un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telefoane noi pe piața noastră: OnePlus Nord 3, Nothing Phone 2, Honor 90

13 Jul 2023  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Am văzut noul OnePlus Nord 3. Seria Nord (cea standard, nu CE-urile) mi-a plăcut întotdeauna, sunt telefoane echilibrate și la preț bun, iar noul Nord 3 nu face excepție de la regulă.

I-au adăugat slider pe lateral pentru a-l trece imediat pe vibrație sau mute! Interfața este mai curată, ecranul de notificări are forma clasică din Android cu comenzi rapide și notificări la un loc, nu separat ca pe iPhone. Au trecut și aici la 3 ani de update-uri de Android și 4 ani de securitate, ceea ce îi dă telefonului o valoare mai lungă în piață.

Modelul în sine arată bine și este performant. Chipsetul este un Dimensity 9000, care în teste este de nivelul unui Snapdragon 8 Gen 1, iar la noi pe piață se vinde varianta cu 16 GB RAM și 256 GB stocare internă, care cel puțin pe partea de RAM mi se pare chiar overkill. Ecranul de 6,78 inci urcă la 120 Hz, bateria este de 5.000 mAh cu încărcare la 80 W (și încărcător inclus), camera principală este de 50 Mpx cu stabilizare optică.

Este doar IP54, iar camera ultrawide de 8 Mpx probabil este de o calitate medie, dar asta se întâmplă des în gama midrange.

Nord 3 mai împrumută diverse funcții de la OnePlus 11, precum o răcire mai performantă, bateria testată pentru 1600 de cicluri de încărcare și alte elemente. Mi se pare un pachet bun, arată bine, are interfață bună la bord și îmi place prețul: 2.800 de lei, iar în oferta de lansare include aici și căști earbuds cu anulare activă de zgomot și un voucher cadou eMAG în valoare de 200 de lei (valabil pentru orice ai cumpăra de acolo, mi s-a zis). Oferta asta ține până pe vreo 14 august.

 

Nothing Phone 2 este momentan disponibil la precomandă doar pe site-ul oficial, dar probabil îl vor aduce și eMAG și alte magazine în scurt timp. Costă 3.300 de lei la precomandă.

Pare scump, dar a urcat o treaptă față de anul trecut. Nu mai este un mid-range, ci stă în zona de început a gamei flagship, având acum Snapdragon 8+ Gen 1 cu 8+128 GB. Ecranul de 6,7 inci este un OLED LTPO cu refresh variabil până în 120 Hz și luminozitate maximă 1000 nits (și chiar 1.600 în HDR).

Pe spate are în continuare LED-urile care au făcut celebră prima generaÈ›ie, dar acum sunt îmbunătățite. Sunt mai multe È™i permit deci jocuri de lumină mai complexe, de “rezoluÈ›ie” mai mare. ÃŽn general rămâne un telefon inedit ca aspect (spatele este transparent, pe lângă acele LED-uri) È™i cu o interfață bună la bord, cu 3 ani de update-uri de Android.

Bateria este de 4.700 mAh cu încărcare wireless și chiar și reverse wireless charging. Camera principală are 50 Mpx cu stabilizare optică. Este același senzor ca și pe Nord 3, un Sony IMX890, dar Nothing Phone 2 are și o cameră ultrawide de 50 Mpx cu macro integrat, iar aceasta este cu siguranță bună.

Altfel spus, este un telefon mai scump decât Nord 3 (și asta în configurație 8+128 GB față de 16+256 GB), dar încearcă să justifice diferența prin camere, chipset un pic mai bun și aspect mai plăcut. La o primă vedere, Nord 3 parcă este o afacere mai bună, mai ales în oferta de lansare cu căști și voucher cadou eMAG, dar fiecare știe mai bine ce preferă.

 

Honor 90 se plasează între cele două ca preț, costând la lansare 2.900 de lei pentru modelul cu 12 GB RAM și 512 GB stocare. Modelul are câteva caracteristici de top, precum ecranul de 6,7 inci cu rezoluție 2.664 x 1.200 pixeli la 120 Hz și camera principală de 200 Mpx cu senzor mare de 1/1,4, plus una ultrawide de 12 Mpx. Bateria este de 5.000 mAh cu încărcare la 66 W.

Pe de altă parte, chipsetul este un Snapdragon 7 Gen 1, un mid-range în acest moment. Nu are nici un rating IP și nu are nici difuzoare stereo, spre deosebire de cele de mai sus. Mă aștept să-i scadă prețul în curând. Momentan pare un mid-range care se adresează celor care vor o cameră foto bună.

Mie sample-urile foto văzute pe GSMarena mi s-au părut bune. Am auzit însă de la oameni care au butonat telefonul la lansare și varianta opusă, că nu le-au plăcut fotografiile făcute de ei.

    8 comentarii

  1. Trei palete de tenis.

      (Citează)

  2. Oneplus pare cea mai buna alegere dintre astea 3. Daca se mai duce oleaca in jos cu pretu, chiar e mijto.

      (Citează)

  3. Oneplus nu, au luat-o in jos dupa 7T pro. De fapt nici unul nu, ca sunt toate chinezesti. Plm, daca nu eram obligat sa folosesc iphone (care e alta mizerie, dar nu vreau sa incep acum ca nu ma mai opresc) era destul de usor de luat o decizie – samsung sau google.

      (Citează)

  4. Folosesc un Fairphone 4 și sunt foarte mulțumit de el.

      (Citează)

  5. Din decembrie 2022 sunt pe Nothing Phone 1, venit de pe 3 Honor și un Samsung A52 5G. Am ajuns la ei din lipsa de opțiuni. Nu iPhone, Samsung sunt dezamăgit de ei dacă nu ai flagship-ul, fara chinezarii

    Copii sunt imediat atrași de Ledurile de pe spate și reușesc sa ii prind mult mai bine cu ochii ațintiți spre poze.

    La unele poze de detaliu, LED chair ajuta cu o lumina difuza.

    Ui-ul și feature-urile sunt super rapide și curate. Nu cred ca încă ma arunc la Phone (2), dar promite mult Nothing. Am și casti Ear (2) si sunt super faine, împerechere cu 2 dispozitive simultan.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus