiția. iPhone e prea bun comparativ cu restul. Mi-aș dori ca Google sa vina cu ceva competitiv și Samsung sa se lase de cacaturile pliabile(gageturi de ocazie)…

        (Citează)

    • Tu compari telefoanele pe care le vinde Apple cu $1000 cu Samsung care vinde telefoane de $150 – $200? LOL!

        (Citează)

    • Clasamentele alea arată care telefoane sunt populare (dorite) și câ lumea e dispusă să dea bani pe ele. Nu e că Apple e mai tare ca Samsung, și degeaba vinde Samsung n modele de telefoane, dacă fiecare se vinde într-o mie de bucăți – totalul o fi de 10 milioane, dar asta înseamnă că popularitatea fiecărui model e mult mai mică, chiar dacă e mai ieftin.

      Și mai arată că unii producători au înțeles că trebuie să fie bun telefonul în primul rând, nu ieftin.

        (Citează)

    • @dam167
      Come on, ca nu-i asa greu. Cand ai de ales dintre 5 telefoane vs 20 de telefoane nu poti sa spui ca alea 5 sunt mai dorite.

        (Citează)

  6. Mie mi se pare funny ca iphone 13 pro este mai scump decat iphone 14 pro.
    Ma gandesc ca si asta atarna la vanzari cumva

      (Citează)

  7. https://www.nwradu.ro/2023/08/topul-livrarilor-telefoane-iphone-2023/#:~:text=%C3%8Entre%20strig%C4%83tele%20despre%20cum%20Apple%20sigur%20va%20da%20faliment
    Nu cred ca mai strigă multă lume falimentul de mai bine de 5 ani. Pentru că pe partea cealaltă, Google s-au transformat în și mai golani decât Apple, iar dintre producătorii de telefoane cu Android, au rămas Google – care-s foarte de nișă, Samsung , alții de nișă și restul producători din china care vând chinezării de care nu vrea, în general, nimeni să audă, dar se vând către săraci și zgârciți strict pentru ”raportul calitate preț”.

      (Citează)

    • producatorii de androide de nisa isi cam fac singuri viata grea: ma uitam la zenphone 10 asta nou care parea cam ce vroiam eu (android cu form factor mic, hardware bun, os curatel, pret ok), dar…. Doar 2 ani de upgrades de os plus acum zvonurile ca inchid divizia… no thanks :(

        (Citează)

  8. Adevarul e ca piata de telefoane mobile este foarte monotona momentan. Cine si-a luat iPhone, va cam continua sa ia alt model dupa 2-4 generatii cand sunt suficiente motive( functii sau cel vechi numai face fata) sa dea 1.000 euro din nou + cei care isi permit sa treaca anual la noul model, dar aia sunt in H2 pentru ca isi permit sa il ia cand apare. Se mai adauga oameni care sau saturat de sanctiuni pentru Huawei, modele de top dar cu camere mediocre si Samsung si vor sa vada cum e dincolo. Singura doza interesanta pe Android sunt pliabilele… folosesc un Razr 40 de o luna si nu pot sa zic ca sunt impresionat fata de un Samsung Note… deci parca la anul as vrea sa vad si eu cum e un Iphone 15 Pro, daca e suficient de interesant sa justifice amanetarea unui rinichi sau rate pe 1 an

      (Citează)

  9. Încă o data avem confirmarea ca “prosti, dar mulți” rămâne valabil. Sau au anunțat Apple ca au permis gruparea aplicațiilor in dosare cum dorește utilizatorul. Sau ca poate pune liber pe ecran icon-urile si widget-urile unde vrea utilizatorul si in ce ordine are chef.

      (Citează)

  10. Eu oscilam intre 13 si 14, dar ecranul de 60 hz, lipsa reducerilor de pret si faptul ca am vazut recenzii f bune la s23, m au facut sa il aleg, mai ales ca l am prins la o promotie buna la Flanco, 3280 lei.

      (Citează)

  11. urweiss:
    producatorii de androide de nisa isi cam fac singuri viata grea: ma uitam la zenphone 10 asta nou care parea cam ce vroiam eu (android cu form factor mic, hardware bun, os curatel, pret ok), dar…. Doar 2 ani de upgrades de os plus acum zvonurile ca inchid divizia… no thanks :(

    https://press.asus.com/news/asus-zenfone-10-to-continue-production/

      (Citează)

  12. Andrei G: Si eu sunt curios care sunt subiectele care pe noi, adultii, ar trebui sa ne intereseze.

    Prețul gazelor_alimentelor, hemoroizii_prostata_menopauza_osteoporoza_diabet, topul farmaciilor, unde sa ne facem vacanța pe axa govora-sovata-olanești-techirghiol, bursa locurilor de veci, cat mai costă meditațiile, service-uri auto care nu te jefuiesc, producatori mobila la comanda, diete in diferite afecțiuni, yoga pentru diferite afectiuni, etc.

      (Citează)

  13. Iphone 11 se mai produce ?. Si daca nu, dupa atata timp, de unde inca au 7 milioane in stoc?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus