un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Brandul Aiwa va intra mai puternic pe piața românească

23 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Ați avut video marca Aiwa? Cred că puțini au avut. Alte mărci au fost mai populare la noi.

Aiwa este un brand japonez înființat pe la 1951. De-a lungul istoriei sale a fost și în proprietatea Sony, iar în prezent este licențiat pentru diverse tipuri de produse. Un fond de investiții sud-african produce și aduce acum Aiwa în România, distribuite de MGT, iar zilele acestea intră în diverse magazine de electronice și IT.

Am văzut câteva produse de-ale lor. Par de calitate și înțeleg că vor avea prețuri atrăgătoare pe piață. Un televizor Aiwa QLED de 65 de inci costă 3.159 lei la evoMAG, foarte bun prețul.

Televizoarele, de fapt, ar putea avea cel mai mare succes. Calitatea imaginii mi s-a părut foarte bună pe Netflix și YouTube. Modelele Aiwa sunt 4K, compatibile Dolby Vision și HDR10, au Android la bord cu Chromecast integrat.

Am mai văzut o boxă verticală cu aspect suficient de elegant pentru a nu deranja vizual în casă. În partea superioară are butoane de reglaj pentru a alege rapid sursa și volumul. O altă boxă de mari dimensiuni era gândită pentru karaoke, avea microfon și efecte de lumină și o tabletă pentru versuri, dar pare ceva pentru piața japoneză, nu pentru România.

Aiwa are mai multe turntables/pickup-uri în ofertă, iar acestea ar putea avea clienți la noi. Arătau… clean, au un design plăcut. Am mai văzut și earbuds cu aspect plăcut, având o textură elegantă pe exteriorul lor, iar un catalog Aiwa arată multe alte produse: tablete, boxe de toate dimensiunile șamd.

Au chiar și trotinete electrice. Păreau și acestea bune, cu motor puternic de 700 W, frână regenerativă, lumini sub platformă, furcă rabatabilă, autonomie de 30 km, greutate 14,5 kg și alte specificații bune pentru aproximativ 2.500 de lei.

Încep să apară deja prin magazine. evoMAG le-a listat primul, din ce văd eu. Vor fi și la PC Garage, eMAG și altele.

    22 comentarii

  1. Din ce imi amintesc avut o combina muzicala marca AIWA acum 25 de ani.
    Cand am cumparat-o mi-a placut cel mai mult din tot ce era expus la magazin, design si calitate sunet.
    Tineam o boxa afara pe geam, cu volumul tare.
    Ce vremuri

      (Citează)

  2. (P)

      (Citează)

  3. Daca ar angaja un tip din Romania sa se uite pe site-ul lor, ar avea de castigat…
    E tradus cu varianta 1 de Google Translate, produsele par chinezarii , dar au preturi de Vietnam…

      (Citează)

  4. Și dacă se strică? Cine le repară?

      (Citează)

  5. Nimeni: nimic.
    NwRadu: Brandul AIWA !!!!! Tehnologie !!!

    am ras, merci, stiu ca e greu viata de influencer cand brief-ul e non existent (i.e. “zi si tu ceva de brand”)

      (Citează)

    • “Nimeni: nimic”
      La cât de mult din ce se postează pe blog zice cineva ceva înainte?

        (Citează)

    • la destul de mult: stirile zilnice, nft, droguri, summer well, articolele recurente gen bursa, cele duminicale, state of nwradu etc toate sunt subiecte despre care s-a vorbit deja inainte sa apara articolul

      nu ca ar avea vreo importanta, eu am scris asa doar pt ca-mi place cum suna

        (Citează)

  6. „Ați avut video marca Aiwa?”
    N-am avut video de nici un fel . Când am ajuns să-mi permit să-mi iau ceva care să redea filme, exista deja conceptul de PC cu unitate DVD.

      (Citează)

  7. Parca am avut ceva, tin minte a a fost o chinezarie proasta care se strica des

      (Citează)

  8. Founded in 1951, Aiwa was the first company to manufacture a cassette tape recorder, in 1964, and had its control acquired by Sony in 1969. In the 1990s, it became world-renowned for its stereos with CD player, radio, two cassette tape slots and amplifier. In 2008, Sony discontinued the brand and sold it nine years later to Towada Audio, a third-party electronics manufacturer.

    Putina documentare Radu…e totusi un blog de tehnologie!

      (Citează)

  9. eu imi aduc aminte de-o reclama la aiwa acum multi ani in care se repeta cuvantul aiwa de multe ori, in genul asteia https://www.youtube.com/watch?v=-pwXbmoD-sc, desi eu imi amintesc un papagal ara care repeta cuvantul in succesiune rapida.

    Si acum daca cineva zice un cuvant de multe ori continui cu aiwa aiwa aiwa.

      (Citează)

    • Reclama aia cu papagalul era la Nei, un brand de televizoare color de după revoluție.

      Dă cu search pe YouTube “reclama nei papagali”.

        (Citează)

  10. Si Nokia face telefoane cândva si acum, acelasi nume, dar firma, oameni …

      (Citează)

  11. Am avut – si de fapt e posibil sa mai am in apartamentul partintilor – o combina AIWA. Era OKish, din cate tine minte, dar in cativa ani mecanismul de schimbat CD-uri s-a rablagit si nu se mai invartea decat ajutat cu degetele.

      (Citează)

  12. Am impresia ca marfa de la Aiwa era produsa in Turcia de ceva vreme… doar numele ramasese de ea.

      (Citează)

  13. Da si Radu o stire cu o noua intrare pe piata, Aiwa, da exemplu un tv cu pret atragator si ii sariti in cap ca nu se documenteaza si nu da mai multe relatii. Eu mi-am adus aminte de Aiwa cand era si Akai si Aciko si de curiozitate am cautat pareri despre televizor si am gasit. Chiar trebuie sa dea Radu totul mura in gura ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus