un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Museum of Pop Culture pare un loc pe care l-aș vizita cu plăcere

31 Jul 2023  ·

TURISM  ·

5 comentarii

Paul Allen, co-fondator Microsoft, a avut o avere de miliarde de dolari de pe urma companiei și le-a folosit pentru a cumpăra diverse obiecte interesante din domeniile sale de interes.

Omul părea chiar pasionat de “artefacte”. Tot el finanța diverse căutări subacvatice care au descoperit epavele unor nave celebre din istorie.

A colecționat însă atât de multe obiecte inedite încât acestea au propriul lor muzeu, Museum of Pop Culture în Seattle, și este ceva ce aș vizita cu siguranță dacă aș ajunge în acel oraș. Imediat după Starbucks, desigur.

Printre obiecte:

  • versurile scrise de mână de la melodia Starman a lui Bowie (care este super!)
  • casca lui Darth Vader din The Empire Strikes Back.
  • scaunul de căpitan al lui Kirk din Star Trek-ul original
  • un vehicul din Blade Runner.

Am și eu o cască de-a lui Vader, dar arată așa:

(asta într-un moment bun, că de obicei nu rezistă mult plantele)

Muzeul în sine, însă, expune o mulțime de obiecte din tot ce înseamnă cultura pop. Mă uit pe fotografii și văd zeci de arme din filme SF, obiecte din Terminator, obiecte și decoruri din filme fantasy din ultimii 50 de ani. Pun pariu că pe toate de acolo le-am văzut cândva pe casete video sau în multe reluări la televizor sau streaming.

Allen era fan Hendrix, așa că sunt acolo și o mulțime de obiecte de la Jimi Hendrix, iar zona de muzică este completată cu expoziție Nirvana și alți muzicieni. Nice!

Aș face genul acesta de colecționare dacă aș avea mulți bani. Mi se pare mișto să ai obiecte atât de emblematice încât le cunoaște toată lumea.

Dacă ați citit până aici, poate vă interesează să citiți și despre vizita mea la Muzeul 9/11 din New York. Îți rămâne în minte după ce plângi acolo vreo oră.

Cum a fost vizita la muzeul 9/11 din New York

    5 comentarii

  1. Un fel de hoarding la nivel de bogati – si-a facut muzeu

      (Citează)

  2. La 27-28 dolari biletul îmi pare mai mult o afacere decât o pasiune. Aș fi curios dacă valoarea de piată a tuturor obiectelor expuse depașește valoarea colecție de mașini a lui Țiriac, iar acolo biletul e 5 dolari.

      (Citează)

    • Acuma serios tu compari Seattle care are costurile ce le are, cu București? Ca să ce?

      30 dolari nu mi se pare mult deloc, nu știu ce afacere poate fi prețul ăsta într-un oraș ca Seattle.

        (Citează)

  3. Pare că e ca si cum te-ai duce la Pawn Stars…

      (Citează)

  4. Daca te/va pasioneaza pop culture, poti citi “Ready Player One”- e usurica dar e plina de tot felul de referinte la perioada “de aur” a pop culture-ului, unele destul de putin cunoscute pentru noi, cei care am trait in blocul estic. Cartea e fun de citit, filmul e cam prea copilaros.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus