un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La metrou se instalează hărți pentru nevăzători

31 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Am văzut niște panouri noi prin stațiile de metrou și nu înțelegeam ce sunt pentru că erau nefinalizate. Sunt hărți ale stației respective în Braille, pentru nevăzători. Am găsit la Piața Unirii 1 un astfel de panou complet montat.

Singura mea întrebare ar fi de unde află persoanele nevăzătoare harta de ansamblu a rețelei de metrou. N-ar fi fost util și un panou cu harta magistralelor? Bănuiesc că pot întreba la ghișeu, dar na, mai bine cu panoul.

  3 comentarii

 1. Nu doar panouri ci și indicatori (piesele acelea mici, din inox, prinse de pardoseli), au început prin noiembrie 2022.
  Le poți vedea în prima ta poză, în plan secund.
  Va fi și harta rețelei, contractul este în derulare.

    (Citează)

 2. Cum stam cu accesul persoanelor cu handicap loco-motor?

  Piesele de metal, linii si puncte, sunt puse de multi ani, indeajuns de multi incat sa fi inceput deja sa lipseasca din ele.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus