un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google a lansat oficial Nearby Share pentru Windows și este cea mai simplă metodă să transferați fișiere din telefoane Android în PC

20 Jul 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Nearby Share este o metodă excelentă de a transfera fișiere între telefoane Android. Folosește o conexiune wifi între telefoane pentru viteză mare de transfer, cam 1 GB în 30 de secunde, poate chiar mai puțin.

Eu și Matilda o folosim foarte des. “-Hei, nu mi-ai dat fotografiile de ieri din parc cu Alice! -Acum, iată 454 de fotografii și 8 clipuri 4K făcute când se dădea în leagăn! -Mulțumesc, rătușcă!” Și le selectez pe toate în galerie, dau Share, aleg Nearby Share ca metodă și telefoanele din jur apar imediat acolo, iar apoi începe transferul și se termină după câteva secunde.

Nearby Share este similar cu AirDrop de la Apple. Atât doar că AirDrop funcționează nu doar pe iPhone, ci și pe Mac-uri, iar în lumea Windows cei de la Microsoft nu dădeau de înțeles că vor să dezvolte ceva similar (pentru că n-au și telefoane cu Windows și deci nu au interes, dar pe de altă parte astfel de lipsuri doar alungă posesorii de iPhone spre computere Apple, dacă nu au deja). Google a zis “boșilor, extindem noi Nearby Share și pe Windows”.

Și după câteva luni în beta, Nearby Share a fost lansat oficial pentru Windows, zice Google. Puteți să descărcați aplicația de Windows de aici și să o folosiți pentru a transfera fișiere din Android spre Windows, dar și invers.

Poate vă interesează să citiți și despre Feem, cu care puteți transfera fișiere între orice tip de dispozitive într-o interfață simplă de tot, plus alte sugestii bune prin comentarii pe acolo. Sau, dacă vreți un utilitar simplu și eficient pentru depanare, încercați Simple HTTP Server.

    15 comentarii

  1. Din aceeași gamă de aplicații aveți sharedrop.io sau snapdrop.net sau pairdriop.net, cu care puteți transfera fișiere prin intermediul browser-ului, așadar nu mai aveți nevoie de alte aplicații. De dragul ușurinței în utilizare, pe Android există și o aplicație pentru ultimele două, aplicație care e doar un wrapper pentru site-uri și permite să trimiteți fișiere din meniul de share al telefonului.

      (Citează)

  2. Radu, are si Microsoft o aplicatie similara Phone Link, chiar cu mai multe functionalitati:
    https://www.microsoft.com/en-us/windows/sync-across-your-devices ,
    prin care poti sincroniza cu Windows orice smartphone, fie el cu Android sau iOS.
    Ma mir ca tu nu stii de ea, avand numai telefoane Samsung, care sunt parteneri cu Microsoft, avand chiar functionalitati extinse:
    https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00083910/
    E drept ca a avut mai multe nume de-a lungul timpului, de ex. Link to Windows

      (Citează)

    • Au si in Edge o functie similara de vreo 2 luni, Drop. Poti sa trimiti orice intre Android si Windows, de la text, poze, la fisiere .apk.

        (Citează)

    • Andrei: re si Microsoft o aplicatie similara Phone Link, chiar cu mai multe functionalitati, prin care poti sincroniza cu Windows orice smartphone, fie el cu Android sau iOS.
      Ma mir ca tu nu stii de ea,

      Doar anul asta are 3 stiri ale zilei despre Phone Link, dar cine sta sa isi citeasca propriile stiri ale zilei…

        (Citează)

  3. Nu știu de ce nu îți faci viața mai ușoară cu un iPhone, dacă tot ai un MacBook Pro.

      (Citează)

    • LOL, daca viata ta este mai usoara cu un iPhone, inseamna ca asta se aplica oricui?

        (Citează)

    • @Louis: dacă folosești un MacBook da, se aplică oricui, pentru că sunt făcute să meargă împreună. Doar că lui Claudiu îi scapă faptul că Radu nu folosește exclusiv macOS.

        (Citează)

    • @Louis
      Normal ca viața e mai usoară, fără cîteva miare în buzunare…

        (Citează)

    • Iphone e bun la facut poze si privit pe facebook sau youtube. Si cam atat.
      Daca vrei ceva util gen outlook, teams sau un hotspkt ai dat de naiba, e loterie daca merge sau nu.

        (Citează)

    • iPhone e bun la toate, ca și multe alte telefoane, doar că n-a prea avut nimeni interes să-l facă să meargă și cu celelalte platforme.

      Merge și Outlook sau Teams, dar alea au oricum problemele lor pe orice platformă și e cam aiurea să spui că hardware-ul sau softul e prost doar pentru că unii nu-și fac cum trebuie aplicațiile.

      Să vezi cum merge hotspot pe macOS, de 2 click-uri ai nevoie (3 la mine, că nu țin BT activ tot timpul pe laptop). Pe Windows însă nu merge, acolo încă nu se pot înțelege la drivers – sigur problema la mijloc, dar văd că interes nu e.

        (Citează)

    • Pentru ca ar fi logistic dificil sa trec de la cloudul google la cel Apple, cu toate aplicațiile de poze și stocare extra pe care le avem.

        (Citează)

  4. Dude come on, chiar asa in stoneage suntem?
    Prespun ca ai un cloud, orice cloud.
    Iti iei frumos autosync de pe play store, pe ambele telefoane, platesti one time fee pentru ce cloud provider folosesti tu, apoi il configurezi ce sa syncuie intre cloud si telefoane.

    Practic e cum functioneaza Dropbox intre doua calculatoare, doar ca idiotenii nu baga functionalitatea si pe mobil.

    In any case, eu fac sync intre desktop-uri unde am clientul nativ de la cloud, si telefoane unde am autosync cu api access la respectivul cloud.

    Cand fac eu o poza, se face sync in cloud > cellalt telefon > desktops.

    Easy peasy; automat, nu clicka clicka manual :)

    Cu placere!

      (Citează)

  5. Am setat Synonogy Photos cu backup automat de pe telefonul sotiei si al meu. Parintii au cont separat pe NAS si le dau share la albume. Asta e viitorul.
    Nu are toate functiile smart de cautare a pozelor de la Google dar macar nu mai sunt limitat de storage.

      (Citează)

  6. Cel mai nasol la Nearby Share este că îți trebuie și bluetooth pe ambele dispozitive. Deci dacă vrei să trimiți ceva de pe/pe un desktop, nu prea poți. Feem rămâne o metodă foarte bună și fără această limitare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus