un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iCue Link de la Corsair a ajuns și în România

29 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Mi-au plăcut mereu PC-urile cu iluminare RGB bine gândită. Am văzut (în general pe YouTube) unele superbe, cu ventilatoare perfect sincronizate, coolere AIO cu lumini, poate chiar răcire cu apă colorată. Dacă mai ai grijă și să cumperi numai componente de aceeași culoare, de obicei albe, și o carcasă care să pună totul în valoare, iese ceva foarte frumos.

Frumos pentru show și admirat de la distanță. În utilizare reală, gaming sau muncă, pe mine mereu m-au deranjat LED-urile și luminile PC-ului și le-am dezactivat de câte ori am putut. Sunt echivalentul unei mașini sport, joase, mici: e plăcut să o văd pe stradă, dar pentru mine prefer ceva mai “confortabil”.

Pentru cei care preferă însă iluminat RGB pe toate părțile, un banner PC Garage spune că acum au în stoc sistemul iCUE Link de la Corsair. Este nou lansat, a fost prezentat la Computex Taiwan anul acesta și acum a ajuns și pe piață. Mi se pare cea mai bună soluție de iluminare pentru că este una bine gândită, proiectată să fie simplu de instalat și cablat.

Zic asta pentru că are câteva principii bune:

  • un hub controlează până la 14 dispozitive diferite (inclusiv monitorizează temperaturile și turația, dacă este cazul).
  • există un singur tip de cablu și de conector, indiferent de tipul dispozitivului conectat,
  • poți face un lanț de dispozitive compatibile, alimentând unul din altul, fără a fi nevoie să tragi de la hub câte un cablu pentru fiecare.

Și mai sunt multe alte idei bune pe acolo. Mai multe ventilatoare se cuplează între ele magnetic, de exemplu, asigurând alimentare și control în acest mod. Există un splitter pentru build-uri complexe și are carcasă magnetică pentru a-l atașa oriunde prin interiorul carcasei.

Au diverse componente în sistemul iCue Link. Sunt ventilatoare de 120 și 140 mm, diverse tipuri de AIO-uri pentru procesor, cu sau fără afișaj LCD pe ele, radiatoare pentru plăci video, pompe și rezervoare de apă etc. În rest, Corsair are integrare cu diverși producători de plăci de bază, de periferice și inclusiv cu Philips Hue și Nanoleaf.

Mi se par și foarte scumpe. Trei ventilatoare de 120 mm costă 765 de lei. Un AIO este 1.300 de lei. Chiar nu înțeleg de ce vrei lumini și ești dispus să plătești mult pentru asta. Dar na, dacă asta este pasiunea oamenilor, măcar acum au la dispoziție un sistem bun pentru cei ce vor așa ceva. PC Garage vinde chiar și un sistem Greuceanu Legendar cu iluminat iCue Link în interior. Este scump, dar are Ryzen 9 7950X și RTX 4090 la bord.

    1 comentariu

  1. Gusturi asiatice (sau țigănești). Acum vreo 15 ani vedeam pe acolo tot felul de telefoane mobile cu jocuri de lumini pe ele, cu leduri minuscule, pe spate sau pe contur. Probabil pentru incîntarea vizuală a trecatorilor, ca atunci cînd le puneau la ureche ei nu vedeau nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus