un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scandal la youtuberii mari: Gamers Nexus vs Linus Tech Tips

15 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Este ceva scandal-dramă în cercurile youtuberilor mari de tehnologie, adică Linus Tech Tips și Gamers Nexus.

Ca să înțelegeți de unde a pornit totul, într-un clip LTT de acum vreo 2 săptămâni cu un tur al sediului lor apărea un angajat care a spus că-și construiesc acolo un întreg laborator de testare ca să facă treabă mult mai bună decât canalele Hardware Unboxed și Gamers Nexus.

Hardware Unboxed au fost primii care au reacționat cu câteva miștouri pe Twitter despre cum LTT se grăbește și face teste proaste. Apoi Gamers Nexus a venit ieri cu clipul de mai jos. Lung, dar “monotone Jesus” îl prezintă bine și merită urmărit ca să vedeți cum se pune problema pe la acest nivel:

Unele întâmplări sunt foarte dezamăgitoare și da, toate pornesc din faptul că echipa LTT are de făcut 25 de clipuri video pe săptămână. Testele or fi făcute bine, dar mai apar și erori la un astfel de volum de muncă. Apoi datele sunt puse cap la cap de scriitori și editori video, care nu au musai experiență în tehnologie și pentru care nu se aprind “alarme” mentale atunci când ceva este evidente eronat.

În alt clip, cineva testează un mouse Pwnage cu piciorușe teflonate și spune că nu alunecă deloc bine. Nu scosese folia de plastic de pe piciorușe. Canalul pune un comentariu despre greșeală, dar clipul rămâne așa cum este pe canal pentru că generează bani. Omul care testează acel mouse este cameramanul lor, apropo.

Faza cu waterblock-ul testat greșit pentru că n-au citit manualul, iar apoi Linus spune că nu merită să piardă orele de muncă ale unui salariat ca să-l testeze bine pentru că oricum este un produs scump și nu l-ar cumpăra nimeni, este și ea ridicolă.

Mai sunt și alte probleme legate.

Răspunsul lui Linus n-a prins chiar bine la publicul său. Canalul Floatplane, unde abonarea costă minim 5 dolari/lună, a pierdut peste o mie de abonați în 12 ore. Mulți abonați îi spun că, atunci când vezi astfel de probleme înșirate cap la cap, este clar că fac ceva în neregulă ca abordare a business-ului și că ar trebui să reducă numărul de clipuri săptămânale pentru a avea timp de corecturi, refilmare unde este cazul și testare mai bună. Reddit-ul LTT este turat maxim acum.

    9 comentarii

  1. Gamers Nexus este probabil cel mai bun canal pentru pasionatii de hardware IT, pecand canalele linus sunt o chilotareala de tiktok

      (Citează)

  2. Cu siguranta merita urmarit un clip de o ora in care un youtuber vorbeste despre alt youtuber.

      (Citează)

  3. “Tech” Jesus de la Gamers Nexus e unul dintre cei mai echilibrati prezentatori de tehnologie, explica foarte detaliat si pe larg si intr-un mod care ar fi accesibil tututor… daca nu ar avea vocea foarte plictisitoare si obositoare.

      (Citează)

    • Jesus ala pare OK, nu ma deranjeaza tonul vocii, spre deosebire de tipul de la Rig Everything sau DeMuro ala cu masinile, care par a fi pe cocaina, la limita AVC-ului

        (Citează)

  4. Mamă, ce shit show doar pentru ca s-a trezit un angajat pe video să spună că vrea să fie cel mai bun (în cuvinte prost alese).

      (Citează)

  5. Discutia e muuult mai ampla. Au primit un prototip in teste de la o companie si cum, necum, cei de la LTT au ajuns sa il vanda la licitatie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus